?>

Uluslararası Af Örgütü: Kovid-19'dan en fazla sağlık çalışanının hayatını kaybettiği ülke Meksika

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle en fazla sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği ülkenin Meksika olduğu bildirildi.

Dünya - 5 yıl önce

Uluslararası Af Örgütü tarafından yayımlanan raporda, salgın sürecinde Meksika’da 1320, ABD’de 1077, İngiltere'de 649 ve Brezilya'da 634 sağlık çalışanının Kovid-19 nedeniyle hayatının kaybettiği belirtildi.

Kovid-19 nedeniyle en fazla, Meksika'daki sağlık çalışanlarının hayatını kaybettiği kaydedilen raporda, salgının ortaya çıkmasından bu yana, Meksika’da 97 bin 632 hemşire, doktor ve diğer sağlık çalışanlarının Kovid-19 testinin pozitif çıktığı ifade edildi.

Raporda, enfekte olan bu kişilerin yüzde 42'sini hemşirelerin, yüzde 27'sini doktorların ve yüzde 31'ini de diğer sağlık çalışanlarının oluşturduğuna işaret edildi.

Meksikalı yetkililerin, tüm sağlık çalışanlarına bir kez test yapıldığıyla övünmesine karşılık, aylarca Kovid-19 ile mücadele eden sağlık personeli için bunun yetersiz olduğuna vurgu yapılan raporda, “Hastanede temizlik görevlilerinin özellikle enfeksiyonlara karşı savunmasız olduğuna dair raporlar var." ifadelerine yer verildi.

Uluslararası Af Örgütü Ekonomik ve Sosyal Adalet Başkanı Steve Cockburn, dünya genelinde 7 binden fazla sağlık çalışanının Kovid-19 dolayısıyla hayatını kaybetmesini, “sarsıcı ölçekte bir kriz” olarak nitelendirdi.

"Her sağlık çalışanı işini yaparken güvende olma hakkına sahiptir ve bu kadar çok kişinin nihai bedeli ödemesi skandaldır." şeklinde konuşan Cockburn, her sağlık çalışanının yeterli koruyucu ekipmana sahip olmasını sağlamak için uluslararası iş birliği yapılması çağrısında bulundu.

Sağlık çalışanları, Meksika’da kişisel koruyucu ekipmanların yetersiz olması nedeniyle protestolar düzenlemişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Milli futbolcu İrfan Can Kahveci, İspanya yolunda

2020-09-01 17:06 - Spor

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn 'reform çalışmalarını' siyasi liderlerin zorlaştırdığını söyledi

2020-08-27 23:26 - Dünya

'Dereli'de vatandaşlarımızın sıkıntıları en hafif şekilde geçirmesine yönelik adımlar atıldı

2020-08-31 16:06 - Gündem

Paul Pogba koronavirüse yakalandı

2020-08-27 18:51 - Spor

Türkiye - Özbekistan uçuşları yarın başlıyor

2020-09-02 01:17 - Ekonomi

Kayseri merkezli FETÖ operasyonu: 14 gözaltı

2020-09-01 18:06 - Gündem

Futbolda milli mesai yarın başlıyor

2020-08-29 19:27 - Gündem

Aktif Bank Sudan’da “aktif rol oynuyor“

2020-08-28 14:11 - Genel

Rusya'da Kovid-19 vaka sayısı 990 bini geçti

2020-08-30 14:21 - Dünya

TFF olağan genel kurulu yarın toplanacak

2020-08-31 12:39 - Spor

İlgili Haberler

Beyaz Saray ticaret anlaşmaları için son tarihin "kritik" olmadığını açıkladı

21:58 - Dünya

AB liderleri, Macaristan'ın vetosuna rağmen Ukrayna'ya desteklerini yineledi

21:37 - Dünya

Putin, İsrail ve İran arasındaki çatışmanın geride kaldığını söyledi

20:18 - Dünya

AB liderleri, İsrail'i Gazze'deki ablukayı sonlandırmaya çağırdı

20:12 - Dünya

UAEA, İran'ın Fordo nükleer tesisindeki santrifüjlerin çalışır durumda olmadığını belirtti

18:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Beyaz Saray ticaret anlaşmaları için son tarihin "kritik" olmadığını açıkladı

21:58 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile telefonda görüştü

21:48 - Gündem

AB liderleri, Macaristan'ın vetosuna rağmen Ukrayna'ya desteklerini yineledi

21:37 - Dünya

İzmir'de çöplük alanda başlayan yangın ormanlık alana sıçradı

20:48 - Gündem

Bursa'da plastik fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

20:38 - Gündem