?>

Ulaştırma projeleri salgın tedbirleri gevşetilmeden devam edecek

Bakan Karaismailoğlu, Kovid-19 salgını sürecinde projeleri devam edeceğini belirterek, "Yaz ayları boyunca da kurulun tavsiyelerinden taviz verilmeden, şantiyelerde bu noktada gevşeme olmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Ekonomi - 5 yıl önce

Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin dünyanın ekonomik merkezleriyle ham madde kaynakları arasındaki güzergah üzerinde bir kavşak konumunda olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin coğrafi konumunun sunduğu potansiyelden ekonomik, siyasi ve kültürel kazanç sağlayabilmesi için ulaştırma altyapısı alanında çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerine işaret eden Karaismailoğlu, ülkenin aydınlık yarınlarının yapılan yatırımlarla doğrudan bağlantılı olduğunu bildiklerini, Kovid-19 salgını döneminde de yatırımların sürmesi için gerekli tüm tedbirleri erkenden aldıklarını bildirdi.

Karaismailoğlu, salgın henüz Türkiye'de görülmeden süreci yerel ve uluslararası yayınlardan takip ettiklerini ve yeni bir yönetim sistemi oluşturduklarını belirterek, "Salgının Türkiye'de görülmeye başlamasıyla Bakanlık yönetimi olarak Bilim Kurulu başta olmak üzere yerel yönetimler ve hastaneler ile sürekli yakın iş birliği içerisinde olarak stratejik planlamalar yaptık. Şu anda bu planların titizlikle uygulanması sayesinde projelerimiz hızla ve sorunsuz ilerliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bazı şantiyelerde Kovid-19 kurullarının da oluşturulduğunu bildiren Karaismailoğlu, kontrollerin ilgili proje ekipleri tarafından "sıfır tolerans" prensibiyle yapıldığının altını çizdi.

"Martta şantiyelere giriş ve çıkışlar kapatıldı"

Kara, demir ve hava yollarında binin üzerinde şantiyede çalışmaların durmaksızın sürdüğünü ifade eden Karaismailoğlu, çalışanların yurt dışı giriş çıkışlarının da kısıtlandığını bildirdi.

Projelerde çalışanların zorunlu olarak yurt dışına çıkışlarının olması halinde 14 günlük izolasyon süresinin, ilgili kurumların belirledikleri yerlerde, aynı zamanda kurul takibinde gerçekleştirilmesine karar verildiğine dikkati çeken Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Hatta yaş sınırı ve kronik rahatsızlık sebebiyle risk grubunda yer alan çalışanlar evlerine gönderildi. Evden çalışabilecekler de evden çalışma düzenine geçirildi. Şantiyelerin neredeyse tamamı dışarıdan girişlere mart ayı içerisinde kapatıldı. Sahada çalışmaya devam eden tüm çalışanlar şantiyedeki konaklama tesislerinde veya izolasyonun sağlandığı misafirhanelerde konaklıyor."

"Bilim Kurulunun önerileriyle hareket edilecek"

Karaismailoğlu, yaz ayları boyunca da Bilim Kurulu ile iş birliklerinin süreceğini ve şantiyelerdeki çalışmaların kurulun öngördüğü şekilde tedbirleri elden bırakmadan devam edeceğini duyurdu.

Bilim Kurulu ile belirlenen tüm önlemlerin sürecin en başında titizlikle uygulanması sayesinde proje şantiyelerinde hiçbir problem yaşamadıklarını belirten Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Bu sayede de çalışmalar hedeflerimiz doğrultusunda sürüyor. Bu nedenle amacımız, Bilim Kurulunun önerilerini dikkate alarak şantiyelerimizdeki tedbirlere devam etmek. Yaz ayları boyunca da kurulun tavsiyelerinden taviz verilmeden, şantiyelerde bu noktada gevşeme olmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Projelerimizi vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi ulaştıracağız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Denizaltıların kalbi milli sistemle atacak

2020-05-23 15:37 - Teknoloji

İskoçya Birinci Futbol Ligi'nde 2019-2020 sezonu tescil edildi

2020-05-18 20:05 - Spor

Guterres'ten video mesajlı BM Genel Kurulu önerisi

2020-05-20 06:46 - Genel

Başkentte fırtına nedeniyle ağaç devrildi

2020-05-22 01:22 - Gündem

Beşiktaş'ta çalışmalar sürüyor

2020-05-23 17:32 - Spor

Dünyada Ramazan Bayramı Kovid-19 gölgesinde kutlanıyor

2020-05-24 10:42 - Dünya

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da 2 Filistinliyi yaraladı

2020-05-21 16:17 - Dünya

Gazze'deki Hayat Hastanesi kanser hastaları için yeni umut oldu

2020-05-21 16:47 - Dünya

Çavuşoğlu ile Pompeo Kovid-19 ile mücedeleyi görüştü

2020-05-19 09:48 - Genel

Gözetleme kulelerinde koronavirüsten uzak kesintisiz nöbetteler

2020-05-21 17:57 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İklim Kanunu ile inşaatlarda karbon ayak izini azaltan yöntemlerin kullanılması bekleniyor

14:13 - Ekonomi

Bilecik'te üretilen yapay zeka kontrollü raflar 85 ülkeye ihraç ediliyor

14:09 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: İkinci çeyrekte sanayide güçlü bir yıllık büyüme bekliyoruz

14:04 - Ekonomi

Katılım Finansın Geleceği Türkiye-Malezya İş Forumu başladı

13:42 - Ekonomi

Almanya’da konut inşaat maliyeti enflasyondan daha hızlı artıyor

13:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İklim Kanunu ile inşaatlarda karbon ayak izini azaltan yöntemlerin kullanılması bekleniyor

14:13 - Ekonomi

Bilecik'te üretilen yapay zeka kontrollü raflar 85 ülkeye ihraç ediliyor

14:09 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: İkinci çeyrekte sanayide güçlü bir yıllık büyüme bekliyoruz

14:04 - Ekonomi

Fenerbahçe, stat ismi ve forma göğüs sponsorluğu için Chobani ile görüşmelere başladı

13:59 - Spor

Sakarya ve Zonguldak'ta denize girişler yasaklandı

13:53 - Gündem