?>

VakıfBank'tan 2025'in ilk çeyreğinde 20 milyar lira net kar

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, "Reel sektörün en güçlü finansal destekçilerinden biri olma konumumuzu sürdürüyoruz." dedi.

Ekonomi - 2 ay önce

Istanbul

VakıfBank, yılın ilk 3 ayında 20 milyar lira net kar elde etti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, VakıfBank, 31 Mart 2025 tarihli yılın ilk finansal sonuçlarını paylaştı.

Aktif büyüklüğünü yıllık bazda yüzde 38 artırarak 4,2 trilyon lira seviyesine çıkaran banka, nakdi ve gayri nakdi kredilerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 40 artırarak 3 trilyon lira sınırına yaklaştırdı.

Toplam mevduatlarını yıllık yüzde 31 artışla 2,6 trilyon liranın üzerinde artıran VakıfBank, 20 milyar lira net kara ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, küresel düzeyde artan belirsizliklere ve ekonomik risklere rağmen, Türkiye ekonomisinin enflasyonla mücadelede kararlılıkla ilerlediğini ve dengelenme sürecini başarıyla sürdürdüğünü belirtti.

Toplumun her kesiminin yanında yer alarak Türkiye ekonomisinin istikrarına ve büyümesine kesintisiz destek vermeye devam ettiklerini aktaran Üstünsalih, "Türkiye’nin ikinci büyük bankası olarak, selektif kredi politikamızla ihracatı, üretimi, yatırımı ve istihdamı önceliklendiriyoruz. Nakdi kredi portföyümüz yıllık yüzde 39 artışla 2 trilyon 241 milyar liraya ulaşırken, reel sektörün en güçlü finansal destekçilerinden biri olma konumumuzu sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

VakıfBank'ın bu yıl gerçekleştirdiği ilk uluslararası fonlama işlemine değinen Üstünsalih, şunları kaydetti:

“Gerçekleştirdiğimiz 700 milyon dolarlık DPR seküritizasyon işlemiyle uluslararası piyasalardaki öncü konumumuzu bir kez daha güçlendirdik. İlk 4 yılı anapara ödemesiz ve toplam 10 yıl vadeli bu işlem, kurumsal nitelikli yatırımcılarla yapılan en büyük ve en uzun vadeli DPR işlemi oldu. Bu da bankamızın uluslararası piyasalardaki güçlü duruşunu bir kez daha kanıtladı. Kaynak yapımızı çeşitlendirme ve uluslararası piyasalardan uzun vadeli, uygun maliyetli fonlama sağlama stratejimiz doğrultusunda, ülkemize yeni kaynaklar kazandırmaya istikrarlı bir şekilde devam edeceğiz."

"Çevre dostu tüketimi teşvik ettik"

Üstünsalih, 2024'te sürdürülebilirlik alanında gerçekleştirdikleri organizasyonel yapılanmayla, sürdürülebilir bankacılık tarafında yıla güçlü bir başlangıç yaptıklarını, bu vizyonları doğrultusunda geri dönüştürülmüş plastikten üretilen "Recycle Kredi Kartı" ile çevre dostu tüketimi teşvik ettiklerini aktardı.

"Dijital slip" özelliği sayesinde kağıt tüketimini azalttıklarını, mobil ve temassız ödeme çözümleriyle dijital bankacılıkta hız ve güvenliği ön planda tuttuklarını aktaran Üstünsalih, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sürdürülebilirliğe yönelik kararlılığımızı yalnızca ürün ve hizmetlerimizle değil, çevresel performansımızla da ortaya koyuyoruz. Bu doğrultuda, dünyanın en saygın çevresel raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi 2024 değerlendirmelerinde, 'İklim Değişikliği' programındaki 'A' notumuzu korurken, 'Su Güvenliği' programındaki notumuzu bir basamak yükselterek 'A' seviyesine taşıdık. Böylece, her iki alanda da 'Global A Listesi'nde yer alma başarısını gösterdik. Sürdürülebilirlik yaklaşımımız doğrultusunda çevresel ve sosyal sorumluluklarımızı yerine getiriyor, müşterilerimiz ve ülkemiz için uzun vadelideğer yaratmayı sürdürüyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Süt sektöründe faaliyet gösteren 56 teşebbüse rekabet soruşturması açıldı

2025-05-08 12:38 - Ekonomi

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kim ne derse desin Ada'da iki egemen devlet var

2025-05-05 20:18 - Siyaset

Ezan okuma yarışması birincisi Emir Kayra'nın hayali Ayasofya'da görev yapmak

2025-05-06 14:23 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerji arz güvenliği her devlet için bir beka meselesine dönüşmüştür

2025-05-07 18:18 - Siyaset

Devlet himayesindeki çocukları konu alan diziden etkilenip iki kardeşe yuva oldular

2025-05-07 12:43 - Çevre-Hayat

Friedrich Merz, Almanya'nın yeni başbakanı oldu

2025-05-06 18:18 - Dünya

Erzurum'un plaka koduna atıfla 5.5.2025’te 25 nikah kıyıldı

2025-05-05 16:37 - Magazin

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Biz, sizlerin Türk milletinin kopmaz ve ayrılmaz bir parçasıyız

2025-05-04 19:12 - Siyaset

Basketbolda Tosyalı İskenderun, Avrupa Kupası ön eleme turunda A Grubu'nu şampiyon bitirdi

2025-05-06 17:45 - Spor

Fas'ta Afrika'nın derin teknoloji vizyonuna odaklanan 2. DeepTech Zirvesi başladı

2025-05-08 17:53 - Teknoloji

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: Bu hafta ikinci teklifimizi TÜHİS aracılığıyla işçi konfederasyonlarımıza ileteceğiz

17:33 - Ekonomi

Piyasalardaki ateşkes iyimserliğiyle "korku endeksi"nde düşüşler yüzde 9'u buldu

17:38 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, faiz indirimleri konusundaki "bekle-gör" yaklaşımını sürdürdü

16:53 - Ekonomi

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı nisanda arttı

16:48 - Ekonomi

ABD'nin cari açığı yılın ilk çeyreğinde yüzde 44,3 arttı

16:33 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail'in başlattığı ve ABD'nin dahil olduğu İran'a saldırılar ateşkesle sonuçlandı

19:02 - Dünya

DSÖ, Sudan'da El-Mucled Hastanesine yönelik saldırıda 40'tan fazla sivilin öldüğünü bildir

18:27 - Dünya

Hatay'da ağır hasarlı bina yıkım sırasında iş makinesinin üzerine çöktü

18:22 - Gündem

İzmir'de ormanlık ve makilik alanlarda çıkan yangınlara müdahale ediliyor

18:17 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, eski Meclis başkanlarıyla bir araya geldi

18:13 - Siyaset