?>

Üsküdar'da Gazze için kurulan "Gönül Köprüsü" kermesi devam ediyor

Üsküdar Belediyesinin Gazze'ye destek için düzenlediği "Gönül Köprüsü" kermesine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

İstanbul

Gazze'ye gönderilecek yardım malzemelerinin temini için Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kermeste el emeği ürünler, yiyecekler ve hediyelik eşya yer alırken, etkinliğe birçok sivil toplum kuruluşu da destek veriyor.

Kermese destek veren derneklerden Sadakataşı Derneği İcra Kurulu Üyesi Nurdal Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak Gazze'ye, mazlum coğrafyaya yardım ulaştırmaya devam ettiklerini söyledi.

Vatandaşların 4. güne giren kermese yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Güngör, "Standımızda gönüllülerimizin yaptığı ev yapımı ürünler, temiz, taze ve özenle paketlenip hazırlanıyor. Kışlık konserveler var. Filistin'e ait güzel hediyelik atkılarımız ve tekstil ürünlerimiz mevcut. Herkesi bekliyoruz. " diye konuştu.

Güngör, burada Gazzelilerin sesini dünyaya duyurmaya çalışmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Orada yaşananları görmemiz, hissetmemiz anlamamız lazım." dedi.

"Herkes insanlık adına bağışta bulunsun"

Türk Kızılay Üsküdar Şubesi Gönüllüsü Betül Palamut, kermesin 10 Aralık'a kadar süreceğini anlattı.

Kermese herkesi beklediklerini ifade eden Palamut, "Çocuk ürünleri, battaniye, ayakkabı ve çantalarımız var. Satışlarımız da güzel gidiyor. Herkes insanlık adına bağışta ve yardımda bulunsun. Vicdanlı olan herkesi kermese bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Tuzla temsilcisi Hasan Ceylan, bugün Gazze için tamamen ev yapımı yiyecekler ve tekstil ürünlerini satışa çıkardıklarını kaydetti.

İHH Kadıköy Kadın Temsilcisi Hadiye Doğruer ise kermeste Gazze yararına yiyecekten içeceğe zücaciye giyim eşyalarına kadar birçok ürünün mevcut olduğunu ifade etti.

Vatandaşların ilgisinin yüksek olduğunu anlatan Doğruer, Gazze için ellerinden geleni yapmayı sürdüreceklerini anlattı.

Gazze yararına satılmak üzere Sadakataşı Derneğine bağışlanan iki otomobilin de bulunduğu "Gönül Köprüsü" kermesi, 10 Aralık'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'ın borcu 6 milyar 780 milyon lira

2023-12-02 16:52 - Spor

Milli tekvandocu Merve Dinçel Kavurat, İngiltere'de bronz madalya kazandı

2023-12-03 15:22 - Spor

Kadınlar dünya tekvandosunun en iyisi Merve Dinçel Kavurat oldu

2023-12-04 13:03 - Spor

BM Güvenlik Konseyi, Çin'in başkanlığında "Gazze'de ateşkes" gündemiyle toplanac

2023-11-28 14:02 - Dünya

Ukraynalı komutan "Andre": Rus ordusu hiçbir yönde ilerleme kaydedemiyor

2023-11-30 13:22 - Dünya

Trabzonspor, sahasında 231 gün sonra gol kaydedemedi

2023-12-04 12:33 - Spor

Malatya'da 4,8 büyüklüğünde deprem

2023-12-01 03:42 - Gündem

Mossad Başkanı "insani aranın" sürdürülmesini görüşmek için Doha'ya gitti

2023-11-28 15:58 - Dünya

Hatayspor, yarın Antalyaspor'u konuk edecek

2023-11-30 09:48 - Spor

Batı Kudüs'te düzenlenen silahlı saldırıda 3 İsrailli öldü

2023-11-30 10:47 - Dünya

İlgili Haberler

Isparta'da "Yılın Ahisi" seçilen sıhhi tesisat ustası 55 yıldır mesleğini sürdürüyor

15:37 - Çevre-Hayat

Doğadan topladığı ağaç dallarını hayvan figürlü bastonlara dönüştürüyor

12:58 - Çevre-Hayat

Morquio sendromlu Deniz, annesinin ilgisi ve şefkatiyle sosyalleşiyor

12:27 - Çevre-Hayat

Arıları için her hafta yaklaşık 900 kilometre yol katediyor

12:13 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ta çiftçiler "akdarı"yı kuşlardan dronla koruyor

11:47 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Afganistan yönetimi, Trump'ın baskısına rağmen Bagram Üssü'nü geri vermeyeceğini açıkladı

16:38 - Dünya

Fenerbahçe'nin Dinamo Zagreb maçı kamp kadrosu açıklandı

16:33 - Spor

ABD'nin cari açığı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 42,9 azaldı

16:27 - Ekonomi

ABD Gizli Servisi, New York'u tehdit eden telekomünikasyon ağını çökerttiğini açıkladı

16:22 - Dünya

OECD, küresel ekonomide bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 3,2'ye yükseltti

16:18 - Ekonomi