Uzmanlar engellilere EKPSS tercihlerinde ücretsiz danışmanlık yapıyor

Kırşehir'de Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercihleri sırasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli uzmanlar, engelli bireylere ücretsiz tercih danışmanlığı yapıyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Kırşehir
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Millet Kursları Projesi" kapsamında oluşturulan 6 kişilik ekip, Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile engellilerin EKPSS tercihlerinde mağdur olmamaları ve doğru adım atmaları amacıyla çalışma yapıyor.

Millet Kursu Projesi Koordinatörü Adem Çelebi, AA muhabirine, oluşturulan ekiple, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde EKPSS tercihleri sırasında danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi.
Proje kapsamında 100'e yakın engelliye yardımcı olduklarını vurgulayan Çelebi, "Engellilik durumlarına göre bireylere uygun bölümlere yönelik tercih danışmanlığı yapıyoruz. Sınava giren bireylerimiz daha önce böyle bir danışmanlık hizmeti almadıkları için bundan memnunlar. Biz sürekli sahadayız, ulaşılamayan yerlere ulaşarak onların tercihleriyle ilgili kafalarına takılan tüm konularda yardımcı oluyoruz." diye konuştu.

"Engelliler için elimizden gelini yapıyoruz"

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Turgay Demir de İl Milli Eğitim Müdürlüğünün uzman ekibiyle tercih sürecini doğru yönetmeye çalıştıklarını belirtti.
Tercihlerde puan ve sıralamanın önemli olduğunu, yetenekli ve deneyimli tercih uzmanlarıyla engellilere destek sağladıklarını vurgulayan Demir, ellerinden geldiğince doğru tercih noktasında danışmanlık verildiğini dile getirdi.

Kendisinin de bedensel engelli olduğunu, koltuk değneği ve tekerlekli sandalyesiyle çalıştığını vurgulayan Demir, "Arkadaşlarımıza özellikle tavsiyemiz ise girdiğiniz kadroyla kalmayın. Biz sizin potansiyelinize inanıyoruz. Engelli arkadaşlarımızın toplumda daha fazla yer edinebilmeleri, ön planda olabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Ben memur olarak başladım, şefliğe yükseldim. Şimdi şube müdürlüğü sınavında başarı elde ettim. Diğer arkadaşlarım da bu şekilde hizmetli olarak başlasalar bile şefliğe, müdürlüğe çok rahat erişebileceklerini biliyorum." ifadelerini kullandı.
Fiziksel engelli Melek Dulkadir ise sınavda 90 puan aldığını, tercihini nasıl yapacağı konusunda çok düşündüğünü anlattı.
Burada uzmanlar sayesinde hangi kadroyu yazacağını bildiğini aktaran Dulkadir, "Uzman arkadaşlar bize yardımcı oldular. Kırşehir dışında Kayseri, Ankara olabilir ama Ardahan, Ağrı, Mardin buraları da yazmak istiyorum. 30 tercih hakkımız var, artık neresi olursa." dedi.
Engellilerden Rukiye Kardaş da "İstanbul, Ankara, Nevşehir ve doğu illerini de yazdım. Umarım güzel bir yer gelecek. Memurluk ve hizmetli düzeyinde tercihler yaptım. Görevim nerede olursa olsun, layığı ile hizmeti yerine getireceğim." diye konuştu.
Tahir Akay ise ilk kez sınava girerek 74 puan aldığını, çevre iller başta olmak üzere tercih yapacağını kaydetti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Roma Fiumicino Havalimanı'na Avrupa'nın en büyük havaalanı güneş enerji santrali kuruldu

2025-01-20 21:57 - Dünya

Kartalkaya'daki otel yangınında yaralanan 29 kişi taburcu edildi

2025-01-22 12:58 - Gündem

Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yakın zamanda görüşeceklerini söyledi

2025-01-21 06:52 - Dünya

Fenerbahçe tur ihtimalini son maça bıraktı

2025-01-24 00:22 - Spor

İsrail'in engellemeleri nedeniyle Gazze'nin kuzeyine 4 günde sadece 861 tır giriş yaptı

2025-01-24 00:43 - Dünya

Yeni Zelandalılardan, Trump'ın 'atomun parçalanması'nı sahiplenen ifadelerine tepki

2025-01-21 12:43 - Dünya

İsrail’in Cenin'de düzenlediği hava saldırısında 1 Filistinli öldü, 4 kişi yaralandı

2025-01-21 14:58 - Dünya

Trump, 2020'de bir siyahiyi öldürmekten hüküm giyen 2 eski polis memurunu affetti

2025-01-23 10:52 - Dünya

Turgutlu Şehir Stadı'nda ilk maç oynandı

2025-01-26 20:13 - Spor

Ülke tarihinin en yüksek tutarlı taşınmaz ihalesini kazanan Gamador İnşaat sözleşmeyi imzaladı

2025-01-20 15:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Çevre-Hayat

Şanlıurfa'da termometreler 47 dereceyi gösterdi

14:18 - Çevre-Hayat

Uydu cihazıyla izlenen caretta caretta 'Tuba' Bodrum açıklarında hayatını sürdürüyor

12:48 - Çevre-Hayat

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türkiye'nin en çok vergi veren isimleri belli oldu

12:42 - Ekonomi

Zelenskiy, Rusya'nın yolcu trenine yönelik İHA saldırısında makinistle yardımcısının öldüğünü b

12:37 - Dünya

İngiltere'de aşırı sağcı Reform UK lideri Farage'dan boşalan milletvekilliği koltuğu için

12:33 - Dünya

MSB: Mekke Ortak Savunma Anlaşması, uluslararası güvenlik mimarisini tamamlayıcı mekanizma olarak de

12:28 - Gündem

Uzmanlara göre, İsrail "sonsuz savaş" stratejisiyle ABD'yle ilişkileri "en sıkın

12:22 - Dünya