?>

Vancouver Film School eğitmenleri Türkiye'ye gelecek

İstanbul Medya Akademisi işbirliğiyle Türkiye'ye gelecek eğitmenler, sinemaseverlerle buluşacak.

Kültür Sanat - 8 yıl önce

İSTANBUL

Kanada merkezli sinema okulu Vancouver Film School (VFS) eğitmenleri, İstanbul Medya Akademisi işbirliğiyle Türkiye'ye gelecek.

Medya, sinema ve televizyon alanında eğitim modelleri geliştiren İstanbul Medya Akademisi, yaptığı uluslararası işbirlikleriyle öğrencilerini uluslararası standartlara yaklaştırmayı amaçlıyor.

VFS ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında her iki kurum arasında yeni eğitim ve öğrenci değişim programları oluşturulacak. Bu kapsamda ön eleme ve mülakatlar yoluyla belirlenecek 6 Türk öğrenci, VFS'de tam burslu eğitim görecek.

Öğrencilerin tüm masraflarının kurumlar tarafından karşılanacağı bu süreçte tam burs hakkı kazanan öğrenciler sinema sanatını incelikleriyle dünyaca ünlü sinemacılar tarafından öğrenme şansına sahip olacak.

Son başvuru 25 Ekim'de

İşbirliği kapsamında VFS eğitmenleri İstanbul'da sinemaseverlerle buluşacak. Bu buluşmalardan ilki 4-5 Kasım'da verilecek eğitimle İstanbul Medya Akademisi'nde gerçekleşecek. Bu çalışmanın birinci gününde katılımcılar başarılı ve etkileyici bir filmin oluşturulmasında rol oynayan, hikayenin temel ögeleri, senaryo yazımı, oyunculuk ve yönetmenlik gibi alanlarda eğitim alacak.

Eğitimin ikinci gününde ise katılımcılar 5'er kişilik gruplara ayrılarak ilk gün öğrendikleri elementleri kullanacağı bir tek plan projesi çekecek. Çekimlerin VFS eğitmenleri eşliğinde değerlendirmeye alınacağı derste, katılımcılar mülakat yoluyla belirlenecek.

Başvurular, öncesinde belirlenen tarihten itibaren İstanbul Medya Akademisi internet sitesi üzerinden alınacak. Bu eğitim için başvurular 25 Ekim'de sona ererken, mülakatlar ise 30-31 Ekim'de İstanbul Medya Akademisi'nde yapılacak.

5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde VFS Etkinlikleri

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi işbirliğinde bu yıl 17-26 Kasım'da beşincisi yapılacak Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde de VFS temasında ayrılan bölümde atölyeler düzenlenecek ve bu süreçte çeşitli yarışmalar yapılacak. Yarışmaların kazananları ise VFS'de burslu eğitim hakkı ile ödüllendirilecek.

Muhabir: Musa Alcan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milas’ta iki ev ve bir otomobile kurşun yağdırdılar

2017-09-20 02:32 - Asayiş

İpek Soylu ikinci turda veda etti

2017-09-20 18:00 - Spor

'Suçu varsa adalet önünde hesap verir'

2017-09-15 17:02 - Siyaset

Roketli saldırı gerçekleştiren 3 terörist etkisiz hale getirildi

2017-09-17 02:37 - Asayiş

PKK/PYD’nin hedefi Deyrizor petrolü

2017-09-18 18:55 - Genel

Başbakan Yıldırım ilk ders zilini Şanlıurfa'da çalacak

2017-09-17 17:53 - Genel

Eski Tümgeneral: "Akın Öztürk, 'İsrail bizi sattı' dedi"

2017-09-14 22:22 - Gündem

İçişleri Bakanlığı açıkladı! Son bir hafta içinde 48 terörist etkisiz hale getirildi

2017-09-18 15:17 - Asayiş

Katalonya krizinde gerginlik artıyor

2017-09-19 22:11 - Genel

Küresel Katılım Finans Zirvesi İstanbul'da gerçekleşecek

2017-09-19 18:37 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yazar Emine Şenlikoğlu, tuzağa düşürülen gençlerin hikayesini anlattı

12:16 - Kültür Sanat

Kırgız kadınlardan geçmişe ışık tutan müze: Kırgız Köyü

11:52 - Kültür Sanat

Neşet Ertaş'ın kardeşi, ağabeyiyle geçirdiği günleri özlüyor

14:28 - Kültür Sanat

Bağımlılığı anlattıkları filmleri ilgi gören Mardinli gençler ikinci filmi yapıyor

14:18 - Kültür Sanat

Genç Ahiler 'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş'ı unutmadı

13:13 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Rusya Devlet Başkanı Putin: Teknoloji alanında sömürgeciliği reddediyoruz

19:48 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm dünyada çok saygı görüyor

19:43 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump ile birlikte bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum

19:18 - Siyaset

ABD Başkanı Trump: Gazze konusunda bir tür anlaşmaya varmak üzereyiz

19:12 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile Beyaz Saray’da bir araya geldi

18:58 - Siyaset