Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Dergisi'nin şubat sayısı bağımlılıkla mücadeleye ayrıldı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, "Bir gencimizi uyuşturucuya teslim etmek bir vatan toprağını kaybetmekten farksızdır." dedi.

Gündem - 3 hafta önce

Ankara
Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocaklarının aylık yayımlanan Eğitim ve Kültür Dergisi'nin şubat sayısını alkol ve tütün kullanımı, sanal kumar ve dijital ekran bağımlılığıyla mücadele konularına ayırdıklarını belirtti.
????
Türkiye Yeşilay Cemiyetinin de katkılarıyla aralarında akademisyenler, psikologlar, eğitimciler, gazeteciler, sporcular ve sanatçıların yer aldığı pek çok ismin kaleme aldığı yazılarla gençlere rehberlik etmeyi amaçladıklarını belirten Yıldırım, gençliğin milletin geleceği olduğunu, Ülkü Ocaklarının ise yalnızca bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda gençler için bir 'koruma kalkanı' işlevi gördüğünü vurguladı.
Yıldırım, bugün, Türk toplumunun karşısında yeni bir cephe olduğunu dile getirerek, "Bu cephe tankla, tüfekle gelmiyor. Bu cephe uyuşturucuyla geliyor, alkolle geliyor, sanal kumarla geliyor ve dijital bağımlılıklarla geliyor." dedi.

Gençleri yalnızca korkutarak zararlı alışkanlıklardan uzak tutmanın mümkün olmayacağına dikkati çeken Yıldırım, hedefi olan, amacı olan gençlerin kendilerini zararlı alışkanlıklardan daha iyi koruduğunu söyledi.

"Sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor"

Yaptıkları saha çalışmalarında, tarih bilgisi güçlü olan gençlerin uyuşturucu madde, sanal kumar ve ekran bağımlılığı gibi alışkanlıklardan uzak durduğunu gördüklerini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:
"Çünkü bağımlılık boşlukta filizleniyor. Kimliği olmayan, aidiyeti olmayan, hedefi olmayan ve ait olduğu yeri bilmeyen genci esir alıyor. Şunu söylüyoruz, bir gencimizi uyuşturucuya teslim etmek bir vatan toprağını kaybetmekten farksızdır. Bir gencimizi kurtarmak demek, bir aileyi kurtarmaktır, bir mahalleyi kurtarmaktır, bir milleti kurtarmaktır ve bir geleceği kurtarmaktır. O yüzden biz Ülkü Ocaklarımızdaki her gencimize sahip çıkmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Gençlerimizi bir şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz. Onlara görevler veriyoruz, sorumluluklar yüklüyoruz. Gidiyoruz gençlerimizle ağaç dikiyoruz, sürdürülebilir tarım projeleri yapıyoruz. Tarih eğitimleri veriyoruz, kitapları hazırlıyoruz, spor yapıyoruz. Yeşilay ile ciddi anlamda büyük sorumluluk projeleri gerçekleştiriyoruz. Olabildiği kadar ailelerle iletişim halindeyiz. Özellikle büyük şehirlerde hem anne çalışıyor hem baba. Bu sefer çocukla ilgilenemiyorlar. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor. Ülkü Ocakları burada gençlerimizi korumak anlamında büyük çaba sarf ediyor."

Ahmet Yiğit Yıldırım, bağımlılıkla mücadelenin devlet politikalarıyla da desteklendiğine vurgu yaparak, "Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, geçtiğimiz haftalarda yaptığı konuşmada bu işin ciddi bir şekilde takip edilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Bu çalışmaları kendisi yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da gençliğin korunması için önemli çalışmalar yürüttüğünü zaten görüyoruz. İnşallah bu tür zararlı alışkanlıklardan gençlerimizi koruyabilmek için çalışmalarımızı artıracağız." diye konuştu.

"Milli futbolcu Merih Demiral da katkı sundu"

Yıldırım, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Dergisi'nin Şubat sayısında bağımlılıkla mücadeleyi çok boyutlu ele aldıklarını belirterek, "Bu sayımızda madde bağımlılığı, alkol ve tütün bağımlılığı, sanal kumar bağımlılığı ve dijital ekran bağımlılığı konularını işledik. Alanında uzman doktorlarımız, psikologlarımız, öğretmenlerimiz, gazetecilerimiz, yazarlarımız, araştırmacılarımız ve sporcularımız değerli yazılarıyla gençlerimize destek oldu. Amacımız bağımlılıkla mücadelede gençlerimizi bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak." dedi.
Dergiye, milli güreşçi Nesrin Baş, sanatçı Ali Kınık ve milli futbolcu Merih Demiral'ın da katkı sunduğunu aktaran Yıldırım, Demiral'ın bağımlılığa karşı duruşu konu edinen bir yazı kaleme aldığını belirterek, şöyle devam etti:
"Atmış olduğu gollerle, mücadelesiyle, ahlakıyla, duruşuyla hepimizin gönlünde taht kurmuş bir sporcumuz. Dergimizde 'Spor, Aidiyet ve Şahsiyet' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Kendisiyle irtibata geçip böyle bir mücadele verdiğimizi söylediğimizde o da tabii ki bunu mutlulukla karşıladı. Dergimizde kendisi de Türk gençliğinin yanında olduğunu gösterdi. Zaten yaşantısıyla, duruşuyla, mücadelesiyle örnek bir insan."
Bağımlılıkla mücadelenin yalnızca tedavi değil önleyici çalışmalarla mümkün olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Gençlerimiz zararlı alışkanlıklara bulaştığında AMATEM, Yeşilay, YEDAM gibi kurumlarımız devreye giriyor. Ancak bulaşmasını engellemek sivil toplum kuruluşlarının görevi. Ülkü Ocakları olarak önleyici tedbirleri almak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." diye konuştu.
Yıldırım, Yeşilay ile ortak yürütülen çalışmalara ilişkin de bilgi vererek, Türkiye genelinde seminer ve konferanslar düzenlediklerini, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında sertifikalı eğitim programları gerçekleştirdiklerini, bu eğitimlerin gençlerin meslek ve kariyer gelişimine katkı sağladığını söyledi.
Üniversite gençliğine yönelik yeni projeler de planladıklarını bildiren Yıldırım, teknoloji kulüpleri kurduklarını belirterek, "Hava savunma sistemlerinden yapay zekaya, siber güvenlikten enerji depolamaya kadar birçok alanda gençlerimizin projeler üretmesini destekliyoruz. Mayıs ayında da teknoloji festivali düzenleyerek gençlerimizin çalışmalarını sergileyeceğiz." bilgisini verdi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ünlü iş insanı Cavit Çağlar, Rusya ile uçak krizinin nasıl çözüldüğünü anlattı

2026-02-07 08:34 - Özel Haber

Barış Göktürk, 2027 yılı için Fenerbahçe'de başkan adaylığını açıkladı

2026-02-08 00:08 - Spor

Kalp damar cerrahları Antalya'da "Koroner Arter Cerrahisi Sempozyumu"nda buluştu

2026-02-07 15:38 - Sağlık

Çocuklarda siber zorbalığın önlenmesi için ailelere 'denetim' uyarısı

2026-02-07 12:39 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Günde 3 paket sigara içen belediye başkanı bağımlılığından kurtuldu

2026-02-08 12:03 - Çevre-Hayat

Rusya, zorlukların üstesinden gelmek için Türkiye ile birlikte çalıştığını açıkladı

2026-02-10 19:06 - Özel Haber

Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı

2026-02-11 21:23 - Özel Haber

Çankırı'da vatandaşlara sağlıklı kiloya düşmeleri için diyetisyen ve egzersiz desteği veriliyor

2026-02-07 11:47 - Sağlık

Tekirdağ'da özel bireyler sahne performansıyla farkındalık oluşturuyor

2026-02-08 16:24 - Çevre-Hayat

Atatürk Üniversitesinden bilim insanları, ilaç ham madde üretimi çalışmalarını anlattı

2026-02-08 11:59 - Teknoloji

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Çiftçi, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığını ziyaret etti

23:32 - Gündem

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Soylu Edirne'de iftar programında konuştu

23:13 - Gündem

Gri listede aranan FETÖ firarisi eski başsavcıvekili Şadan Sakınan yakalandı

22:08 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu coğrafyada millet olarak çok güçlü olmamız gerekir

21:37 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik: İran, haksız ve hukuksuz bir saldırıyla karşı karşıya

20:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev'de iftar programına katıldı

00:08 - Dünya

Hollanda'da Cami Meydanı'nda düzenlenen sokak iftarına yaklaşık 1500 kişi katıldı

00:02 - İslam-Hayat - Ramazan 1447

İçişleri Bakanı Çiftçi, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığını ziyaret etti

23:32 - Gündem

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Soylu Edirne'de iftar programında konuştu

23:13 - Gündem

Tahran’ın çeşitli noktalarında toplanan halk, ABD ve İsrail saldırılarını protesto etti

23:07 - Dünya