?>

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen 15 yaşındaki Eva'dan dünyaya 'savaşı durdurun&#

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen savaş mağduru çocuklardan 15 yaşındaki Eva Trunova, artık güvende hissettiğini vurgulayarak, "Savaşların sona ermesini, tüm çocukların mutluluk, barış ve özgürlük içinde yaşamasını diliyorum." dedi.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Ankara

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska'nın 2 Ekim'de İstanbul'daki görüşmesinde, bombardıman altındaki Odesa'da bulunan yetim çocuklar ve bakıcılarının tahliyesi konusunda mutabık kalınmıştı.

Lider eşleri diplomasisiyle 34 yetim çocuk Ukrayna'dan Türkiye'ye getirildiOlena Zelenska'dan Emine Erdoğan'a yardım teşekkürüEmine Erdoğan, Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen yetim çocuklarla buluştu

Bu tahliyenin ilk adımı kapsamında Soneçko Çocuk Evi'nden Ankara'ya getirilerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı çocuk evinde misafir edilen çocuklar ve bakıcıları, savaştan uzak güvenli bir ortamda olmanın mutluluğunu yaşıyor.

En küçüğü 10 aylık olan, içinde özel gereksinimlilerin de bulunduğu çocuklardan biri de 15 yaşındaki Eva Trunova.

"Bombalar patlıyordu, günlerce elektriğimiz yoktu"

Savaşla birlikte alt üst olan yaşamını AA muhabirine anlatan Trunova, Ankara'ya çocuk evinde bakıcı olan annesi ve 5 yaşındaki erkek kardeşiyle birlikte geldiğini söyledi.

10. sınıf öğrencisi olduğunu ve şu an okulunun uzaktan eğitimine katıldığını belirten Trunova, çocuk evinde derslerinden arta kalan zamanlarda kendisinden küçük yetim çocuklara destek olmaya çalıştığını anlattı.

15 yaşındaki Trunova, yaşadığı zor günleri, "Odesa'da savaş ve bombardıman başladığında çok korkmuştuk. Sonrasında bomba seslerine biraz alıştık ama yine de çok korkuyorduk. Şehirde her gün bombalar patlıyordu. Elektrik kesintileri başlamıştı, buraya gelmeden önce günlerce elektriksiz kaldık." sözleriyle dile getirdi.

"Türkiye'ye biz çocuklara kapısını açtığı için teşekkür ediyorum"

Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Eva Trunova, "Türkiye'ye biz çocuklara kapısını açtığı için çok teşekkür ediyorum. Buraya geldiğimizde çok rahatladık, artık güvende hissediyoruz." diye konuştu.

Tüm dünya ülkelerine savaşı durdurma çağrısında bulunan Trunova, "Savaş çok korkunç. Dünyada hiç kimse böyle bir şey yaşamasın, görmesin. Benim tüm ülkelere çağrım bu. Savaşların sona ermesini, herkesin, tüm çocukların mutluluk, barış ve özgürlük içinde yaşamasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hull Cityli taraftarlar Antalya'da olmaktan mutlu

2022-12-01 16:52 - Spor

Düzce'de kurulan çadırlarda 4 bin 24 depremzede konaklıyor

2022-11-27 13:51 - Gündem

Karadeniz gazını ana boru hattına bağlayacak 'Peçenek' deniz altına indirildi

2022-12-01 09:39 - Ekonomi

Diyarbakır'dan havalanan jetlerin bilgilerini paylaşan sanığa 20 yıla kadar hapis istemi

2022-12-01 14:02 - Gündem

Bakan Bilgin: Kadro düzenlemesi sözleşmelilerin neredeyse yüzde 100'ünü kapsıyor

2022-11-30 17:32 - Ekonomi

Almanya göç yasasını temelden modernize edecek

2022-11-30 17:23 - Dünya

Kamuya 602 şehit yakını, gazi ve gazi yakını atanacak

2022-11-27 11:03 - Gündem

Muğla merkezli "Sahte rezervasyon" operasyonunda yakalanan 25 şüpheli adliyede

2022-11-29 10:38 - Gündem

Afrikalı 3 düzensiz göçmen tankerin dümen kanadında Nijerya'dan İspanya'ya 11 günde ulaştı

2022-11-29 19:28 - Dünya

AFAD'dan artçıların sürdüğü Düzce'de vatandaşlara 'panik yapmayın' uyarısı

2022-11-26 14:02 - Gündem

İlgili Haberler

Baba ile kızı camilerin duvarlarını el emeği işlemelerle süslüyor

15:37 - Çevre-Hayat

Kekemelikte erken tanı tedavide başarıyı artırıyor

13:23 - Çevre-Hayat

Bitlis'te göçerler havanın soğumasıyla dönüş yolculuğuna başladı

13:13 - Çevre-Hayat

Sahip çıktığı kedileri leğende yıkayan imam hayvan sevgisiyle örnek oluyor

13:03 - Çevre-Hayat

Akademisyenliği bırakan kadın girişimci hemcinsleriyle çocuk kıyafeti tasarlayıp dikiyor

12:57 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Umman'da resmi törenle karşılandı

16:33 - Siyaset

Danıştay, talep olmadan yapılan EYT emekliliğini hukuka aykırı buldu

16:28 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 5 artarak 68 bin 234'e çıkt

16:18 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Umman'da

16:08 - Gündem

Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatından 9 ayda 2,3 milyar doları aşkın gelir

15:58 - Ekonomi