?>

Ünlü şarkıcı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı salladı

Ünlü şarkıcı Mahsun Kırmızıgül, Moskova’da ilk defa verdiği konserle ülkenin dört bir yanından gelen izleyicilerle birlikte söylenen şarkıları ile unutulmaz bir geceye imza attı

Özel Haber - 16 saat önce

MOSKOVA - ÖZEL

Ünlü Türk şarkıcı Mahsun Kırmızıgül, Rusya'nın başkenti Moskova’da ilk defa verdiği konserle tüm salonu tıklım tıklım doldurdu. Böylesine büyük bir ilgi ve sevgiyi Rusya’da beklemeyen sanatçı, ülkenin dört bir yanından hayranlarının kendisini izlemeye geldiğini öğrenince büyük mutluluk yaşadı.

Yaklaşık 2,5 saat süren canlı performansında, Türkiye’nin en iyi müzisyenlerinden oluşan orkestrasıyla birlikte şarkı söyleyen Kırmızıgül, danslarıyla da seyircilere unutulmaz anlar yaşattı. Moskova Konser Salonu’nda 4 bin izleyici, sanatçının şarkılarına baştan sona kadar hep bir ağızdan eşlik etti.

Sanatçı konserine, başrolünde oynadığı “Aşka Sürgün” (Aşk ve Nefret) dizisinden tanınan “Sevdiğim” adlı şarkısıyla başladı. Kırmızıgül, Rusya’da şarkılarının bu kadar iyi bilindiğini görünce büyük bir şaşkınlık ve mutluluk yaşadı. “Bu gece benim için unutulmaz bir akşam oldu, bir dahaki gelişimde hepinizi yine burada görmek istiyorum” diyerek seyircilerine söz verdi.

Bilindiği üzere Mahsun Kırmızıgül, son 16 yıldır solo konser vermemişti, çünkü bu süre boyunca dizi ve film projeleriyle, ayrıca yönetmenlik ve senaristlik çalışmalarıyla meşguldü. Ancak uzun bir aradan sonra sahneye dönen sanatçının sesi ve her notayı kalbinden geçirerek söylemesi, dinleyicileri derinden etkiledi.

Kırmızıgül, konser sırasında çocukluk anılarını da şu ifadelerle paylaştı: “Annem taş taşıyarak ekmek parasını kazanırdı. Onun bu kadar zor işte çalışması beni çok üzerdi. 6 yaşında su satmaya başladım, kazandıklarımı anneme verirdim. Meğer o parayı biriktiriyormuş. Bir gün bana ‘ne istiyorsun’ dedi. O yaşta bir çocuğun hayali oyuncaktı. Ben de kırmızı bir bisiklet istedim. Ve o bisikleti aldım.”

Sanatçı, Kürt kökenli olduğunu hatırlatarak, 12 yaşında Diyarbakır’dan İstanbul’a nasıl geldiğini de şu cümlelerle anlattı: “Annem beni uğurlarken ‘Her gün senin için dua edeceğim, ünlü bir sanatçı olacaksın’ dedi. İstanbul’a gidip gazinolarda şarkı söylemeye başladım. Orada bir gözü olmayan çok yetenekli bir şarkıcıyla tanıştım. Bana ‘Senin büyük bir yeteneğin var, seni herkes tanıyacak’ dedi.”

Kırmızıgül, o yıllardan görüntüler gösterdi; gençlik dönemindeki performansını bugünkü haliyle birleştirerek ekranda kendiyle düet yaptı. Bu sahne, seyircilerden dakikalarca ayakta alkış aldı.

Daha sonra sanatçı, ilk hit şarkıları “Bebeğim”, “Sevdalıyım”, “Herşeyim Sensin” ve bu şarkıların nasıl ortaya çıktığını ise şöyle anlattı: “Birçok kişi bana sadece bir hitlik şarkıcı olacağımı söyledi. Ama ben onları dinlemedim, çalışmaya devam ettim. Yönetmen Hilmi Topaloğlu ile tanıştım. Bana ‘çok iyi görünüyorsun, fiziğin harika, İspanyol gibisin’ dedi. Ne demek istediğini anlamamıştım, meğer beni dansa yönlendirecekmiş. Flamenko ve tango dersleri aldım. Sonra çektiğimiz klip büyük ses getirdi, 2 milyon 700 bin kopya sattı. O günden sonra kimse hakkımda kötü konuşmadı.”

Kırmızıgül, artık hayatta olmayan sanatçı dostlarını da anarak “Hayat Sen Çok Garipsin” adlı şarkısını seslendirdi. Konser boyunca anlattığı her hikayeyi ekrandaki görüntülerle destekledi.

Gecenin en duygusal anı ise, dünyaca ünlü “Belalım” şarkısını söylediği bölümdü. Sanatçı, Rusya’dan Natella isimli genç bir hayranının hikayesini anlattı: “Natella bu akşam burada olacaktı, ama 20 gün önce kanserden hayatını kaybetti. En büyük hayali benim konserime gelmekti.”

Kırmızıgül, “Belalım”ı Natella’ya adadı; şarkı sırasında salonu gözyaşları kapladı. Ancak konser yalnızca hüzün dolu anlardan ibaret değildi; sanatçı “Dinle” şarkısıyla tüm salonu ayağa kaldırdı, herkes onunla birlikte dans etti.

Gecenin sonunda Kırmızıgül, kendisine eşl,k eden müzisyen arkadaşlarına ve organizatör Said Gasanov ile ekibine teşekkür ederek, “Hoşça kal değil, görüşürüz Moskova!” dedi.

2,5 saatlik konser bir an gibi geçti. Konserden sonra sosyal medyada binlerce olumlu yorum paylaşıldı. Sanatçı da kendi sayfasında şunları yazdı: “Bu geceyi asla unutmayacağım. Hepinizi çok seviyorum. Siz muhteşemsiniz.”

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Arnavut taksi şoförü Kumrija, Elvis Presley tarzıyla Tiran sokaklarını renklendiriyor

2025-11-01 12:58 - Magazin

Genç mimar ile inşaat mühendisi babası 'meyve ormanı'ndan 20 ülkeye ihracat yapıyor

2025-11-01 13:28 - Çevre-Hayat

Ünlü şarkıcı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı salladı

2025-11-02 00:12 - Özel Haber

Ağrı'da devlet desteğiyle ekilen tarım ürünlerinde çeşitlilik artıyor

2025-11-01 12:53 - Çevre-Hayat

Eski yükümlü denetim süresi bitmesine rağmen gönüllü olarak okullara hizmet ediyor

2025-11-01 11:47 - Çevre-Hayat

ABD eski Başkanı Obama'nın Mamdani'yi telefonla arayarak kampanyasını övdüğü belirtildi

2025-11-02 00:08 - Dünya

İsveç'te Türk diasporasının 60. yılı kutlandı

2025-11-01 23:22 - Dünya

Kars'ta soğuk hava etkili oldu

2025-11-01 11:37 - Çevre-Hayat

Diyabet hastasının ayağı multidisipliner tedaviyle amputasyondan kurtarıldı

2025-11-01 12:33 - Sağlık

TÜGVA Başkanı Beşinci'den sosyal medyadaki iddialara ilişkin açıklama

2025-11-01 23:57 - Gündem

İlgili Haberler

Moskova’da Uluslararası Çimento Konferansı düzenlendi

14:32 - Özel Haber

Rus tur operatörleri: Türkiye ilk sırada!

18:06 - Özel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merz'e Gazze sorusu Rus medyasında gündem oldu

17:45 - Özel Haber

Putin’den Erdoğan’a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriği

20:07 - Özel Haber

Rusya, Ocak-Eylül döneminde Türkiye'ye yaklaşık 2,4 milyar dolar değerinde tarım ürünü ihraç etti

15:59 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Beyaz Saray, ABD ve Çin arasında varılan ticaret anlaşmasının detaylarını paylaştı

16:28 - Dünya

İngiltere'de Prens ünvanı elinden alınan Andrew son rütbesine de iade edecek

16:08 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

15:47 - Gündem

İngiliz polisi, dün trende düzenlenen bıçaklı saldırının terör bağlantılı olmadığını açıkladı

15:38 - Dünya

Muğla'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

15:18 - Gündem