?>

Uykusuz oyun maratonunda yeni rekor

Oyun geliştirme sektörü gerek ulaştığı ekonomik sonuçlar gerekse sektöre duyulan ilgiyle adından söz ettiriyor.

Teknoloji - 7 yıl önce

ANKARA - GÖKSEL YILDIRIM

Türk oyun geliştiricilerin çeşitli platformlarda ortaya koyduğu oyunlar önemli kitlelere ulaşıyor. Satışlarını büyük ölçüde ihracat olarak yapan sektör, geçen yıl 1 milyar 50 milyon dolar ile bu alandaki rekorunu geliştirdi.

Sektörün ortaya koyduğu başarılı ürünler, elde edilen olumlu ekonomik sonuçlar ve yakalanan dinamizm oyun geliştirmeye olan ilgiyi yukarı çekiyor.

Bu ilgi her yıl dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye'de çeşitli merkezlerde düzenlenen oyun maratonu Global Game Jam'e (GGJ) de yansıyor.

GGJ’nin Türkiye’deki en büyük merkezlerinden olan ODTÜ Teknokent ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği, bu sene de GGJ ATOM ile geliştiricileri ağırlayacak.

İlki 2009'da gerçekleştirilen ve her yıl aynı tarihlerde dünyanın pek çok merkezinde tüm dünyayla eş zamanlı düzenlenen GGJ, 25-27 Ocak'ta gerçekleşecek. Uluslararası etkinliğin başından beri düzenlenen GGJ ATOM, zamanla etkinliğin en büyük merkezlerinden biri haline geldi.

Oyun tasarımcıları, görsel sanatçılar, müzisyenler...

GGJ ATOM kapsamında bir araya gelecek oyun geliştiriciler, Wyndham Otel’de tüm dünyadan geliştiriciler ile aynı anda yetenek ve bilgilerini sergileyecekler.

Türkiye’nin dört bir yanından 250 geliştiricinin bir araya geleceği GGJ ATOM’da, oyun tasarımcıları, programcılar, görsel sanatçılar, ses geliştiriciler ve müzisyenler 50’nin üzerinde oyun geliştirecek. 48 saat boyunca bir arada olacak geliştiriciler, ilk gün açıklanan global temaya göre oyun fikirleri düşünüp, ekipleriyle oyunlarını geliştirmeye başlayacaklar. Geliştiricilerin, GGJ’de oynanabilir bir oyun geliştirmelerinin yanı sıra, diğer geliştiricilerle çalışarak iletişim ve paylaşım becerisi kazanmaları amaçlanıyor.

2019 yeni başvuru rekoruyla geldi

Global Game Jam, dünyanın en büyük oyun geliştirme maratonu olmakla birlikte, en büyük bilişim geliştirme etkinliklerinden biri olarak da her yıl rekorlar kırıyor.

Düzenlendiği ilk günden bu yana en kalabalık merkezlerden biri olan, son 4 yıldır Türkiye Bölge Organizatörü görevini üstlenen ve her geçen sene başvuru sayısının arttığı GGJ ATOM’a bu yıl da rekor başvuru yapıldı.

Başvuruları 8 Ocak'ta kapatan GGJ ATOM, 350'den fazla başvuruyla yeni bir rekora ulaştı.

Casual Monster, Gram Games ve TaleWorlds sponsorluğundaki GGJ ATOM'a, Narcade, UDO, Tiramisu ve Digitoy destek verecek.

Türkiye saati ile 25 Ocak Cuma 16.30’da açılışı yapılacak GGJ’de bu yılın teması açıklanacak. Geliştiricilerden açılış gününde ekiplerini kurmaları ve 27 Ocak Pazar günü saat 15.30’a kadar açıklanan tema üzerinden oyunlarını geliştirmeleri bekleniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Avcılar’da korkutan fabrika yangını

2019-01-20 03:02 - Gündem

Obeziteye karşı 'modern sefer tası'

2019-01-18 20:02 - Sağlık

FETÖ’cü Kemal Batmaz ile eşinin yargılanmasına devam edildi

2019-01-17 17:52 - Asayiş

Köy çocuklarını 'güreş'le okullu yaptı

2019-01-17 18:32 - Çevre-Hayat

Aybüke Öğretmen davasında karar

2019-01-16 17:54 - Asayiş

Didem Uslu cinayetinde yeni gelişme

2019-01-19 00:32 - Asayiş

Sefalet içinde hayat

2019-01-14 14:02 - Çevre-Hayat

Enes Kanter hakkında kırmızı bülten talebi

2019-01-15 17:02 - Asayiş

Polis Taksim Meydanı’nda kuş uçurtmadı

2019-01-19 00:44 - Asayiş

Tefecilik operasyonunda 7 zanlıdan 4’ü tutuklandı

2019-01-19 04:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Devletlerin teknolojik ve stratejik güç alanlarından biri olan uzay küresel yarışa eviriliyor

15:08 - Teknoloji

"IŞIK Yüksek Güçlü Lazer Sistemi" kritik kabul testlerini başarıyla tamamlandı

13:43 - Teknoloji

5G'nin TBMM testlerinde hızı 1500 megabite kadar çıkıyor

11:48 - Teknoloji

Araştırma: Oluşum evresindeki "Cha 1107-7626" gezegeni saniyede 6 milyar ton büyüyor

15:28 - Teknoloji

Uydu Tabanlı Sayaç Okuma Sistemi 1000. modeme ulaştı

13:23 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'nda alıkoyduğu 4 Fransız milletvekili açlık grevine başladı

15:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel Sumud Filosu'nun umut yolcularını ülkemize getiriyoruz

15:13 - Gündem

İtalya: Küresel Sumud Filosu'ndaki 26 İtalyan vatandaşı daha İsrail'den ayrılmak üzere

15:03 - Dünya

Kısa dönem araç kiralama sektörü yılın ilk yarısında 176,8 milyar lira aktif büyüklüğe ulaştı

14:42 - Ekonomi

Sumud Filosu'ndaki Türk vatandaşlarından 36'sının bugün yurda dönmesi bekleniyor

14:02 - Gündem