?>

Uşak'tan depremden etkilenen illere 1 milyon 341 bin 768 battaniye gönderildi

Uşak Valisi Turan Ergün, kentten Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere toplamda 1 milyon 341 bin 768 battaniye gönderildiğini, 1 milyon 302 bin 277 parça muhtelif gıda ve yardım malzemesinin ulaştırıldığını bildirdi.

Gündem - 3 yıl önce

Uşak

Ergün, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) düzenlenen toplantı öncesi yaptığı açıklamada, bugüne kadar Uşak'tan deprem bölgesine arama kurtarma ve yardım ekibi olarak 1944 personel, 316 araç, 205 iş makinesinin gittiğini ve 593 personelin 102 araçla bölgedeki çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Soğuk günlerde en önemli ihtiyaçlardan biri olan battaniye sevkiyatını ilk günden beri sürdürdüklerini aktaran Ergün, "Allah'a şükür Uşak, deprem bölgesinin bu sıkıntısını yüzünün akıyla giderdi. Yine talep oldukça destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Uşak ilinden bu zamana kadar çıkan battaniye sayısı 1 milyon 341 bin 768 adet. Bunlar toplam 299 tır ve 3 uçakla deprem bölgesine ulaştırılmıştır. Muhtelif gıda ve yardım malzemesi koli, kilo, ton gibi birbiriyle çok uyumlu olmayan birim ölçüleriyle toplamda 1 milyon 302 bin 277 parça muhtelif gıda ve yardım malzemesini yine 251 tırla deprem bölgesine ulaştırmış bulunuyoruz." diye konuştu.

Depremden etkilenen illerden kente gelenlere de değinen Ergün, akrabalarında, evlerde, otellerde ve KYK yurtlarında kalan kayıtlı vatandaşların sayısının 7 bin 14 olduğunu belirtti.

Ergün, kentteki depremzedelerden sağlık hizmetlerine 805 başvuru olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Bunların dışında 721 kişiye öğrenci yurtlarında poliklinik hizmeti verilmiş. Yine konaklamada 1540 kişi otellerde ve KYK yurtlarında konaklıyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan 304 depremzedeye şu ana kadar 526 bin lira yardım yapılmış. Şu anda 676 da öğrencimiz ortaokul ve liselerde kayıtlı olarak ilimizde eğitim öğretimlerine devam ediyorlar. Bir de İçişleri Bakanlığımızın Türkiye genelinde başlattığı 'Evim Yuvan Olsun' kampanyası var. Kampanya kapsamında da ilimize gönüllü 38 başvuru yapılmış. Bu kampanya kapsamında bu evlerden biz yararlanmak istiyoruz diyen depremzede sayısı da şu anda 20. Ama bunun 10'u, 11'i bugün oldu. Yeni biliniyor program. Biz bunun yarın yarından sonra daha da katlanarak talebin artacağını düşünüyoruz."

"Ekiplerimiz çalışmalarını AFAD koordinasyonunda sürdürmekte"

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın de ilk günden bu yana belediyeden destek ve arama kurtarma ekipleri ve muhtelif yardımları sevk ettiklerini, gerekli çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Uşak Belediyesi'nden şu anda deprem bölgesinde 46 personelin olduğunu dile getiren Çakın, "Ekiplerimiz çalışmalarını AFAD koordinasyonunda sürdürmekte. Personellerimiz ağırlıklı olarak Hatay Samandağ ve Adıyaman Besni bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Şu anda Besni'de 2 temizlik aracımız ile 3 iş makinemiz çalışmalara destek oluyor. Perşembe günü kardeş şehrimiz olan Besni'ye yine belediyecilik faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla vidanjörümüz hareket edecek. Özellikle çadır kentlerin yanına kuracağımız çocuk parklarının inşasına başlayacağız. Onların bu süreçte yüzlerini biraz da olsun güldürebilmek için çadır kentlerin yanına kuracağımız çocuk oyun gruplarının katkısı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

DTÖ'de Türkiye'deki depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu

2023-02-21 13:22 - Dünya

7 ülkeye yeni büyükelçi atandı

2023-02-23 10:23 - Gündem

İspanya Başbakanı Sanchez Kiev'i ziyaret etti

2023-02-23 10:39 - Dünya

Çocukların akranlarıyla kaynaşması deprem travmasını daha kolay atlatmalarını sağlıyor

2023-02-21 14:20 - Sağlık

Uşak'tan depremden etkilenen illere 1 milyon 341 bin 768 battaniye gönderildi

2023-02-27 20:13 - Gündem

Marmara'nın batısı ile kıyı Ege için fırtına uyarısı

2023-02-25 14:13 - Gündem

Almanya'ya ihracatta ocak rekoru

2023-02-21 11:39 - Ekonomi

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğinde depremzedeler için bir gecede 1,5 milyon lira toplandı

2023-02-24 19:23 - Dünya

"Uzman eller projeleri" için ek süre imkanı

2023-02-22 16:28 - Ekonomi

TSYD'den depremzedeler yararına destek organizasyonu

2023-02-25 12:03 - Spor

İlgili Haberler

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısında Türk vatandaşlarının alıkonmasına soruşturma

08:13 - Gündem

İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu'ndaki gemilerden 25 Türk aktivisti alıkoydu

03:47 - Gündem

İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu'ndaki gemilerden 20 Türk aktivisti alıkoydu

03:17 - Gündem

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısı Türkiye genelinde protesto edildi

02:18 - Gündem

Küresel Sumud Filosu'nda arızalanan teknedeki 7 aktivist TCG Gediz fırkateyniyle tahliye edildi

00:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Şimşek, eylül ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

12:57 - Ekonomi

Otomotiv endüstrisi eylülde 3,7 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu

12:53 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı eylül ayı veri bültenini yayımladı

12:47 - Ekonomi

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki son saldırılarında 10 Filistinli hayatını kaybetti

12:46 - Dünya

"FINEXT" programı Türkiye'yi bölgesel fintek merkezi olmanın ötesine geçirmeyi hedefl

12:43 - Ekonomi