?>

Uludağ'da turizmciler kayak sezonuna hazır

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da yeterli seviyede kar olması halinde aralık ayının ilk haftasında kayak sezonunun açılması bekleniyor.

Çevre-Hayat - 5 ay önce

Bursa

Zirvesi 2 bin 543 metre ile Marmara Bölgesi'nin en yüksek noktası olan Uludağ'ın 1800 ila 2 bin 200 metre rakıma sahip Oteller Bölgesi'ne ulaşım, Bursa kent merkezinden 40 kilometrelik kara yoluyla, alternatif olarak da 9 kilometrelik teleferik hattıyla sağlanıyor.

Uludağ'da ziyaretçilere 300 metre ila 1980 metre uzunluğundaki yaklaşık 30 kayak pistinde kayak, snowboard ve kızak imkanı sunuluyor ayrıca bigfoot (kısa kayak), buz pateni ve kar motosikleti aktiviteleri de yapılabiliyor.

Geçen yıl sezonu 18 Kasım'da yağan karın ardından aralık ayının ikinci haftasında açan, bu sene de sezonun hemen hemen aynı tarihlerde açılmasını bekleyen turizmciler, yeni kayak sezonu için hazırlıklarını tamamladı.

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta, AA muhabirine, koronavirüs salgını, deprem gibi olumsuzluklar nedeniyle verimsiz geçirdikleri yılların ardından yeni sezondan beklentilerinin büyük olduğunu söyledi.

Eskiden kış koşullarının daha uzun sürdüğünü ancak son yıllarda sürecin kısaldığını belirten Usta, şöyle devam etti:

"Uludağ, Türkiye'de kış turizminin kalbi. Bursa'nın İstanbul, İzmir ve Ankara'ya olan yakınlığı Uludağ için önemli. Buraya gelmek için havaalanında bir gün geçirmiyorsunuz, sabah araçla gelip akşam dönebiliyorsunuz. 2-3 saat içinde Uludağ'a varabiliyorsunuz. Aynı zamanda Uludağ'ın saha olarak avantajı var. Büyük pistleri var, acemilerin, orta seviyedekilerin ve profesyonellerin kayabileceği pistlerimiz var."

Usta, rezervasyonların 1 ay önce başladığını, otellerin doluluk oranlarının yüksek olmasını beklediklerini dile getirdi.

İyi bir sezon geçirmeyi umduklarını anlatan Usta, "Ay sonu itibarıyla hatta ayın 18'inde kar bekliyoruz. Sezon aralık ayının ilk haftası günübirlikçilerle başlar, ay ortasında tüm oteller açılmış olur. Mart sonuna kadar iyi bir sezon geçireceğiz, beklentimiz yüksek." dedi.

İklim özellikleri ve ormanlık arazi olmasından dolayı Uludağ'da kar örtüsünün başka kayak merkezlerine göre daha uzun süre kaldığını kaydeden Usta, sahaların kayalıklardan temizlenerek eğitime daha elverişli hale getirilip uzun vadede suni karlandırma yapılarak sezonun uzatılabileceğini ifade etti.

"Hazırlıklar tamamlandı"

Otel işletmecisi Adil Altay da Uludağ'ın kayak sporunda Türkiye'nin en önemli cazibe merkezlerinden olduğunu vurguladı.

Kış turizmi denilince ilk akla gelen yerin Uludağ olduğunu dile getiren Altay, "Uludağ'ın en büyük özelliği konumunun her yere yakın ve ulaşımının kolay olması, Bursa'nın tarihi ve kültürel zenginliği ve Türkiye'nin en temiz ve oksijenin en bol olduğu bölgesi olması ile amatör, yarı amatör ve profesyonel kayak pistlerinin yer alması." değerlendirmesini yaptı.

Altay, bu yıl sezonun yeterli kar olması halinde aralık ayının ilk haftasında, aksi takdirde 20 Aralık'ta açılacağını öngördüğünü belirtti.

Uludağ'da her bütçeye uygun konaklama tesislerinin bulunduğunu dile getiren Altay, şöyle konuştu:

"Güzel bir sezon bizi bekliyor. Kar yağışı beklendiği gibi yoğun olursa sezona dair beklentilerimiz de artacak. Geçen seneye göre daha yoğun bir sezon bekliyoruz. Uludağ'da oteller, 6 bine yakın yatak kapasitesiyle hizmet veriyor. Şu an orta yoğunlukta rezervasyon akışı var ancak bu rezervasyonlar kar beklentisine göre değişiklik gösteriyor. İyi bir kar yağışıyla sezonu iyi açabilirsek tüm sezon dolu dolu geçecektir. Sezon boyunca çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamak için hazırlıklar tamamlandı."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

620 gram doğan prematüre bebek sağlıkla taburcu edildi

2024-11-16 14:03 - Çevre-Hayat

Ticaret Bakanı Bolat, Bakanlığının bütçe görüşmelerinde soruları cevapladı

2024-11-13 00:28 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'nin kuruluşunun 41. yılını kutladı

2024-11-15 11:56 - Gündem

HÜRJET'in ikinci prototipi, ilk uçuşunu başarıyla tamamladı

2024-11-12 19:47 - Teknoloji

Türk savaş gemileri ve denizaltısı Gazimağusa ve Girne limanlarını ziyaret edecek

2024-11-15 02:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 26 kişi istihdam edecek

2024-11-15 10:52 - Gündem

Adana merkezli 'Kuyu-37' operasyonlarında yakalanan 207 zanlı tutuklandı

2024-11-14 18:42 - Asayiş

Düzce Depremi'nde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi

2024-11-12 14:47 - Gündem

Elif öğretmen sayesinde atletizme başlayan Erzurumlu kızlar başarıya koşuyor

2024-11-12 11:53 - Çevre-Hayat

Rapora göre, Myanmar ordusu saldırılarında ayrım gözetmeksizin sivilleri hedef alıyor

2024-11-15 23:22 - Dünya

İlgili Haberler

Amasya'da leylekler bahar mevsimiyle yuvalarına döndü

16:27 - Çevre-Hayat

Ordu'da nakkaş çift sırt sırta vererek cami duvarlarını süslüyor

14:37 - Çevre-Hayat

Son üç papanın terzisi, dördüncüsünü giydirmeye hazırlanıyor

13:57 - Çevre-Hayat

Hakkari'de ters lalelerin süslediği Şivişk Vadisi doğaseverleri cezbediyor

13:53 - Çevre-Hayat

Doğaseverler bir günde dört mevsimin yaşandığı Muş'un güzelliklerini adımlıyor

13:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi bir devletin var olma iradesinin tezahürüdür

17:07 - Siyaset

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

16:48 - Gündem

Bahçelievler'de çöken balkondan düşen taşın isabet ettiği kişi yaralandı

16:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyareti, Rum yönetimini telaşlandırdı

16:28 - Gündem

Yemen Başbakanı Bin Mübarek, görevinden istifa etti

16:23 - Dünya