?>

'Uzun adam halkı sokağa çağırmış, biz de uçakları çağırdık'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı'ndaki eylemlere ilişkin davada, darbeciler tarafından alıkonulan Astsubay Soner Gülhancı, 15 Temmuz'da yaşadıklarını anlattı.

Gündem - 7 yıl önce

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı'ndaki eylemlere ilişkin davaya devam edildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, darbecilerce alıkonulan Astsubay Soner Gülhancı müşteki olarak 15 Temmuz'da yaşadıklarını anlattı.

Karargahta görevi başındayken darbeci askerler tarafından alıkonularak, Orgeneral Sükan Toplantı Salonu'nda tutulduğunu anlatan Gülhancı, bir süre sonra dönemin Plan ve Güvenlik Daire Başkanı Kurmay Albay Güven Şağban'ın da derdest edilerek aynı salona getirildiğini bildirdi.

Şağban'ın darbeci askerlere, yaptıklarının yanlış olduğunu, bu eylemleri nedeniyle yargılanacaklarını söylediğini aktaran Gülhancı, "Bu sırada darbeci askerler Albay Şağban'ı salona getirerek yere çökerttiler. Albay Erkan Öktem de tabancısını çekerek Albay Şağban'ın kafasına doğrulttu. Sonrasını görmedim, ateş sesi de gelmedi." dedi.

Darbeciler tarafından başından vurularak yaralanan TEM Daire Başkanı Turgut Aslan ve korumalarının da söz konusu salonda alıkonulduğunu ifade eden Gülhancı, darbecilerin sürekli kendilerini vurmakla tehdit ettiğini, bu nedenle diğer rehinelerle konuşamadığını anlattı.

Sanık eski albay Öktem'in alıkonulanlardan sorun çıkaranların canlı hedef olarak cam kenarında tutulması için talimatı verdiğini söyleyen Gülhancı, "İlerleyen saatlerde bir üsteğmen, yarbaylara, binbaşılara 'Sakin olun, uzun adam halkı sokağa çağırmış, onlar da buraya gelmişler. Şimdi biz de uçakları çağırdık, birkaç tane bomba atacaklar. Kontrol bizde, devam edin' dedi." ifadesini kullandı.

Karargahın bombalanacağı söylentileri üzerine kendisinin de aralarında bulunduğu rehinelerin bodrum katına götürüldüğünü aktaran Gülhancı, burada karşılaştığı Aslan'ın korumalarından Hüseyin Uğur İşçi ile Tuğgeneral Veli Turan'ın ellerini çözdüklerini söyledi.

Sanıklardan Bülent Ak, Yusuf Köz ve soy ismini Çiçek olarak bildiği subayların sabah saatlerinde dışarıya ateş ettiğini ifade eden Gülhancı, bu isimlerin bu eylemlerinden sonra ormanlık alana kaçmaya çalıştıklarını kaydetti.

Müşteki Gülhancı, söz konusu beyanları için kimseden talimat almadığını, sanıklardan şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.Muhabir: Tanju Özkaya

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 10 Kasım'da açılacak

2018-11-07 20:02 - Kültür Sanat

'Tahran ve İstanbul'la ilgili senaryo üzerinde çalışıyorum'

2018-11-07 20:52 - Kültür Sanat

Galatasaray’da Schalke 04 maçı hazırlıkları başladı

2018-11-04 01:52 - Spor

Bayburt Kalesi'nde tarih gün yüzüne çıkıyor

2018-11-06 16:02 - Kültür Sanat

Ali Koç soyunma odasına gitti

2018-11-03 04:02 - Spor

Engelliler filografi sanatıyla hayata tutunuyor

2018-11-03 21:02 - Çevre-Hayat

Fenerbahçe'den TFF'ye mesaj: Takipçisiyiz!

2018-11-06 19:57 - Spor

Türkiye’nin IORA Örgütü’ne Diyalog Ortaklığı kabul edildi

2018-11-03 18:52 - Gündem

Onlar 112'nin motorize kahramanları

2018-11-08 21:02 - Asayiş

Andrey Stenin Fotoğraf Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

2018-11-09 00:32 - Dünya

İlgili Haberler

OGM Genel Müdürü Karacabey: İklim değişikliğiyle mücadelede en önemli argümanımız ormanlar

14:53 - Gündem

Can Holding'e yönelik ikinci dalga operasyonda 26 zanlı adliyede

14:33 - Gündem

Ahmet Taner Kışlalı suikastının üzerinden 26 yıl geçti

14:23 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 'Terörsüz Türkiye' bir 'milli mücadele' sahasıdır

14:17 - Gündem

Bakan Kurum, İlk Evim Projesi'nde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının görüntülerini paylaştı

14:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi

15:37 - Dünya

AB Komisyonu önünde "İsrail'le normalleşme karşıtı" protesto

15:33 - Dünya

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy yarın hapse girecek

15:28 - Dünya

Kurtulmuş: TBMM Florya Sosyal Tesisleri tarihi toplantılara şahitlik etti

15:17 - Siyaset

Zelenskiy, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü konusundaki tutumunu değiştirmediğini belirtti

15:08 - Dünya