?>

Uluslararası Telekomünikasyon Birliğinin prestij ödülünü Adalet Bakanlığı kazandı

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından düzenlenen Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi'nin (WSIS) bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki öncü uygulamalara verilen prestijli ödülünü, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı kazandı.

Ekonomi - 3 yıl önce

Cenevre

Ödül, Cenevre'de devam eden Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi kapsamında düzenlenen törenle Adalet Bakanlığı yetkililerine takdim edildi.

Adalet Bakanlığı ve özel olarak Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personeline yönelik eğitimlerin bireysel ve kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda daha etkili, daha katılımcı ve daha az zaman ile kaynak harcanarak planlanmasını sağlayan Bireyselleştirilmiş Personel Eğitim Sistemi (BİPES) yazılımı, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü bünyesindeki mühendislerce geliştirildi.

BİPES projesi, 2023 WSIS e-öğrenme (e-learning) kategorisinde oylamaya aday 20 proje arasından, en çok oy alan ilk 5 proje içerisinde yer alarak ITU uzman değerlendiricileri tarafından birincilik ödülüne layık görüldü.

Adalet Bakanlığı, Polonya Elektronik İletişim Ofisinin "#keepCTRL – gençleri internette güvende tutun!", Senegal Sağlık Bakanlığının "Sağlık e-Öğrenim Platformu", Suudi Arabistan'dan Hail Üniversitesinin "Yenilikçi E-Öğrenim Platformu" ve Arjantin'den La Punta Üniversitesinin "Çocuklarda ve ergenlerde programlama, robotik ve IoT'yi öğrenmek" başlıklı projelerle yarıştığı kategoride birincilik ödülünü kazandı.

WSIS nezdinde Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, 2016'da "UYAP Bilişim Sistemi" projesiyle birincilik, 2017'de "İşçi Alacakları Hesaplama Programı", 2020'de "e-adalet Vatandaş Mobil Uygulaması" ve 2021'de ise "Koronavirüse Karşı Eylemlerimiz" projeleriyle şampiyonluk ödülünü kazanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD-Türkiye İş Forumu düzenlendi

2023-03-13 20:17 - Ekonomi

Deprem bölgesinden dönen doktorlar yaşadıklarını anlattı

2023-03-14 15:57 - Gündem

Nepal'de dağlara yalnız tırmanmak yasaklandı

2023-03-13 14:58 - Dünya

Denizli ile İzmir'de etkili olan lodos ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi

2023-03-11 17:44 - Asayiş

Milli atıcı Oğuzhan Tüzün, Katar'da Plak Atışları Dünya Kupası'nda altın madalya kazandı

2023-03-11 18:03 - Spor

Atatürk, mezun olduğu Kuzey Makedoya'daki Manastır Askeri İdadisi'nde anıldı

2023-03-13 16:18 - Dünya

Uluslararası Telekomünikasyon Birliğinin prestij ödülünü Adalet Bakanlığı kazandı

2023-03-15 15:30 - Ekonomi

Tarım ve orman alanlarında düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM Tarım Komisyonunda kabul edildi

2023-03-09 17:23 - Siyaset

Kadınlar birçok sektörde mesleklerini başarıyla sürdürüyor

2023-03-08 18:38 - Gündem

İsviçre, Almanya'nın tank talebine "şüpheli" yaklaşıyor

2023-03-08 20:48 - Dünya

İlgili Haberler

Spot piyasada elektrik fiyatları

14:58 - Ekonomi

5G hizmeti uzaydan desteklenecek

14:47 - Ekonomi

ABD ve Çin heyetleri, Malezya'daki ticaret görüşmelerinde "ön çerçeve anlaşmaya" vard

13:32 - Ekonomi

Bakan Kacır: Türkiye, nitelikli insan kaynağıyla küresel bir AR-GE üssüne dönüşüyor

13:22 - Ekonomi

"Türkiye'nin çeltik ambarı" olarak nitelenen Trakya'da hasat tamamlandı

13:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Galatasaray, Süper Lig'de yoluna namağlup devam ediyor

19:27 - Spor

TÜMOSAN Konyaspor, Gençlerbirliği'ni mağlup etti

19:17 - Spor

Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı

19:12 - Spor

Ardahan'da yüksek kesimlerde kar etkili oluyor

18:57 - Gündem

Başakşehir, Süper Lig'de 5 maçlık galibiyet özlemine farklı kazanarak son verdi

17:47 - Spor