?>

Üsküdar'da Gazze için kurulan "Gönül Köprüsü" kermesi devam ediyor

Üsküdar Belediyesinin Gazze'ye destek için düzenlediği "Gönül Köprüsü" kermesine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

İstanbul

Gazze'ye gönderilecek yardım malzemelerinin temini için Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kermeste el emeği ürünler, yiyecekler ve hediyelik eşya yer alırken, etkinliğe birçok sivil toplum kuruluşu da destek veriyor.

Kermese destek veren derneklerden Sadakataşı Derneği İcra Kurulu Üyesi Nurdal Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak Gazze'ye, mazlum coğrafyaya yardım ulaştırmaya devam ettiklerini söyledi.

Vatandaşların 4. güne giren kermese yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Güngör, "Standımızda gönüllülerimizin yaptığı ev yapımı ürünler, temiz, taze ve özenle paketlenip hazırlanıyor. Kışlık konserveler var. Filistin'e ait güzel hediyelik atkılarımız ve tekstil ürünlerimiz mevcut. Herkesi bekliyoruz. " diye konuştu.

Güngör, burada Gazzelilerin sesini dünyaya duyurmaya çalışmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Orada yaşananları görmemiz, hissetmemiz anlamamız lazım." dedi.

"Herkes insanlık adına bağışta bulunsun"

Türk Kızılay Üsküdar Şubesi Gönüllüsü Betül Palamut, kermesin 10 Aralık'a kadar süreceğini anlattı.

Kermese herkesi beklediklerini ifade eden Palamut, "Çocuk ürünleri, battaniye, ayakkabı ve çantalarımız var. Satışlarımız da güzel gidiyor. Herkes insanlık adına bağışta ve yardımda bulunsun. Vicdanlı olan herkesi kermese bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Tuzla temsilcisi Hasan Ceylan, bugün Gazze için tamamen ev yapımı yiyecekler ve tekstil ürünlerini satışa çıkardıklarını kaydetti.

İHH Kadıköy Kadın Temsilcisi Hadiye Doğruer ise kermeste Gazze yararına yiyecekten içeceğe zücaciye giyim eşyalarına kadar birçok ürünün mevcut olduğunu ifade etti.

Vatandaşların ilgisinin yüksek olduğunu anlatan Doğruer, Gazze için ellerinden geleni yapmayı sürdüreceklerini anlattı.

Gazze yararına satılmak üzere Sadakataşı Derneğine bağışlanan iki otomobilin de bulunduğu "Gönül Köprüsü" kermesi, 10 Aralık'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

EURO 2024'te gruplar, yarın belli olacak

2023-12-01 14:58 - Spor

Tekirdağ'da deniz ulaşımına lodos engeli

2023-11-28 17:38 - Gündem

Sibergöz-7 Operasyonu'nda 53 şüpheli adliyeye sevk edildi

2023-11-28 08:02 - Gündem

Ayaş domatesine AB tescili

2023-11-29 17:28 - Ekonomi

Çanakkale'de barajların doluluk oranı yüzde 70'e ulaştı

2023-12-04 11:53 - Gündem

Bilgisayarlı Tomografi

2023-11-28 11:37 - İnsan&Hayat

NATO'dan Türkiye'ye terörle mücadelede birliktelik mesajı

2023-11-27 17:01 - Dünya

Sosyal medya fenomeni Öz çifti hakkında soruşturma

2023-11-28 14:57 - Gündem

ABD'de mortgage faizleri gerilemeye devam etti

2023-11-29 17:42 - Ekonomi

Manchester United İstanbul'da

2023-11-28 21:47 - Spor

İlgili Haberler

Depremzede kadın girişimci kuruttuğu meyve ve sebzelerle ihracata açıldı

11:42 - Çevre-Hayat

Edirne'de otellerde yer bulamayan güreşseverler açık havada uyudu

09:02 - Çevre-Hayat

Hatay'da kırsal deprem konutlarının yapımı sürüyor

16:43 - Çevre-Hayat

İzmir Ödemiş'teki orman yangını 40 haneli mahalleyi 'hayalet köy'e dönüştürdü

17:28 - Çevre-Hayat

Hatay'da öğrenciler harçlıkları ile sattıkları oyuncakların parasını Filistinli çocuklara bağışladı

17:12 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türkiye ve Yunanistan arasında turizmde işbirliğini güçlendirecek protokol imzalandı

11:37 - Ekonomi

Trump, ikinci başkanlık döneminde "vergi düzenlemesi" zaferiyle elini güçlendirdi

11:32 - Dünya

ABD'nin California eyaletinde çıkan yangınlar 29 bin hektardan fazla alana yayıldı

11:27 - Dünya

Merkez bankaları yılın ilk yarısında parasal gevşemeyi hızlandırdı

11:22 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: İzmir Ödemiş'teki yangında yaralanan orman işçimiz Ragıp Şahin şehit oldu

11:18 - Gündem