?>

Ukrayna'nın Bahmut cephesinde yoğun askeri hareketlilik sürüyor

Ukrayna'da yaklaşık 14 aydır süren Rusya-Ukrayna Savaşı kapsamında en şiddetli çatışmalar Donetsk bölgesindeki cephe hattında sürüyor.

Dünya - 2 yıl önce

Bahmut

İki ordu arasındaki çatışmalar Luhansk, Harkiv, Herson ile Zaporijya'da devam ederken en ağır çatışmalar Donetsk bölgesinin Bahmut, Avdeevka, Marinka ile Ugledar yönünde yaşanıyor.

Ukrayna ordusunun, geçen yıl Herson ile Harkiv bölgelerinde ve Donetsk'in Liman kentinde düzenlediği karşı saldırılarından sonra en sıcak çatışmalar Donetsk bölgesinde yoğunlaştı.

Stratejik konuma sahip Bahmut'ta aylardır ağır çatışmalar yaşanıyor.

Rus kuvvetlerinin üç taraftan kuşattığı ve şehir içi çatışmaların sürdüğü Bahmut, Ukrayna'da savaşın adeta kilitlendiği bir yer haline geldi.

Bahmut cephesinde Ukrayna ordusunun yoğunluğu sürüyor

Özelikle Avdeevka ve Marinka ile en sıcak nokta olarak bilinen Bahmut cephesinde gittikçe artan askeri faaliyetler dikkati çekiyor.

Bahmut yönünde yer alan cephe hattına ulaşan AA ekibi, buradaki Ukrayna ordusunun yoğun askeri hareketliliğini görüntüledi.

Tank, piyadeleri taşıyan paletli ve diğer zırhlı araçların yüksek hızla hareket ettiği bölgede sürekli patlama sesleri duyuluyor.

Cephenin çeşitli noktalarında bir araya gelip şehir içi çatışmaların yoğunlaştığı Bahmut'a giren Ukraynalı askerlerin yoğunluğu ise bu şehirde ne kadar şiddetli savaş faaliyetlerinin sürdüğünü gösteriyor.

Askerler bölgedeki durumu anlattı

Cephenin bir noktasında toplanarak Bahmut'ta devam eden sokak çatışmalarına girmek için hazırlık yapan bir tugayda görevli ve "Flash" kod adlı Ukraynalı asker, AA muhabirine bölgedeki durum hakkında bilgi verdi.

Sürekli saldırı altında olan yollar kullanıldığı için sadece zırhlı aracıyla ulaşmasının mümkün olduğu Bahmut'a girmek amacıyla askeri personeli taşıyan paletli araca binmeden önce konuşan Flash, bir yıldır gece gündüz cephede olduğunu kaydetti.

Önce Harkiv cephesinde görev yaptığını dile getiren 50 yaşındaki Flash, artık Donetsk istikametinde savaştığını belirterek "Biz şimdi Bahmut'a girmeye hazırlanıyoruz." dedi.

Ukrayna ordusuna destek vermek için bağlı olduğu birlik olarak Bahmut'taki çatışmalara katılacaklarını aktaran Flash, şehirde durumun ağır olduğunu belirtti.

Kod adı "Muzikant" olan 29 yaşındaki bir diğer asker ise "Biz şimdi Bahmut'a gidiyoruz. Orada oldukça ağır çatışmalar yaşanıyor. En sıcak nokta orası." diye konuştu.

Muzikant savaşta kazanmak için elinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Diğer silah arkadaşları gibi ön cepheye girmeden önce silah ve diğer ekipmanların hazırlığını tamamlayan, "Tiger" kod adlı asker, "Zafer için ne kadar gerekirse o kadar savaşacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Her şey iyi olacak, durum kontrolümüz altında." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş, Kadıköy'den zaferle döndü

2023-04-02 23:43 - Spor

Kütahyalı el sanatları ustası fosil parçaları ve damla kehribardan tespih üretiyor

2023-04-01 12:45 - Çevre-Hayat

Huzursuz bacak sendromunun etkilerini ozon tedavisiyle yendi

2023-04-03 13:32 - Çevre-Hayat

Bakan Çavuşoğlu: İsrail'in bu saldırıları durdurması gerekiyor

2023-04-05 21:52 - Gündem

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda Kayserispor'u konuk edecek

2023-04-05 11:15 - Spor

Depremin etkilediği Kırıkhan'da enkazın yüzde 54'ü kaldırıldı

2023-04-02 13:33 - Gündem

Depremde hasar gören tesis, afetzedeler için üretimini sürdürdü

2023-04-05 12:41 - Gündem

Altın fiyatı rekor seviyeye doğru yükseliyor

2023-04-06 00:14 - Ekonomi

ABD'de Temyiz Mahkemesi, Stormy Daniels'tan, Trump'a yaklaşık 122 bin dolar ödemesini

2023-04-05 18:57 - Dünya

Finlandiya’nın NATO’ya girişi -Suat Gün yazdı-

2023-04-05 05:36 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Çin Devlet Başkanı Şi: ŞİÖ, hegemonyacılığa ve güç siyasetine karşı etkin bir güç haline geldi

08:43 - Dünya

ABD'de gözaltındayken fenalaşan Türk bisiklet taksi sürücüsü hayatını kaybetti

02:23 - Dünya

Afganistan'da 6,0 büyüklüğünde deprem

00:12 - Dünya

Kerkük'te Gazze'deki bebekler için mama desteği kampanyası başlatıldı

21:48 - Dünya

İsrail basınına göre, Netanyahu'nun Gazze'yi işgal ısrarının arkasında Trump'ın baskı

17:58 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'da okullarda uyum haftası ve haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor

09:33 - Gündem

Malatya'da depremzede sanayi esnafı için yapılan 714 dükkanın inşaatı tamamlandı

09:22 - Gündem

Küresel piyasalar haftaya karışık başladı

09:14 - Ekonomi

Çin Devlet Başkanı Şi: ŞİÖ, hegemonyacılığa ve güç siyasetine karşı etkin bir güç haline geldi

08:43 - Dünya

1204 Asia’da Kurulan Bizans Prenslikleri -Ramazan Topraklı yazdı-

08:22 - En Son Yazılar