?>

Uşak'taki mezuniyet töreninde üniversite birincisinden Filistin'e destek çağrısı

Uşak Üniversitesini birincilikle bitiren Sümeyye Orakçı, mezun öğrenciler adına Filistin kefiyesi takarak yaptığı konuşmada Filistin için dayanışma çağrısında bulundu.

Gündem - 1 yıl önce

Uşak

Uşak Üniversitesinde fakültelerinde ve meslek yüksekokullarında ilk üçe giren öğrenciler için Bir Eylül Yerleşkesi'ndeki Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Burada konuşan Uşak Valisi Turan Ergün, 2006'da kurulan üniversitenin genç ve dinamik kadrosuyla hızla büyüdüğünü söyledi.

Mezun olan tüm öğrencilere hayatlarında başarılar dileyen Ergün, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bütün umudum gençliktedir' ifadesinde vurguladığı üzere ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. İnanıyorum ki sizler, umutlarımızı güzel ahlakınız ve başarıyla taçlandırdığınız yaşamınızla yapılandıracaksınız. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun." dedi.

Programda AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul ve CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba da birer konuşma yaptı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadığını belirterek, saldırıların son bulmasını ve en kısa sürede kalıcı barışın sağlanmasını diledi.

Uşak Üniversitesinin kısa sürede yükseköğretim kurumları arasında öne çıkan bir üniversite haline geldiğini belirten Savaş, bu yıl 7 bin 12 öğrencinin mezun olduğunu söyledi.

Üniversite birincisi olan İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Sümeyye Orakçı da mezun öğrenciler adına Filistin kefiyesi takarak konuşma yaptı.

Filistinlilerin gösterdiği sabır ve direnişin kendilerine büyük ders ve ilham kaynağı olduğunu kaydeden Orakçı, "Ancak Filistin halkının mücadelesi sadece bir ilham kaynağı olarak kalmamalı. Bizler onların sesini duyurmak ve adalet arayışlarında yanlarında olmak zorundayız. Onların haklı mücadelesini desteklemek sadece Filistin için değil başta Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın değişik yerlerinde adalet ve özgürlük için mücadele eden herkes için önemlidir." diye konuştu.

Bazı öğrenciler de tören boyunca boyunlarında Filistin atkıları taşıdı.

Tören, dereceye giren öğrencilere mezuniyet ve başarı belgelerinin verilmesinin ardından kep atılmasıyla tamamlandı.

Törene, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Adalet Komisyonu Başkanı Kayhan Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu da katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

WORLDEF ISTANBUL 6 Haziran'da kapılarını açıyor

2024-06-04 14:08 - Ekonomi

Bakan Özhaseki: "Özel Çevre Koruma Bölgeleri"nin sayılarını artıracağız

2024-06-05 15:22 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Galatasaray tüm milletimizin göğsünü kabartan başarılara imza attı

2024-06-05 19:43 - Gündem

Real Madrid, Mbappe'yi renklerine bağladı

2024-06-03 22:02 - Spor

Antalya'da hava sıcaklığının 45 dereceye çıkması bekleniyor

2024-06-10 17:48 - Gündem

TCG Kınalıada Korveti, Japonya'ya ulaştı

2024-06-09 10:27 - Dünya

TFF Yönetim Kurulu, 2023-2024 sezonunu tescil etti

2024-06-03 23:08 - Spor

Bakan Kacır: Cumhuriyet tarihimizin en yüksek ihracat rakamlarına ulaştık

2024-06-03 20:33 - Ekonomi

Türkiye'nin su ürünleri üretimi 2023'te yüzde 18,6 arttı

2024-06-04 10:32 - Ekonomi

Hollanda'da AP seçimlerini sandık çıkış anketlerine göre Sosyalistler-Yeşiller ittifakı kazandı

2024-06-07 00:08 - Dünya

İlgili Haberler

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

23:38 - Gündem

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Hukuk Konferansı 2025 sona erdi

21:08 - Gündem

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

18:27 - Gündem

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde metan gazına maruz kalan 5 asker şehit oldu

18:22 - Gündem

Boğaziçi Uluslararası Hukuk Konferansı'nda STK'lerin çatışma sonrası rolü ele alındı

16:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Brezilya'da İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

23:42 - Dünya

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

23:38 - Gündem

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

23:28 - Asayiş

İsrail, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları düzenledi

23:18 - Dünya

Trump, ikinci başkanlık döneminde Netanyahu'yu üçüncü kez ağırlayacak

22:43 - Dünya