?>

Umut'un öyküsü yüreklere dokundu

İzmir'deki depremde Doğanlar Apartmanı enkazından 65 saat sonra çıkarılarak yaşamın simgesi haline gelen 3 yaşındaki Elif'in, aynı felakette hayatını kaybeden 7 yaşındaki ağabeyi Umut'un adı şehirdeki bir okulun ana sınıfında yaşayacak.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

İzmir

İzmir'deki depremde hayatını kaybeden 7 yaşındaki Umut Perinçek'in adı kentteki bir anaokulun ana sınıfında minik öğrencilerin arasında yaşayacak.

İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem, Doğanlar Apartmanı enkazından 65 saat sonra çıkarılan Elif Perinçek'in hayata tutunduğu karelerle hafızalara kazındı.

Aynı enkazdan saatler önce çıkarılan anne Seher, ikiz kızları Elzem ve Ezel, yaşamın simgesi haline gelen Elif ve onları dışarıda saatlerce ümidini kesmeden bekleyen baba Oğuz Perinçek ile hastane odasında buluştu.

O buluşmada eksik kalan ise enkazdan sağ çıkarılan ancak kısa bir süre sonra hayata veda eden ailenin 7 yaşındaki üyesi Umut Perinçek'ti.

İzmir'deki bir okul da ana sınıfına Umut'un adını vererek, onu çocukların gülüşünde, neşesinde yaşatma kararı aldı. Okul yöneticileri, anne Seher ile baba Oğuz Perinçek'e ulaşıp Umut için bir öz geçmiş hazırlamalarını istedi.

Enkazdan çıkarılan 3 çocukları ile yeni bir hayat kurmaya çalışan Perinçek çiftinin kaleme aldığı öz geçmiş "Umut Perinçek" ana sınıfının kapısına asıldı.

"Hoşça kalın arkadaşlar"

Deprem öncesi 4 kardeşin bir arada olduğu mutlu bir fotoğrafla süslenen ve Umut'a ait bir imzayla noktalanan özgeçmiş şöyle:

"Merhaba arkadaşlar, ben Umut Perinçek. Ağustos 2014'te İzmir'de ailemin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldim. Çok şanslıydım, Ezel ve Elzem ablalarım vardı, daha sonra aramıza Elif kardeşim katıldı. Böylece abi olmuştum. Kalabalık bir aileye sahip olmam sebebiyle insanları hep çok severim. Bilgisayar, televizyon, telefon yerine hayatı doğayla iç içe keşfetmeyi, faaliyetler yapmayı, resim çizmeyi çok severim. Böcekleri elime alır, inceler, koleksiyon yaparım. En hızlı yarış arabasını seçmeye çalışır, çok iyi top oynar, bisikleti en hızlı ben sürerim. Matematiği çok sever, üç basamaklı sayıları akıldan toplayabilirim.

Kitap koleksiyonum çok özeldir, okumayı bilmesem de bazen resimlerine bakar kardeşime okurum, bazen de ablalarımdan okumasını isterim. Ailemin aslan oğlu olduğumdan yardım etmeye bayılırım.

30 Ekim 2020'de İzmir'de gerçekleşen depremde başka çocukların yüzlerini güldürebilmek, başka insanlara yardım etmek, başka insanların kalbine umut olmak için başka diyarlara gitmem gerekti. Ama ben sizinleyim, sizin her gülüşünüzde, her mutluluğunuzdayım. Çünkü ben Umut'um. Her zaman her yerde umut vardır. Sevgilerimle, hoşça kalın arkadaşlar."

"Umut benim oğlum fakat umut herkesin ihtiyacı"

Umut'un babası Oğuz Perinçek, AA muhabirine, çocukları Elif, Elzem, Ezel ve eşi Seher'in sağlık durumunun iyi olduğunu, zaman zaman hastanelere giderek pansuman yaptırdıklarını, deprem sonrası yeni bir hayat kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Eşi ve çocuklarının yaşam mücadelesini duyanların kendilerine ulaşıp yardım önerisinde bulunduklarını belirten Perinçek, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını istedi.

Kamu yararına olan faaliyetlere ise sıcak baktıklarını, Türkiye'nin bazı yerlerinde oluşturulan kütüphanelere ve küçükler için hazırlanan sınıflara oğlunun adının verilmesinden mutluluk duyduklarını vurgulayan Perinçek, "Umut benim oğlum ama umut herkesin ihtiyacı..." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

MediaMarkt'tan “Bekarlar Günü“ne özel kampanya

2020-11-11 15:23 - Genel

Tekirdağ Şehir Hastanesi yarın açılıyor

2020-11-12 15:31 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ekonomideki yeni dönem' açıklamalarıyla pozitif beklentiler yükseldi

2020-11-11 19:56 - Ekonomi

Tarihi Vaniköy Camisi'nin ihyası için protokol imzalanacak

2020-11-17 12:46 - Gündem

Depremin 'yarım' bıraktığı bedeniyle hayata tutundu

2020-11-12 15:11 - Çevre-Hayat

Fatih ve Kanuni, Karadeniz'de birçok ilke imza atacak

2020-11-16 14:21 - Ekonomi

IWEC “Yılın Kadın Girişimcisi” ödülüne Dr. Aslı Zuluğ layık görüldü

2020-11-16 17:25 - Ekonomi

Hakkari'de sokak hayvanları sıcak yuvaya kavuşturulacak

2020-11-12 15:16 - Çevre-Hayat

İtalya'dan Dağlık Karabağ'daki insani acil durum için 500 bin avroluk yardım

2020-11-12 01:36 - Ekonomi

Uzmanlar, WhatsApp'ta uçtan uca şifreleme yasağına sıcak bakmıyor

2020-11-17 14:21 - Medya

İlgili Haberler

"Özel çekiliş var, seni de düşündüm" mesajını tıkladı, parasını dolandırıcılara kaptırdı

12:37 - Çevre-Hayat

Hobi olarak başladığı el sanatı, devlet desteğiyle mesleği oldu

12:33 - Çevre-Hayat

"Sürücü Akademisi" ile adaylar güvenli pistlerde direksiyon çeviriyor

12:28 - Çevre-Hayat

Meslek liseliler tasarladıkları mini otonom araçla uluslararası yarışmalarda zirveyi hedefliyor

12:12 - Çevre-Hayat

Gökçeada ve Bozcaada'da yoğun turizm sezonu sorunsuz tamamlandı

12:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Merkez Bankası toplam rezervleri, 182 milyar 953 milyon dolara çıkarak rekor kırdı

14:42 - Ekonomi

TCMB ile BAE Merkez Bankası arasında üç anlaşma imzalandı

14:17 - Ekonomi

Tüketiciyi yanıltan tanıtımlar için 9 ayda 189 milyon lira ceza kesildi

14:13 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Küresel ihracattan daha fazla pay almayı amaçlıyoruz

14:07 - Ekonomi

Güneydoğu Anadolu'dan eylül ayında 1,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi

14:03 - Ekonomi