?>

UTM, Aydın Rehber Buluşmaları yapıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nişantaşı Üniversitesi protokolü gereği kurulan Üniversite Tercih Merkezi (UTM) Burak Kılanç ile Rehber Buluşmaları seminerlerini yurt genelinde sürdürüyor.

Eğitim - 9 yıl önce

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışı yapılan seminerde 250 rehber öğretmen bir araya geldi. Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vahit Çopur açılış konuşmasında meslek seçiminin öneminden ve rehber öğretmenlerin bu bağlamda etkilerinden bahsetti. 

Öğrencilerin doğru mesleği seçmelerinde en büyük etkinin rehber öğretmenler olduğunu vurgulayan Çopur, “Günümüzde doğru meslek seçimi yapmak çok önemli çünkü sürekli değişen bir meslek yelpazesi var. Yaşadığımız bu dönemde sektörler ve meslekler sürekli değişim arz ediyor. Bu nedenle ortaya yeni sektörler ve meslekler çıkabiliyor. Artık tek bir meslek sahibi olmak, diplomalı mesleğin yanı sıra pek çok meslek edinim de gerekiyor” dedi.

Çopur, ‘’10 yıl sonra artık bir kişinin bir mesleği değil birçok mesleği olması beklenecek’’ derken, birçok konuda ihtisaslaşmanın öneminden bahsetti. Vahit Çopur sözlerine şu şekilde devam etti: ”Rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimize en çok faydası olacak kişilerdir. Bu nedenle öğrenci üzerindeki etkilerini bilerek onları en iyi şekilde yönlendirmeliler.”

UTM VE YÖK ATLAS 

 Rehber Buluşmaları Seminerinde Burak Kılanç, tercih dönemine sayılı günler kala doğru tercih hakkında bilgiler paylaştı. Aydınlı rehber öğretmenlere www.universitetercihmerkezi.com sitesinden faydalanarak öğrencilerine tercih yaptırabileceklerini anlatan Kılanç, tercih robotu dışında, yatay geçiş robotu, dikey geçiş robotu ve özel yetenek robotun doğru şekilde faydalanacaklarının bilgisini de verdi. 

Burak Kılanç, Nişantaşı Üniversitesi AR-GE ve Fayda Merkezi olarak oluşturulan UTM’nin bu anlamda büyük ölçüde rehber öğretmenlerin önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını belirtirken, “Doğru tercih yapmak için doğru kaynak bulmak çok önemli.

Bilgilerimizi rehber öğretmenlerimizle paylaşmaktan memnunuz. Amacımız faydalı olmak ve öğrencilere doğru tercih yaptırmak” dedi. Artık dershaneler olmadığından öğrencilerin tercih yaptırmak için okuldaki rehber öğretmenlerine başvuracağını söyleyen Kılanç, “Rehber öğretmenlerimiz bu gelişmelerden dolayı bilgilerini güncelleyerek tercih yapabilmeliler” şeklinde tavsiyede bulundu.

‘’YÖK ATLAS ÇOK ÖNEMLİ BİR BİLGİ KAYNAĞI’’ 

 Burak Kılanç, Yükseköğretim Kurumu (YÖK)’ün yapmış olduğu ve kendisinin de danışmanlık yaptığı YÖK Atlas çalışmasının öneminden de bahsetti. YÖK Atlas’ı rehber öğretmenlerin nasıl verimli kullanacağını anlatan Kılanç, Aydın’da yükseköğretime yerleşen öğrenciler hakkında sayısal veriler verdi. Kılanç, “YÖK Atlas, rehber öğretmenlerimiz için oldukça değerli bir çalışmadır. Mesleklerinde elde edebilecekleri altın değerindeki bilgilere buradan ulaşabilirler. Şu ana kadar tüm üniversitelerin sayısal bilgilerine ulaşılamıyordu, artık herkese açık bu bilgiler. Rehber öğretmenlerimiz bu siteden kesinlikle faydalanmalılar” şeklinde konuştu.  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adalar Belediyesi'ne haciz şoku

2016-06-06 13:52 - Gündem

Teslim olan teröristlerin ifadesiyle ele geçirildi

2016-06-03 13:52 - Asayiş

Adalar Belediyesine haciz şoku

2016-06-06 20:02 - Asayiş

Başsavcılık soruşturma başlattı

2016-06-07 19:40 - Asayiş

Bakan Tüfenkçi: Öncelik formaliteleri azaltmak

2016-06-04 23:27 - Siyaset

Türkiye, Danimarka’ya mağlup oldu

2016-06-02 01:27 - Spor

Bursaspor'da dev transfer harekatı!

2016-06-03 10:12 - Spor

Terim: Gruptan çıkmak önemli

2016-06-04 23:47 - Spor

Koltuk değneğiyle şifa dağıtıyor

2016-06-03 13:22 - Gündem

Merkel, altıncı kez dünyanın en güçlü kadını seçildi

2016-06-07 15:53 - Dünya

İlgili Haberler

Bursa'daki imam hatip lisesinde bilim, sanat ve teknoloji eğitimi bir arada sunuluyor

21:55 - Eğitim

Dicle Üniversitesi'nde yeni akademik yılda ilk dersin konusu 'Gazze' oldu

14:03 - Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: Türk üniversiteleri, savunma sanayisine çok kaliteli gençler yetiştirmektedir

16:31 - Eğitim

STK'lerden üniversitelere yeni akademik yılda 'ilk ders Filistin olsun' çağrısı

16:43 - Eğitim

YÖK'ten 'üniversitelerden kaydı silinen öğrenciler'e ilişkin açıklama

18:56 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sydney’de gerçekleşen devir teslim töreninin ardından Türkiye 2026 Uzay Kongresi'ne ev sahipliği yapacak

00:46 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Gazze İçin Sessiz Çığlık" etkinliğine davet

23:37 - Siyaset

Suriye'nin Humus ilinde toplu mezar bulundu

23:32 - Dünya

Bakan Fidan: Sumud Filosu'nun eylemine devletler mümkün olduğu her ölçüde sahip çıkmak durumund

23:13 - Siyaset

Galatasaray, 10 kişi kaldığı derbide Beşiktaş'tan 1 puan aldı

22:28 - Spor