Ülkelerine dönemeyen Ukraynalı turistler Antalya'da misafir ediliyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle ülkelerine dönemeyen Ukraynalı turistler, Antalya'daki otellerde ücretsiz misafir ediliyor.

Gündem - 4 yıl önce

Antalya
Tatil yapmak için Antalya'yı tercih eden çok sayıda Ukraynalı turist, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya saldırması üzerine ülkelerine dönemedi.
Tatil süreleri biten ve bankalardan para çekme sorunu yaşayan yaklaşık 300 Ukraynalı, Antalya'daki birçok otelde ücretsiz ağırlanıyor.
Ukrayna'nın Antalya Konsolosu Emir Rustamov, AA muhabirine, Rusya Federasyonu'nun acımasız saldırısıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
Kahraman Ukrayna ordusunun başarılı ve profesyonel şekilde ülkelerini savunduğunu belirten Rustamov, "Ukrayna'daki halkımıza tam desteğiz var. Ukrayna halkımız çok farklı kültüre sahip. İster etnik, ister dini gruplar, bir olup vatanımızı savunuyor. Biz de Antalya'da onlar için insanı yardım anlamında elimizden geleni yapıyoruz." dedi.
Rustamov, Türkiye'nin insani yardımlar toplanması konusunda kendilerine çok destek verdiğini vurguladı.

"Türkiye kara gün dostumuz olduğunu gösterdi"

Vatandaşlarının ülkelerine dönemediğini ve otellerin onlara kapılarını açtığını aktaran Rustamov, şöyle konuştu:
"Türkiye bir kez daha bizim kara gün dostumuz, gerçek dostumuz olduğunu gösterdi. Türkiye bize her türlü insani yardımı gönderiyor. Özellikle AFAD, Kızılay, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasına müteşekkirim. İnsani yardım konusunda çok yardımcı oluyorlar. Ukrayna'ya dönemeyen vatandaşlarımız oldu, bu konuyu Antalya Valisi ile müzakere ettik. Onun izniyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüyle kriz masası oluşturduk. Ukraynalı vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Antalya'ya tatil için gelen ve dönemeyen 300 civarında vatandaşımız bize başvurdu. Oteller çok yardımcı oldu, ücretsiz konaklamalarına izin veriyorlar. Türkiye'deki otellerde kalma sürelerini uzatıyorlar."
Rustamov, bankadan paralarını çekemeyen Ukraynalılara da yardımcı olduklarını, bu konuda sorun yaşayanların kendilerine başvurabileceğini dile getirdi.

"Bizi sokakta bırakmadılar"

Ülkesine dönemeyen Ukraynalı turist Yana Dorofeeva ise bir süre önce kızıyla kısa bir tatil için Antalya'ya geldiğini söyledi.
Eşinin 24 Şubat'ta kendisini arayarak savaşın başladığı haberini verdiğini anlatan Dorofeeva, şunları kaydetti:
"Konaklama süremiz bitti ve otelden çıkmak zorunda kalacaktık. Ukrayna Konsolosluğu ile iletişime geçtik ve başka bir otelde 9 Mart'a kadar kalma ve gıda konusunda yardımcı oldular. Türk halkı, burada kalan bütün Ukraynalılara yardımcı oluyor. Ücretsiz olarak otel ayarlanıyor. Antalya'daki bir arkadaşımız, zorlu sürecin devam etmesi halinde kendisinde kalabileceğimizi söyledi. Herkes yardım etmeye çalışıyor. Yardımlar için teşekkür etmek istiyorum. Bizi sokakta bırakmadılar. Herkes elinden geldiğince yardımcı oldu. Konsolosluk, otel çalışanları, herkes durumumuzu, halimizi anladı, kayıtsız kalmadı."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yunanistan, Rusya ile kültürel etkinlikleri askıya alıyor

2022-03-01 13:34 - Dünya

Ülkelerine dönemeyen Ukraynalı turistler Antalya'da misafir ediliyor

2022-03-04 18:22 - Gündem

Ukrayna-Polonya sınırından 10 Türk kara yoluyla tahliye edildi

2022-02-27 09:25 - Dünya

Türk edebiyatının Anadolu'dan yükselen sesi: Yaşar Kemal

2022-02-27 13:07 - Kültür Sanat

THY Romanya'dan ek sefer düzenleyecek

2022-02-27 20:33 - Gündem

Bordo bereyle darbe girişimi tebliğ eden binbaşının cezası onandı

2022-03-01 12:41 - Gündem

bp, Rus petrol şirketi Rosneft'teki yüzde 19,75'lik hissesini elden çıkarıyor

2022-02-27 21:22 - Ekonomi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta 28 Şubat'ı anlattı: Ne hukuk işledi ne siyaset

2022-02-28 14:47 - Siyaset

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı, Ukrayna’ya gidecek

2022-03-04 15:37 - Dünya

Rusya'nın Ukrayna saldırısı Kiev ve Harkov'da yoğunlaştı

2022-02-27 12:48 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Bosphorus Diplomasi Forumu'nda "Yapay Zeka ve Ekonomi Arasındaki Asimetrik İlerleyiş"

19:22 - Gündem

Sıfır Atık Vakfı, Tavşan Adası'ndaki koruma modelini COP31'e taşıyacak

18:17 - Gündem

Ankara'da Terör Suçları Değerlendirme Toplantısı yapıldı

16:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem