Van'da depremzede çocuklar uçurtmalarıyla gökyüzünü renklendirdi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından aileleriyle Van'a gelen çocuklar için uçurtma şenliği düzenlendi.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Van
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri tarafından Edremit ilçesindeki Uygulama Oteli'nde düzenlenen etkinlikte, kentte misafir edilen depremzede çocuklar keyifli vakit geçirdi.
Otelin avlusunda rengarenk uçurtmalar uçuran çocuklar, farklı kostümler giyen gönüllü öğrencilerle müzik eşliğinde oyunlar oynadı, eğlenceli vakit geçirdi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi sorumlusu Oya Orhun, AA muhabirine, depremzedeleri farklı etkinliklerle buluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
Depremzede çocuklara moral vermek, yüzlerini güldürmek istediklerini belirten Orhun, şunları kaydetti:
"Misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimizi daha önce Abalı Kayak Merkezi'ne götürdük. Bugün de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından uçurtma şenliği düzenlendi. Güzel zaman geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Depremzede çocuklarımız burada güzel vakit geçirdiler. Onlarla kaynaştık, güzel bir bağ kurduk."
Malatya'dan ailesiyle Van'a gelen Yılmaz Şanlı ise düzenlenen etkinlikte oğlu ile uçurtma uçurmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Çocukların deprem psikolojisinden kurtulmaları için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu ifade eden Şanlı, "Depremzedeyiz. Evimiz hasar gördü. Buraya geldik. 15 gündür İskele Öğretmenevinde misafir ediliyoruz. Uçurtma şölenine katıldık. Oğlum Günay da çok mutlu oldu. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. Van'da çok güzel ağırlanıyoruz. Bizimle herkes çok iyi ilgileniyor. Herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.
Malatya'dan gelen 10 yaşındaki Mahpeyker Asılbay da "Depremzede olabilirim ama bu mutlu olmayacağım anlamına gelmez. Van'da da çok büyük bir deprem oldu. Kötü bir afet yaşandı. Vanlılar bize kucak açtı. Burada çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Eğleniyoruz. Uçurtma uçurduk. Herkese çok teşekkür ederim." dedi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD-Türkiye İş Forumu düzenlendi

2023-03-13 20:17 - Ekonomi

ABD, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Putin hakkındaki yakalama kararını destekliyor

2023-03-18 08:33 - Dünya

Otizmli depremzedeler, Antalya'da eğitimle sosyalleşiyor

2023-03-18 12:22 - Çevre-Hayat

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var

2023-03-14 02:02 - Dünya

AUKUS İttifakı kapsamında Avustralya'ya verilecek nükleer denizaltılar için yol haritası açıkla

2023-03-14 09:28 - Dünya

Nurdağı'nda 154 prefabrik ev daha depremzedelere teslim edildi

2023-03-18 21:58 - Gündem

YSK Başkanı Yener, kurulun seçim çalışmalarına ilişkin bilgi verdi

2023-03-13 18:45 - Siyaset

BioNTech'in konteyner aşı fabrikası Ruanda'ya ulaştı

2023-03-14 11:09 - Sağlık

Meral Konrat: İlk kez romantik komedide oynadım

2023-03-12 19:29 - Magazin

Şanlıurfa'da sağanak derelerin taşmasına neden oldu

2023-03-15 15:32 - Gündem

İlgili Haberler

Fizik öğretmeni 37 yıl önce mesleğe başladığı okuldan sürpriz veda töreniyle emekli oldu

16:33 - Çevre-Hayat

Tekirdağ'da kuruyan gölet yağışlarla yeniden doluyor

15:17 - Çevre-Hayat

Serebral palsili Muhammed Ömer, "bileğinin gücüyle" hayata tutundu

14:02 - Çevre-Hayat

Hafik Gölü kenarında turna ve yaban kazlarının karda yiyecek arayışı görüntülendi

13:53 - Çevre-Hayat

Üniversiteli genç, devlet desteğiyle başladığı hayvancılıkta söz sahibi olmak istiyor

13:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Belçika, İran'a karşı ABD ve İsrail'e askeri destek vermeyeceğini açıkladı

23:47 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye olarak bölgedeki bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz

23:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile telefonda görüştü

23:18 - Gündem

Washington Post: ABD'de, Hamaney'in ölümüne 54 milyon dolarlık bahis oynandı

23:12 - Dünya

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu AB'nin "Made in EU" şartını değerlendirdi

23:02 - Ekonomi