?>

Ukrayna'nın alacaklıları borç servisinin askıya alınması konusunda anlaştı

Ukrayna'nın Alacaklıları Grubu, ülkenin borç servisinin 2023 yılı sonuna kadar koordineli olarak askıya alınması talebini yerine getirmek için mutabakat zaptı imzaladı.

Dünya - 3 yıl önce

Washington DC

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, İngiltere ve ABD'den oluşan Ukrayna'nın Alacaklıları Grubu'nun Kiev hükûmetinin temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştirdiği aktarıldı.

Açıklamada, Ukrayna'nın Alacaklıları Grubu'nun Kiev'in borç servisinin 2023 yılı sonuna kadar koordineli olarak askıya alınması talebini yerine getirmek için bir mutabakat zaptı imzaladığı kaydedildi.

Bakanlığın açıklamasında, "Mutabakat zaptı, Ukrayna'nın likidite baskılarını hafifletiyor ve hükûmetin Rusya'nın haksız, sebepsiz ve yasa dışı savaşına yanıt olarak sosyal, sağlık ve ekonomik harcamalarını artırmasına izin veriyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

Grubun diğer tüm resmi ikili alacaklılara da borç servisinin askıya alınması konusunda Ukrayna ile hızlı bir şekilde anlaşmaya varma çağrısında bulunduğu belirtilen açıklamada, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasının desteğiyle durumun yakından koordine edilmeye ve değerlendirilmeye devam edileceği bildirildi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da yazılı açıklamasında, Ukrayna hükûmetinin ihtiyaçlarına ve Ukrayna halkının refahına yönelik ek kaynakların yönlendirmesine izin verecek borç servisi ertelemesi için ülkeye olan taahhütlerini yerine getirdiklerini belirtti.

Yellen, "Ukrayna'ya toplam 8,5 milyar dolarlık bütçe desteğimizde olduğu gibi borç servisi ertelemesi, ABD'nin Rusya'nın acımasız savaşına karşı mücadelesinde Ukrayna'nın yanında yer almasının bir başka yoludur." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Bakanlığından okul çağı çocukları için beslenme uyarıları

2022-09-08 12:06 - Sağlık

Transfer döneminde Twitter'da en çok konuşulan takım Fenerbahçe, futbolcu Dele Alli oldu

2022-09-09 13:58 - Medya

Ermenistan'ın provokasyonunda Azerbaycan ordusundan 50 asker şehit oldu

2022-09-13 20:36 - Dünya

Ağlayan bebeği sakinleştirmenin en iyi yolu 5 dakika yürüyüş

2022-09-13 21:16 - Çevre-Hayat

Bakan Kurum'dan yeni sosyal konutlara ilişkin paylaşım

2022-09-11 17:22 - Gündem

Yukatel Kayserispor sahasında Fraport TAV Antalyaspor'u yendi

2022-09-11 22:53 - Spor

Şehir yaşamından sıkılınca köyde bahçe kurup aronya yetiştirmeye başladı

2022-09-08 13:35 - Çevre-Hayat

İsveç'te seçimlere 3 gün kala ankette Sosyal Demokratlar önde

2022-09-08 13:48 - Dünya

Burdur'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2022-09-10 20:03 - Asayiş

Bakan Varank: Teknoloji Geliştirme Merkezlerine desteği 6 milyon liraya çıkaracağız

2022-09-14 19:46 - Teknoloji

İlgili Haberler

Mısır, İran, ABD ve UAEA'lı yetkililerle nükleer müzakereleri görüştü

20:32 - Dünya

KKTC'de Hüseyin Gürlek, cumhurbaşkanı seçiminde adaylıktan çekildi

20:18 - Dünya

Amman'da yetimler yararına düzenlenen kermeste Türk stantlarına yoğun ilgi

19:48 - Dünya

Netanyahu, Refah Kapısı'nın "bir sonraki duyuruya kadar açılmaması" talimatı verdi

19:43 - Dünya

KKTC'de cumhurbaşkanı seçimi yasakları başladı

19:13 - Dünya

Günün Manşetleri

Mısır, İran, ABD ve UAEA'lı yetkililerle nükleer müzakereleri görüştü

20:32 - Dünya

KKTC'de Hüseyin Gürlek, cumhurbaşkanı seçiminde adaylıktan çekildi

20:18 - Dünya

SOLOTÜRK Kayseri'de gösteri uçuşu yaptı

20:03 - Gündem

İstanbul'daki Uluslararası Sıfır Atık Forumu'nda yapay zekanın atık yönetimdeki rolü konuş

19:57 - Gündem

Beşiktaş evinde Gençlerbirliği'ne mağlup oldu

19:52 - Spor