?>

Van'da bir çocuğun ölümüne neden olan köpeğin sahibine 6 yıla kadar hapis istemi

İddianamede, sanık H.K'nin gözetim ve denetim yükümlülüğünü sağlayamayıp gerekli önlemleri almaması nedeniyle başıboş kalan köpeğin 10 yaşındaki Emir Mete Durna'yı ısırarak ölümüne neden olduğu belirtildi.

Gündem - 2 yıl önce

Van

Van'da 30 Ocak'ta ailesiyle yaşadığı sitenin bahçesinde oyun oynayan 10 yaşındaki Emir Mete Durna'ya saldırarak ölümüne sebep olan köpeğin sahibine 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi'nde yaşayan Durna'nın hayatını kaybettiği köpek saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Van 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Olayın ardından tutuklanan köpeğin sahibi H.K'nin "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasının talep edildiği iddianamede, Durna'nın, oyun oynadığı sırada, sanığın sahibi olduğu köpeğin saldırısına uğraması sonucu yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

İddianamede ifadesi yer alan sanık H.K, köpeği barınaktan sahiplendiğini, kümes hayvanlarına zarar vermesi nedeniyle iade etmek istediğini ve belediye görevlisini arayarak durumu anlattığını dile getirdi.

Görüştüğü kişinin, "küpeli hayvanları iade almıyoruz, serbest bırakabilirsin" dediğini, eve gittiğinde köpeğin tasmasından kurtularak kaçtığını gördüğünü anlatan H.K, köpeğin daha önce de tasmasından kurtulduğunu, bu nedenle daha sıkı bağladığını ifade etti.

Hakkında ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilen Büyükşehir Belediyesi hayvan ambulansı biriminde taşeron işçi olarak görev yapan M.A. ise olay tarihinde ihbar oluşturan kişinin, barınaktan sahiplendiği köpeğin kümes hayvanlarına zarar verdiğini, bu nedenle geri alınmasını talep ettiğini belirtti.

Hayvanın sahipli ve küpeli olması nedeniyle kendileri tarafından teslim alınamayacağını ve geri alım işlemleriyle ilgili prosedürü ilettiğini dile getiren M.A, köpeği salması konusunda H.K'ye tavsiyede bulunmadığını beyan etti.

Olaya ilişkin görgü tanıklarının ifadelerine de yer verilen iddianamede, sanığın Van Büyükşehir Belediyesine ait hayvan barınağına giderek başvuru yaptığı ve 26 Ocak'ta köpeği sahiplendiği belirtildi.

Otopsi raporunda Durna'nın, 30 Ocak'taki köpek saldırısı sonucu boyun damar ve sinir hasarı, dış kanama, hipoksi (oksijen yetmezliği) ve yumuşak doku yaralanması nedeniyle hayatını kaybettiğinin tespit edildiği bilgisine yer verildi.

İddianamede sanığın gerekli önlemleri almadığı belirtildi

Sanığın gözetim ve denetim yükümlülüğünü sağlayamayıp gerekli önlemleri almaması nedeniyle başıboş kalan köpeğin, ikamet ettiği sitenin bahçesinde oyun oynayan Emir Mete Durna'yı ısırarak ölümüne neden olduğu belirtilen iddianamede, sanığın "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Van 2. Asliye Mahkemesi, davanın dün gerçekleştirilen ilk duruşmasında "görevsizlik" kararı vererek dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Deri ve kürk konfeksiyonundaki ihracat, sektörün yüzünü güldürüyor

2023-05-19 14:44 - Ekonomi

Gemlik zeytinine Avrupa Birliği tescili geliyor

2023-05-22 09:57 - Ekonomi

Marmaris'e Bahama bandıralı kruvaziyerle 480 turist geldi

2023-05-17 12:32 - Gündem

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi nisanda aylık bazda yüzde 2,43, yıllık yüzde 40,10 arttı

2023-05-22 10:48 - Ekonomi

UEFA Şampiyonlar Ligi kupası, Türk kaptanın elinde yükselecek

2023-05-18 12:44 - Spor

Adana'da 4,9 büyüklüğünde deprem

2023-05-21 16:02 - Gündem

İdlib'de pembeye bürünen bahçelerdeki gül hasadı yerinden edilenlere iş imkanı sağlıyor

2023-05-20 13:08 - Çevre-Hayat

Çin'in doğal gaz ithalatı nisanda yüzde 11 arttı

2023-05-16 16:07 - Ekonomi

İlk çeltik fabrikasının kurulduğu Tosya'da çeltik ekimi başladı

2023-05-19 13:44 - Ekonomi

TOKİ'nin indirim kampanyasından 27 bin 12 kişi yararlandı

2023-05-22 15:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

İstanbul'da bir yaya takla atan otomobilden kaldırıma çıkarak kurtuldu

13:27 - Gündem

Polisin "dur" ihtarına uymayan CHP'nin otobüs şoförü 6 Ekim'de hakim karşısına ç

13:12 - Gündem

Amasya'da 4,4 ve 4,2 büyüklüğünde iki deprem

13:03 - Gündem

Amasya'da 4,4 büyüklüğünde deprem

12:47 - Gündem

Siirt-Kurtalan arasına 34 kilometrelik yeni demir yolu hattı inşa edilecek

12:38 - Gündem

Günün Manşetleri


, Abu Dabi'deki THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nin resmi sponsoru oldu

13:42 - Ekonomi

Kars'ın mera ve yaylalarından Türkiye'nin dört bir yanına kurbanlık gönderiliyor

13:38 - Ekonomi

Barcelona, LaLiga'da şampiyonluğa bir adım uzaklıkta

13:32 - Spor

İstanbul'da bir yaya takla atan otomobilden kaldırıma çıkarak kurtuldu

13:27 - Gündem

ABD ve Çin'in gümrük tarifelerinde anlaşmaya varması doları güçlendirdi

13:23 - Ekonomi