?>

Ürdün'de İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'yle dayanışma gösterisi düzenle

Ürdün'ün başkenti Amman'da yüzlerce kişi, Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününde, 6 aydır İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi ve Filistin direnişine destek olmak amacıyla gösteri düzenledi.

Dünya - 1 yıl önce

Amman

Ürdün'deki Direnişi Destekleme Ulusal Forumu'nun çağrısıyla cuma namazından sonra Amman'daki El-Hüseyni Camisi önünde toplanan Ürdünlüler, Nahil Meydanı'na kadar yürüdü.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan göstericiler, "İntikam intikam, ey Kudüs Seriyyeleri ey Kassam" ve "7 Ekim yeni bir zaferdir" şeklinde Filistin direnişini destekleyen sloganlar attı.

Göstericiler, Ürdün hükümetinden, Amman ile Tel Aviv yönetimleri arasında 1994'te imzalanan Vadi Araba Barış Anlaşması'nı iptal etmesi talebinde bulundu.

Ürdünlüler, ABD'nin İsrail'e verdiği desteği "ABD, yılanın başıdır" ve "Amman'dan sesini yükselt, ABD terörün anasıdır" gibi sloganlar atarak kınadı.

Göstericiler ayrıca "Allah'tan korkun ey Araplar", "Ancak Gazze'nin ve kahraman direnişinin zaferiyle seviniriz" ve "Direnişin zaferi bayramımızdır" yazılı dövizler taşıdı.

"Gazze halkı bizi affetsin"

Göstericilerden Fatıma Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazze halkı bizi affetsin, biz elinden bu gösterilerden ve dua etmekten başka bir şey gelmeyen insanlarız." dedi.

Bir diğer gösterici Hala Ömer de İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği katliamları reddetmek için gösteriye katıldığını belirterek, ülkesinin İsrail ile imzaladığı Vadi Araba Anlaşması'nı iptal etmesi, Amman'daki İsrail Büyükelçiliğinin kapatılması ve Gazze'nin yardımlarla desteklenmesi talebinde bulundu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 634 Filistinli öldürüldü, 76 bin 214 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri'nin Suriye Özel Temsilcisi Pedersen'i kabul etti

2024-04-05 19:08 - Gündem

Endonezya'da 6,6 büyüklüğünde deprem

2024-04-09 13:33 - Dünya

Bilecik'te ailelerinden uzakta seralarda çalışan mevsimlik tarım işçileri bayramlaştı

2024-04-10 13:43 - Çevre-Hayat

ABD'de enflasyon martta yıllık yüzde 3,5 ile beklentilerin üzerinde geldi

2024-04-10 16:28 - Ekonomi

Atılacak bebek arabaları Ramazan ustanın elinde yenileniyor

2024-04-12 12:08 - Çevre-Hayat

Milli tenisçi İpek Öz, Hırvatistan'daki turnuvada 2. oldu

2024-04-07 11:02 - Spor

Ürdün'de İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'yle dayanışma gösterisi düzenle

2024-04-12 17:13 - Dünya

Biden, ABD'nin İndo-Pasifik'in güvenliğine taahhüdünün sarsılmaz olduğunu söyledi

2024-04-12 08:08 - Dünya

EPDK 23 şirkete lisans verdi

2024-04-09 10:28 - Ekonomi

Van Emniyet Müdürlüğü kontrol ve denetimleriyle Van Gölü'nde güvenliği sağlıyor

2024-04-10 12:18 - Gündem

İlgili Haberler

ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın geliri yüzde 69 arttı

00:37 - Dünya

İsrail askerleri, buldozer eşliğinde sınırı geçerek Lübnan'ın Blida beldesine doğru ilerledi

23:47 - Dünya

Trump, vergi tasarısını müzakere edeceklerini söyledi

22:38 - Dünya

Rusya ve ABD dışişleri bakanları, Ukrayna krizini görüştü

22:22 - Dünya

Paris'te Masumlar Çeşmesi'ne ''Gazze'de kan gölü durdurulsun'' çağrısıyla kırmızı boya döküldü

20:02 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın geliri yüzde 69 arttı

00:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HSK'ye 4 yeni üye atadı

00:28 - Gündem

İsrail askerleri, buldozer eşliğinde sınırı geçerek Lübnan'ın Blida beldesine doğru ilerledi

23:47 - Dünya

İstanbul'da düzenlenen 18. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı sona erdi

23:17 - Gündem

Trump, vergi tasarısını müzakere edeceklerini söyledi

22:38 - Dünya