?>

VakıfBank’tan 400 milyon avro tutarında sürdürülebilirlik temalı yeni yurt dışı kaynak

VakıfBank, yurt dışından temin edilen, sürdürülebilirlik kriterlerine dayalı 400 milyon avro tutarında yeni bir teminatlı fonlama işlemi gerçekleştirdi.

Ekonomi - 3 yıl önce

İstanbul

VakıfBank açıklamasına göre, fonlama yapısında en fazla sürdürülebilir temalı kaynağa sahip Türk bankası olan VakıfBank, sağladığı kaynaklar vasıtasıyla toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına özel ürün ve hizmetler yaratırken yeni bir anlaşmaya imza attı.

VakıfBank’ın uluslararası kaynaklardan temin ettiği, sürdürülebilirlik kriterlerine dayalı 400 milyon avro tutarında ve 2 yıl vadeli yeni işlemi, Türk bankaları arasındaki en büyük montanlı teminatlı fonlama anlaşması olma özelliği taşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, sürdürülebilirlik anlayışını tüm banka stratejilerinin merkezine koyan bir banka olarak reel sektöre sağladıkları krediler aracılığıyla oldukça geniş bir çevresel ve sosyal etki alanı yarattıklarının ve bu anlamda sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirtti.

Üstünsalih, "Güçlü bir finansal performansın yanı sıra doğrudan ve dolaylı olarak bıraktığımız karbon ayak izimizi azaltma amacımız ve sürdürülebilir finansman alanında attığımız adımlar, her zaman ajandamızın ilk sırasında yer alıyor. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir finansmana dayalı borçlanma işlemlerinin toplam yurt dışı fonlamamız içindeki payını artırmak için alternatifleri değerlendirmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Geçen ay başarıyla tamamladıkları sürdürülebilir sendikasyon yenileme işleminin ardından yurt dışı fonlama tarafında, yılın son işlemini de yine faiz oranı hesaplamasında sürdürülebilirlik kriterlerine dayalı teminatlı fonlama işlemi ile kapattıklarını vurgulayan Üstünsalih, "Sürdürülebilirlik alanındaki taahhütlerimizin bir göstergesi olarak yeşil konut, çevre dostu taşıt, kadın ve genç girişimcilere kullandırılacak krediler gibi alt kategorileri içeren çevresel ve sosyal temalı yeni kredi kullandırımlarını teminatlı fonlama işlemimizin performans kriteri olarak belirledik.

Ayrıca şubelerimizde devreye alınacak su arıtma sistemleri vasıtasıyla tüm banka lokasyonlarımızda plastik kullanımının minimuma indirilmesi ve toplam sera gazı emisyonlarımızın yıllık yüzde 2 oranında azaltılması da yine kriterlerimiz arasında yer alıyor. Bundan sonraki süreçte de sürdürülebilir bankacılık alanında ve sürdürülebilir finansman kaynaklarına erişimde öncü rol oynayarak Türk bankacılık sektörüne bu anlamda katkı sağlamak, stratejik hedeflerimizin başında gelmeye devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Belçika'da kamu çalışanları greve gidiyor

2022-12-13 12:16 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan'da

2022-12-13 23:09 - Siyaset

FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası başlıyor

2022-12-14 13:04 - Spor

Beşiktaş, hazırlık maçında Westerlo'yu 1-0 yendi

2022-12-11 22:02 - Spor

Palandöken'de kayak heyecanı başladı

2022-12-12 16:22 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 üniversiteye rektör atadı

2022-12-10 05:29 - Gündem

Hakkari'de sürü halinde dağ keçisi görüntülendi

2022-12-09 22:03 - Çevre-Hayat

Ankara'daki FETÖ soruşturmalarında 39 şüpheli hakkında gözaltı kararı

2022-12-13 10:03 - Asayiş

'Terör örgütünde çöküş hızlandı'

2022-12-10 00:28 - Gündem

Düzce'nin üzerini sis tabakası kapladı

2022-12-14 14:48 - Günün Fotoğrafı

İlgili Haberler

Ahlatcı Holding Çorum'da roket ve füzeler için sıvı ve katı yakıt fabrikası kurmayı planlıyor

23:12 - Ekonomi

Fed tutanakları bu yıl faiz indirimi yapılması konusunda görüş ayrılıkları olduğunu gösterdi

22:27 - Ekonomi

Rekabet Kurulundan Opet Petrolcülük AŞ'ye 131,3 milyon liralık ceza

18:08 - Ekonomi

Nvidia, piyasa değeri 4 trilyon dolara ulaşan ilk şirket oldu

17:42 - Ekonomi

İklim Kanunu ile temiz enerji sektöründe finansal teşviklere erişimin artması bekleniyor

17:30 - Ekonomi

Günün Manşetleri

AK Parti Sözcüsü Çelik: Cumartesi sabahı Sayın Cumhurbaşkanımız tarihi bir konuşma yapacak

23:33 - Siyaset

Hamas, 10 İsrailli esiri serbest bırakmayı kabul ettiğini duyurdu

23:23 - Dünya

Ahlatcı Holding Çorum'da roket ve füzeler için sıvı ve katı yakıt fabrikası kurmayı planlıyor

23:12 - Ekonomi

Büyükelçi Barrack, Şam yönetimi ile PKK/YPG arasındaki sorunun sürdüğünü söyledi

23:03 - Dünya

Gaziantep FK, eksik bölgelere transfer yapmak istiyor

22:57 - Spor