?>

Van'daki kalp merkezinden 3 yılda yaklaşık 378 bin hasta yararlandı

Van'da 3 yıl önce Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan tam donanımlı kalp merkezinde, bugüne kadar yaklaşık 378 bin hastaya sağlık hizmeti verildi.

Sağlık - 2 yıl önce

Van
Van'daki kalp merkezinden 3 yılda yaklaşık 378 bin hasta yararlandı

Son yıllarda önemli sağlık yatırımlarının yapıldığı, yeni şehir hastanesinin projelendirildiği Van'da, 2020'de hizmete başlayan kalp merkeziyle önemli bir ihtiyaç karşılandı.

Kalp damar cerrahisi, kardiyoloji, yoğun bakım, ameliyathane gibi birimlerin bulunduğu merkez, 20 doktor ve 200 personelle, kalp-damar hastalıklarıyla ilgili her türlü vakayı kabul etmeye başladı.

Yeni çıkan tıbbi cihazlarla donatılan merkez sayesinde binlerce hastanın başka illere sevki önlendi, Van'ın yanı sıra Bitlis, Hakkari, Muş, Kars, Ağrı, Iğdır ve Siirt ile komşu ülkeler İran ve Irak'tan 378 bin hasta tedavi edildi.

Başhekim Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, AA muhabirine, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bölgenin "sağlık üssü" olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Kentte 3 yıl önce kurdukları kalp merkezinde yılda yaklaşık 126 bin hastanın tedavisinin yapıldığını belirten Sarıkaya, şunları kaydetti:

"Bir kalp hastası merkezimize başvurduğunda tüm tedavi imkanlarından faydalanıyor. Güçlü bir akademik kadroya ve her türlü işlemi yapabilecek donanıma sahibiz. Anjiyografi ünitemizde her türlü girişimsel işlem yapılıyor. 6 aydan bu yana ameliyatsız aort kapak değişimi işlemlerini yapmaya başladık. Merkezimizde beyin hariç tüm dokuların tedavileri de başarılı bir şekilde yapılıyor. Yakın zamanda üç boyutlu haritalama ile damar içi görüntüleme yöntemlerini de merkezimize kazandıracağız. Şu an ihale aşamasında. Kardiyoloji yoğun bakımımız 20 yataklı. Yer sorununu neredeyse hiç yaşamıyoruz. Kalp damar cerrahisi ile bölgeye hitap ediyoruz. Merkezimiz 7 gün 24 saat esaslı, Van ve çevre illere hizmet veriyor."

"Hastanemizde tüm imkanlar mevcut"

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Murat Sezgin de yılda yaklaşık 400 açık kalp ameliyatı yaptıklarını bildirdi.

Kalple ilgili tüm ameliyatları başarıyla gerçekleştirdiklerini dile getiren Sezgin, "Hastanemizde tüm imkanlar mevcut. Hastalar daha önce batı illerine gitmek zorunda kalıyordu. Şu an hem çevre illerden hem de İran, Irak gibi ülkelerden hasta kabul ediyoruz. Bunun gururunu yaşıyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İzmir'de orman yangını çıktı

2023-09-09 15:03 - Asayiş

ABD Açık'ta tek erkekler şampiyonu Novak Djokovic oldu

2023-09-11 09:02 - Spor

Kırklareli'ndeki sel felaketinin yaşandığı bungalov evlerin işletme sahibi hakkında gözaltı kararı

2023-09-06 16:28 - Asayiş

Türkiye, BAE ile ticari ilişkilerini derinleştiriyor

2023-09-08 12:38 - Ekonomi

Doğu Akdeniz'de yerel kuvvetli yağış uyarısı

2023-09-08 14:52 - Gündem

ABD, İran'ın Güney Kore'deki 6 milyar dolarlık varlığının kullanımı için yaptırım muafiyet

2023-09-12 10:48 - Dünya

Çin uzaktan algılama özellikli "Yaogan-33" uydusunu fırlattı

2023-09-07 16:09 - Teknoloji

Kırklareli'ndeki selde kaybolan kişinin cansız bedenine ulaşıldı

2023-09-07 17:27 - Asayiş

Yaz transfer döneminde en çok parayı yine İngiliz takımları harcadı

2023-09-06 13:02 - Spor

Artvinli iş insanının 52 yılda biriktirdiği eski eşyalar tarihi konakta sergileniyor

2023-09-06 13:48 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Uzmanlardan su kesintisi sonrasındaki enfeksiyon riskine karşı uyarı

13:18 - Sağlık

Gribe karşı en güçlü kalkan hijyen ve uyku

12:22 - Sağlık

Kocaeli'de teknoloji destekli tedavilerin uygulandığı merkez diyabetli çocukların hizmetinde

14:17 - Sağlık

Sağlık Bakanı Memişoğlu: DSÖ İşbirliği Merkezi'nin Türkiye'de açılması için resmi süreci başlattık

19:57 - Sağlık

"Emzirmek hem anneyi hem bebeği obeziteden de koruyor"

12:57 - Sağlık

Günün Manşetleri

Zelenskiy: "Ruslar 500'e yakın İHA ve 50'den fazla füze ile saldırı düzenledi"

14:08 - Dünya

Putin, Kiev'e Tomahawk füzelerinin verilmesi halinde ABD ile ilişkilerin bozulacağını söyledi

14:02 - Dünya

Otomotiv endüstrisinin eylül ihracatı 3,6 milyar doları aştı

13:58 - Ekonomi

Trabzonspor'un efsane futbolcuları, Emir Yuşa için sahaya çıkacak

13:52 - Spor

Nepal'de şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a çıktı

13:38 - Dünya