?>

VakıfBank’tan kadın girişimcilere özel kredi

VakıfBank, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle özellikle salgından etkilenen kadın girişimcilere ve işletme sahiplerine yönelik Kadın İşletme Kredisi’ni hizmete sundu.

Ekonomi - 4 yıl önce

İstanbul

VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre, Dünya Bankası ile imzalanan anlaşma ile 8 yıl geri ödemesiz olmak üzere toplam 23 yıl vadeli olarak temin edilen 250 milyon dolarlık kredi kapsamında hayata geçirilen Kadın İşletme Kredisi ile tüm segmentlerde, sahipliği ya da yönetimi kadınlarda olan işletmelere, işlerini büyütmeleri ve nakit akışlarını düzenlemeleri için uygun maliyetlerle kredi sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, VakıfBank olarak, sürdürülebilir bankacılık yaklaşımı gereği hem kurum içinde hem de toplumun genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını önemsediklerini belirtti.

Kadınların toplumsal yaşamın her alanında eşit bir şekilde yer almasının, ekonomik alandaki varlığının güçlenmesi ile mümkün olacağına inandığını ifade eden Üstünsalih, şunları kaydetti:

"Bunu, kadınların güçlenmesi kadar kadın bakış açısının getireceği zenginliğin tüm toplumun yararına kullanılması açısından da önemli buluyoruz. Bu kapsamda Dünya Bankası’ndan sağladığımız kaynak ile kadınların sahip olduğu ve yönettiği işletmelere özel bir kredi ürünü oluşturduk. Özellikle salgından etkilenen işletmelerimiz için devreye aldığımız VakıfBank Kadın İşletme Kredisini, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hem kadınlarımızın hem de ülke ekonomimizin hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz."

Açıklamaya göre, Kadın İşletme Kredisi’nden 250’nin altında çalışanı bulunan ve 2019 yılını kar ile tamamlamış olup kadınlara ait olan ya da kadınlar tarafından yönetilen işletmeler yararlanabiliyor. Bunun için gerçek bir işletme ise sahibinin kadın olması, tüzel işletme ise yönetim yetkisine sahip en az bir kadın hissedarı bulunması ya da birinci derece imza yetkisine sahip en az bir kadın üst düzey yöneticiye sahip olması gerekiyor.

Belirtilen şartları taşıyan kadın girişimci işletmeler, 2 yıla kadar ödemesiz dönemli 10 yıla varan vadelerde, her türlü işletme ihtiyacının finansmanı için TL ve döviz cinsi kredi kullanabiliyor. Sabit faizli uygulamalarda yıllık Türk lirasında yüzde 14,50, avroda yüzde 2,25, dolarda yüzde 3,25’ten başlayan oranlarda yararlanabilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kızılırmak'ta sazan üreten girişimci yurt dışına açılmayı hedefliyor

2022-03-04 14:15 - Ekonomi

Bu spor tesisinde yer alan işletmelerin tüm yöneticileri kadın

2022-03-08 11:59 - Spor

Beşiktaş ile Medipol Başakşehir, 2-2 berabere kaldı

2022-03-07 22:35 - Spor

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Biz barıştan yanayız

2022-03-05 20:30 - Siyaset

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sunal son yolculuğuna uğurlandı

2022-03-01 14:57 - Gündem

Türkiye'nin 'özel görev uçaklarında' kadın imzası

2022-03-08 12:16 - Çevre-Hayat

BM 874 bin mültecinin Ukrayna'dan komşu ülkelere geçtiğini duyurdu

2022-03-02 15:55 - Dünya

Türkiye'nin sondaj faaliyetlerinde kadın imzası

2022-03-08 12:31 - Çevre-Hayat

VakıfBank’tan kadın girişimcilere özel kredi

2022-03-08 14:09 - Ekonomi

Savaşın göçe zorladığı kadınlar, çocuklarına hem annelik hem babalık yapıyor

2022-03-07 13:03 - Dünya

İlgili Haberler

Apple ve Amazon temmuz-eylül dönemi bilançolarını açıkladı

09:03 - Ekonomi

Fas, Çöl Bölgesi’nde yapılan altın araştırmalarında sonuç elde ettiğini duyurdu

02:08 - Ekonomi

Türkiye'den 9 ayda 217 milyon dolarlık kuru kayısı ihraç edildi

23:05 - Ekonomi

Yerli üretim robotlar ALTAY Tankı için çalışıyor

22:43 - Ekonomi

Türkiye ile Irak arasında '2. Dönem JETCO Protokolü' imzalandı

16:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İstanbul'da polis denetimlerinde 949 kişi gözaltına alındı

08:38 - Asayiş

BM Raportörü: Filistinli kadın ve kız çocuklarının katledilmesi karşısında dünya duyarsızlaştı

06:27 - Dünya

Podgoritsa Büyükelçisi Kalkavan'dan "Karadağ'daki olayların aydınlatılması" çağrısı

06:27 - Dünya

Lübnan: Yıl sonuna kadar ülkesine gönüllü dönen Suriyeli sayısının yarım milyona ulaşması bekleniyor

06:27 - Dünya

Fas, Çöl Bölgesi’nde yapılan altın araştırmalarında sonuç elde ettiğini duyurdu

02:08 - Ekonomi