?>

Valencia-Real Madrid maçındaki hakem kararı, İspanya'da gündem oldu

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 27. haftasında oynanan Valencia-Real Madrid maçındaki hakem kararı tartışma konusu oldu.

Spor - 2 yıl önce

İstanbul

Mestalla Stadı'nda 2-2'lik beraberlikle biten karşılaşmanın 90+9. dakikasında hakem Jesus Gil Manzano, Real Madrid'in golünden bir saniye önce bitiş düdüğünü çaldı.

Brahim Diaz'ın ceza sahası dışından yaptığı ortada, Manzano top havadayken maçı bitirirken, pozisyonun devamında Jude Bellingham topu kafayla ağlara gönderdi.

Manzano, maçı bitirdiği gerekçesiyle golü geçerli saymazken, yoğun itirazlarından dolayı Bellingham'a kırmızı kart gösterdi.

Real Madridli yedek oyuncular ve teknik heyet de sahaya girerek Manzano'ya itirazlarda bulundu ancak karar değişmedi.

Ancelotti: "Eşi benzeri görülmemiş bir şey"

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, "Daha önce böyle bir şey başıma gelmemişti. Söylenecek pek bir şey yok. Eşi benzeri görülmemiş bir şey oldu. Bizim için hayal kırıklığıydı." değerlendirmesinde bulundu.

Eflatun-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan maç haberinde, "Eşi benzeri görülmemiş bir hakem kararı Real Madrid'in Mestalla'da kazanmasını engelledi" başlığı kullanıldı.

Real Madridli futbolcu Aurelien Tchouameni ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu utanç verici." ifadesini kullandı.

Marca ve AS, "skandal" başlığını attı

Mücadelede yaşanan bu olay, İspanya'daki spor basınında da önemli yer tuttu.

Marca gazetesi, "Mestalla'da skandal" manşetini atarken, "Manzano'nun benzeri görülmemiş bir hata" yaptığı savunuldu.

"Şampiyonluk skandalı" başlığını kullanan AS gazetesi, Girona ve Barcelona ile liderlik mücadelesi veren Real Madrid'in kritik bir puan kaybı yaşadığına vurgu yaptı.

El Mundo Deportivo ise "Lig şampiyonluğunun önü açık. Barça için altın şans" başlığını attı ve Barcelona'nın bugün kazanması durumunda Real Madrid ile arasındaki puan farkını 6'ya indireceğine dikkat çekti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Yaren" leylek göl manzaralı yuvasının bulunduğu Bursa'ya 13'üncü yılında da gel

2024-03-01 12:18 - Çevre-Hayat

Ticaret Bakanlığı şubat ayı veri bültenini yayımladı

2024-03-02 13:32 - Ekonomi

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden "20 kadar füze" fırlatıldığını duyurdu

2024-02-27 19:47 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu öncesinde temaslarda bulundu

2024-02-29 16:42 - Siyaset

Eyfel Kulesi 6 gün süren grevin ardından ziyarete açıldı

2024-02-25 16:02 - Dünya

BM: İsrail'in Refah'a saldırısı yardım programlarımızın tabutuna son çiviyi çakacak

2024-02-26 12:03 - Dünya

Gittikçe akıllanan robotlar Barselona'da yine ilgi odağı oldu

2024-02-29 12:07 - Teknoloji

Yapay zeka Alzheimer'ı erken evrede tespit edecek

2024-02-28 11:57 - Sağlık

Nikaragua, Almanya'nın İsrail'e verdiği askeri desteği durdurması için UAD'de dava aç

2024-03-02 13:12 - Dünya

Kazakistan bu gece tek saat dilimine geçiyor

2024-02-29 17:52 - Dünya

İlgili Haberler

Yeni Malatyaspor, son iki sezonda oynadığı hiçbir maçta kalesini gole kapatamadı

11:37 - Spor

İlk 10 haftada 8 Süper Lig kulübü teknik direktör değiştirdi

11:18 - Spor

Spor camiasından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

10:23 - Spor

Fenerbahçe Beko, yarın Real Madrid'e konuk olacak

10:12 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Kadın Futbol Takımı'nı tebrik etti

00:43 - Spor

Günün Manşetleri

İzmir'de 117 kişinin öldüği depremin üzerinden 5 yıl geçti

12:47 - Gündem

Bir haftada 115 bin 135 kişi ehliyetini yeniledi

12:07 - Gündem

Cumhuriyet altını 100 yaşında

12:02 - Ekonomi

Deflasyon ve hane halkı tüketimindeki yetersizlik Çin ekonomisine pranga olmaya devam ediyor

11:57 - Ekonomi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Diyarbakır'da 4 sahada 24 sondaj yapılacağını açıkladı

11:52 - Ekonomi