?>

Un sanayicilerinden tüketiciye güvence

TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy, "Depolarımızda Türkiye'nin iç tüketimine yetecek buğday stoku mevcut." diyerek, un sanayi sektöründe ham madde kaynaklı bir dar boğazın yaşanmayacağını söyledi.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, depolarda Türkiye'nin iç tüketimine yetecek kadar buğday stokunun bulunduğunu belirterek, "Un sanayi sektöründe ham madde kaynaklı bir dar boğaz yaşanmayacaktır." dedi.

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyada ticareti etkilediğini söyledi.

Avrasya Ekonomik Birliğinin tahıl, un, soya fasulyesi ve ayçiçeği ihracatının yasaklaması kararını aldığını anımsatan Ulusoy, sektörün kullandığı ekmeklik buğdayın satın alımında bu karar kaynaklı herhangi bir sorun bulunmadığını bildirdi.

Ulusoy, gelen yasağın buğdayı kapsamadığını ve Türkiye'nin bu ülkelerle söz konusu ürünün ticaretine devam ettiğini dile getirdi.

Türkiye'de buğday arzının yeterli seviyede olduğunu vurgulayan Ulusoy, "Depolarımızda Türkiye'nin iç tüketimine yetecek buğday stoku mevcut. Bu yüzden un sanayi sektöründe ham madde kaynaklı bir dar boğaz yaşanmayacaktır." diye konuştu.

Un sanayisinde atıl kapasiteler çalışmaya başladı

Ulusoy, Türkiye'de salgının ilk görüldüğü tarihten itibaren halkın temel gıda maddesi una olan talebinin arttığına işaret ederek, "Panik alımlarının artışıyla özellikle perakende tarafında ciddi hareketlilik gözlenirken, toptan ve fırın kanalından gelen yoğun taleplerle kapasite kullanımımız şu an için yüzde 80 seviyesini aşmış durumda." ifadelerini kullandı.

Evde ekmek yapımının artmasıyla un sanayisinde atıl kapasitelerin çalışmaya başladığına dikkati çeken Ulusoy, toplam un tüketiminde bir artış olmasını beklemediklerini ve ilerleyen süreçte talepte bir daralma olabileceğini kaydetti.

Ulusoy, salgınla mücadelenin dünyanın alışkın olmadığı bir süreç getirdiğini belirterek, bu dönemde ekonomik ve psikolojik olarak zorlanmalar yaşanacağını anlattı.

Salgınla mücadele için çok sayıda önlem alındığını hatırlatan Ulusoy, bunlara uyulması ve destek olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya’da izinli sokağa çıkma uygulaması başladı

2020-04-15 16:42 - Dünya

Evden çıkamayan yaşlı ve hastalara 'kitap servisi'

2020-04-13 16:12 - Çevre-Hayat

G7 Kovid-19 ile mücadele kararlılığını yineledi

2020-04-14 21:32 - Dünya

Popescu UEFA Kupası Finali'ni unutamıyor

2020-04-12 23:02 - Gündem

İran Petrol Bakanı: OPEC toplantısında petrol arzının 10 milyon varil azaltılması gündemde

2020-04-10 02:17 - Dünya

Evlerinde kalanların dijital oyunlara ilgisi arttı

2020-04-15 16:32 - Ekonomi

Dünya Bankası bu yıl Rusya'nın GSMH'ın yüzde 1 oranında düşmesini bekliyor, Türkiye ise...

2020-04-10 07:19 - Özel Haber

MSB: İdlib'deki M4 kara yolunda Türk-Rus kara devriyesi icra edildi

2020-04-15 17:12 - Dünya

ABD Hazine Bakanlığı hava yolu şirketleriyle 'Kovid-19/ koronavirüs yardımında' anlaştı

2020-04-15 12:42 - Dünya

Fatih Terim'in koronavirüs testi negatif çıktı

2020-04-15 23:23 - Gündem

İlgili Haberler

Başkentte kesintiler nedeniyle içme suyu çeşmelerden sağlanıyor

23:57 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: Dünyanın ihtiyaç duyduğu medeniyetler üstü birlik, bütünlük

22:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit polis Fethi Sekin ile adliye personeli Musa Can'ı andı

22:28 - Gündem

GSB burs ve kredileri 6 Ocak'ta ödenmeye başlanacak

22:08 - Gündem

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 71'e çıktı

19:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail gazetesi, İran'ın Suriye Cumhurbaşkanı Şara'ya suikast düzenlemeyi planladığını iddia etti

09:37 - Medya

FETÖ’ye yönelik operasyonlarda 20 günde 223 şüpheli yakalandı

09:07 - Asayiş

Japonya'nın batısında 6,2 büyüklüğünde deprem

07:52 - Dünya

Venezuela'da başkanlık sarayı çevresinde silah sesleri duyuldu

06:02 - Dünya

San Francisco Fed araştırması tarifelerin enflasyonu düşürebileceğine işaret etti

02:36 - Ekonomi