?>

Ürdün Kralı Abdullah Romanya ziyaretini iptal etti

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Romanya Başbakanı Viorica Dancila'nın ülkesinin Tel Aviv'de bulunan İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacaklarını açıklamasının ardından, bugün yapacağı Romanya ziyaretini iptal etti.

Dünya - 7 yıl önce

Amman

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kral Abdullah, Romanya Başbakanı Dancila'nın ülkesinin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacakları şeklindeki açıklamasının ardından, bugün başlaması planlanan Romanya ziyaretini Kudüs'e destek için iptal etme kararı aldı." denildi.

Kral Abdullah'ın Romanya'ya yapacağı ziyaret kapsamında iki ülke arasında çeşitli alanlarda mutabakat zaptı imzalanması ve her iki ülkenin özel sektör temsilcilerini bir araya getiren bir iş forumu düzenlenmesi planlanıyordu.

Romanya Cumhurbaşkanı elçiliğin Kudüs'e taşınmasını reddetti

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Başbakan Dancila'nın Romanya'nın Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını reddederek, "Başbakan, dış politikadaki özellikle de Kudüs ile ilgili cehaletini kanıtladı." ifadelerine yer verildi.

Haberde, Cumhurbaşkanı Iohannis'in bu konuda bir karar almadığı belirtilerek, "Iohannis'in, Romanya Anayasası'na göre böyle bir kararın cumhurbaşkanının rızası olmadan alınamayacağına" dikkat çektiği aktarıldı.

Romanya ve Honduras'tan Kudüs açıklaması

ABD'de gerçekleştirilen Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC) yıllık konferansında konuşma yapan Romanya Başbakanı Viorica Dancila, hükümetin Tel Aviv'deki Romanya büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldığını duyurmuştu.

Honduras Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez de ülkesinin Kudüs'te diplomatik misyon açacağını açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklamasından sonra yeni büyükelçilik binası 14 Mayıs 2018'de yapılan resmi törenle açılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye ve İran'dan eş zamanlı operasyona devam kararı

2019-03-20 22:02 - Gündem

Bahçeli: 'Kılıçdaroğlu’na soruyorum, neyin karşılığında HDP’ye boyun eğdin?'

2019-03-21 01:22 - Siyaset

'Bütçemiz de ekonomimiz de sağlam'

2019-03-20 01:32 - Siyaset

Eyüpsultan’da gecekondu yangını

2019-03-25 12:32 - Asayiş

Nevruz Bayramı coşkuyla kutlanıyor

2019-03-21 21:42 - Gündem

Idai kasırgasında ölenlerin sayısı 700'ü geçti

2019-03-24 13:47 - Dünya

Erdoğan’dan Trump’ın açıklamasına sert tepki

2019-03-22 15:09 - Politika

YouTuber anne, çocuklarına işkenceden tutuklandı

2019-03-21 02:00 - Dünya

PKK/KCK’nın sözde Çukurova bölge sorumlusu gözaltında

2019-03-20 18:09 - Asayiş

'Şiddet içerikli oyunlar İslamofobiyi tetikleyebiliyor'

2019-03-19 20:17 - Gündem

İlgili Haberler

Hizbullah Siyasi Büro Üyesi Ebu Zeyneb: Lübnan’da iç savaşa da mal olsa silah bırakmayacağız

21:02 - Dünya

Hamas'ın Gazze'deki İsrailli esirleri pazar günü bırakabileceği iddia edildi

20:23 - Dünya

ABD'nin Mississippi eyaletinde silahlı saldırıda 4 kişi öldü, 12 kişi yaralandı

20:03 - Dünya

Filipinler'de 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

18:48 - Dünya

Gazze'de ateşkesin ardından Londra'da Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi

18:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Hizbullah Siyasi Büro Üyesi Ebu Zeyneb: Lübnan’da iç savaşa da mal olsa silah bırakmayacağız

21:02 - Dünya

Yatırım Danışma Komitesi toplantısının sonuç bildirisi açıklandı

20:37 - Ekonomi

Hamas'ın Gazze'deki İsrailli esirleri pazar günü bırakabileceği iddia edildi

20:23 - Dünya

ALTAY tankının ilk teslimatı 28 Ekim'de yapılacak

20:12 - Gündem

Erzurum polisi atalarının izinde tabyalarda nöbette

20:08 - Gündem