?>

Üsküdar'da denize akan kanalizasyon suyu çevreyi kirletmeyi sürdürüyor

Üsküdar'da, ocak ayından bu yana aralıklarla denize akan kanalizasyon suyu, İstanbul Boğazı'nda çevre kirliliği oluşturmaya devam ediyor

Çevre-Hayat - 3 ay önce

İstanbul

Çengelköy Mahallesi Kuleli Caddesi'ndeki sahil şeridinde kanalizasyondan geldiği belirlenen evsel atık su yaklaşık 2,5 aydan bu yana denize akıyor.

Marmara Denizi'ne atık su deşarjı sebebiyle İSKİ'ye 2,6 milyon lira ceza

Suyun Boğaz'la birleştiği noktada çevre kirliliği meydana gelirken, denizin bazı bölümlerinde suyun kahverengiye dönmesi dikkati çekiyor.

Kartal'dan Kuleli'ye sık sık balık tutmaya gelen İbrahim Ülger, bu durumun sürekli devam ettiğini söyledi.

Ülger, kanalizasyon suyunun ve çöplerin sürekli denize aktığını, kimsenin bu problemle ilgilenmediğini, yaz aylarında bölgeden yayılan kokudan rahatsız olduklarını dile getirdi.

Denizdeki kirliliğin deniz süpürgeleriyle zaman zaman temizlendiğini ancak 2 senedir kanalizasyonla alakalı hiç çalışma yapılmadığını kaydeden Ülger, "Yazın çok denk geliyoruz. O kanallardan denize akan su, özellikle sıcak havalarda pis koku yapıyor. Yetkililer ilgilensinler. Buralara gelsinler, baksınlar. Temizlesinler, bakımını yapsınlar." diye konuştu.

Çevrede balık tutan bazı vatandaşlar da atık suyun denize deşarj edildiği noktada balıkların yemlenmesinden dolayı balık ölümlerinin gerçekleştiğini, yetkililerin ise bu konuda herhangi bir çalışma yapmadığını ifade etti.

Daha önce idari para cezası verilmişti...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ocak ayında denize atık su deşarjıyla ilgili inceleme başlatmıştı.

Bakanlığın İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerinin 23 Şubat'ta yaptığı denetimlerde Kuleli Askeri Lisesinin önünden denize evsel atık suyun deşarj edildiği belirlenmişti.

Ekipler, Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇK) olan Marmara Denizi'nin dip noktasına dökülen atık suyun kahverengi olduğunu ve köpüklendiğini tespit etmişti.

Aynı ihlalin ikinci kez gerçekleşmesi nedeniyle, Çevre Kanunu gereği 2 katı yaptırım uygulanarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğüne 2 milyon 674 bin 708 lira idari para cezası kesilmişti.

Öte yandan İSKİ'den 6 Mart’ta yapılan açıklamada, bölgedeki atık su sorununa kalıcı çözüm getirebilmek adına projelendirme çalışmalarının tamamlandığı, boru itme yöntemiyle hattın yenilenmesi için ruhsat alındığı, 10 Şubat itibarıyla imalata başlandığı ifade edilmişti.

Çalışmalara başlandığının resmi yazıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirildiği kaydedilen açıklamada, aynı yerde ikinci kez kesilen para cezasına hukuk müşavirliğince itiraz edileceği ve yasal hakların kullanılacağı ifade edilmişti.

- Marmara Denizi'ne atık su deşarjı sebebiyle İSKİ'ye 2,6 milyon lira ceza

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Kılıç, canlı yayında soruları cevapladı

2025-03-07 02:02 - Siyaset

Borsa günü yükselişle tamamladı

2025-03-03 18:37 - Ekonomi

BM'ye göre İsrail'in Gazze'ye tüm yardım girişlerini engellemesi uluslararası hukuka

2025-03-10 12:33 - Dünya

PTT, Aynı Gün Teslim Projesi'yle 4 bin gönderiyi alıcısına ulaştırdı

2025-03-10 12:12 - Gündem

Avustralya'nın doğusuna yaklaşan Alfred Tropikal Siklonu nedeniyle bölgedeki okullar tatil edil

2025-03-06 13:57 - Dünya

Erciyes'te yapılacak Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası'na 12 ülkeden 40 sporcu katılacak

2025-03-06 15:17 - Spor

Mescid-i Aksa'da 80 binden fazla kişi teravih namazında saf tuttu

2025-03-05 22:02 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Trump'tan ABD'li çiftçilere 'çok sayıda tarım ürünü üretmeye hazırlanın' çağrısı

2025-03-03 22:37 - Dünya

İsrail güçlerinin Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda 3 Filistinli yaralandı

2025-03-06 03:18 - Dünya

GÖZDE Güdüm Kiti, TSK'nın gücüne güç katacak

2025-03-05 12:48 - Teknoloji

İlgili Haberler

Bursa'daki ayı barınağının sakinleri sıcak havalarda özel gıdalarla besleniyor

15:28 - Çevre-Hayat

Samsun'da yaralı bulunan puhu, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı

14:53 - Çevre-Hayat

Halıları cerrah titizliğiyle onarıyor

14:37 - Çevre-Hayat

İsviçre'deki Türk toplumu gençlik ve spor festivalinde bir araya geldi

14:32 - Çevre-Hayat

Antalya'da 220 kuş türü gözlemlendi

13:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump, İsrail ve İran'ın ateşkes konusunda anlaştığını duyurdu

01:47 - Dünya

Trump’ın Netanyahu’ya "daha fazla savaş değil, anlaşma istediğini" ileteceği iddiası

00:52 - Dünya

Rusya: ABD ve İsrail'in İran'a saldırıları, Orta Doğu'daki durumun gerginleşmesine yo

23:57 - Dünya

İran, İsrail ve ABD'nin saldırılarından sonra UAEA ile işbirliğini durduracak

23:52 - Dünya

Trump, Katar'daki ABD üssüne saldırıyı önceden haber verdiği için İran'a teşekkür etti

23:48 - Dünya