?>

Van'da öğretmen çiftin nikahında "meslektaş dayanışması"

Van'ın Tuşba ilçesinde evlenme kararı alan ancak ailelerinin sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı öğretmen çifti, nikah törenlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras ve meslektaşları yalnız bırakmadı.

Çevre-Hayat - 6 ay önce

Van

Van'da bir süre önce tanışan Şehit Ferit Arslan Anadolu Lisesi'nde İngilizce Öğretmeni Canan Yalçın ile Vali Ali Cevdet Bey İlkokulu'nda görevli Sınıf Öğretmeni Mahmut Kaygısız, hayatlarını birleştirme kararı aldı.

Nikah için hazırlıklara başlayan Burdurlu Kaygısız ile Batmanlı Yalçın, evlenmek için İpekyolu Evlendirme Dairesi'ne başvurdu.

Damat ve gelinin annelerinin kanser tedavisi görmesi nedeniyle ailelerinin katılamadığı nikah töreninde çifte, en mutlu günlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Aras ve meslektaşları destek verdi.

Aras'ın nikah şahitliğini yaptığı öğretmen çiftin törenini, aileleri cep telefonlarından görüntülü aramayla takip ederek mutluluklarına ortak oldu.

"Arkadaşlarımız bizi yalnız bırakmadı"

Törenin ardından AA muhabirine açıklama yapan Yalçın, mutlu günlerinde sağlık sorunları nedeniyle ailelerinin yanlarında olamadığını söyledi.

Eşiyle Van'da tanıştıklarını belirten Yalçın, "İkimizin de ailesinde kanser tedavisi görenler olduğu için burada olamadılar. Biz de Milli Eğitim Müdürümüzden rica ettik. Bir büyüğümüz olarak yanımızda olsun istedik. Sağ olsun bizi kırmadı. Pek çok arkadaşımız da gelerek bizi yalnız bırakmadı. Onlara çok teşekkür ediyorum." dedi.

Mutlu olduklarını dile getiren Kaygısız da "Öğretmenler Günü'nde bir araya geldiğimiz Milli Eğitim Müdürümüze konuyu anlattım. Müdürümüz de bizi kırmadı, nikahımıza katılmayı kabul etti. Gerçekten çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

"Arkadaşlarımıza yalnız olmadıklarını gösterdik"

Öğretmen çifti tebrik eden Aras ise "İki öğretmen arkadaşımızın nikah törenine katıldık. Böyle farklı ortamda, farklı mutluluk yaşadık. Onlara yalnız olmadıklarını, kocaman bir aile olduğumuzu söyledik. Van'da 20 bin öğretmenimizle, 300 bin öğrencimizle kocaman aileyiz. Bu aile, bugün olduğu gibi bir arada olmaya devam edecek. Arkadaşlarımıza, iyi ve kötü günlerinde yalnız olmadıklarını gösterdik." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

2025-01-15 18:43 - Siyaset

Edirne'de Pazarkule Sınır Kapısı'nı Tem Otoyolu'na bağlayan yolda çalışmalar tamamlandı

2025-01-11 00:27 - Çevre & Seyahat

Avustralya Açık'ta Sabalenka ve Zverev ikinci tura çıktı

2025-01-12 17:02 - Spor

DEİK Başkanı Olpak: Avrupa'yı daha yakından izlemeye devam edeceğiz

2025-01-10 20:57 - Ekonomi

Suriye'nin başkenti Şam'daki Emevi Camisi'nde çıkan izdihamda 3 kişi öldü

2025-01-10 15:03 - Dünya

THY, İstanbul-Bingazi seferlerine 10 yıl aradan sonra yeniden başladı

2025-01-14 14:43 - Çevre & Seyahat

Süper Lig'de görünüm

2025-01-13 23:03 - Spor

KADEM kadın kooperatiflerine "KooPro" ile destek olacak

2025-01-11 16:13 - Gündem

TEKNOFEST Akıllı Ulaşım Yarışması'na başvurular sürüyor

2025-01-14 15:57 - Teknoloji

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, son konuşmasında gazeteciler tarafından 'soykırımcı' denilerek protesto edildi

2025-01-16 20:37 - Medya

İlgili Haberler

Kıraç arazileri değerlendiren çiftçilerin yüzü lavantayla güldü

13:03 - Çevre-Hayat

Ölen sahibinin mezarı başından ayrılmayan köpek görenleri hüzünlendirdi

12:57 - Çevre-Hayat

Fethiyeli çiftin kayığında pişen gözlemeler lüks yatlardaki tatilcilerden talep görüyor

12:48 - Çevre-Hayat

Emekli öğretmen, baba yadigarı marangozluğu asırlık binada sürdürüyor

12:42 - Çevre-Hayat

Avla Kanyonu misafirlerini masalsı bir yolculuğa çıkarıyor

12:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

F-35'ler 2018'den bu yana 10'u aşkın kaza yaptı

13:02 - Gündem

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 988 kooperatif kuruldu

12:53 - Ekonomi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfından "Yeşil Vatan" seferberliği

12:47 - Gündem

Trafik kazası mağdurlarına vekalet uyarısı

12:43 - Gündem

Yılın ilk yarısında Türkiye'nin ihracatının yüzde 57'si deniz yoluyla gerçekleştirildi

12:38 - Ekonomi