Ukrayna: Silahlı kuvvetlerimiz, Nova Kahovka'da Rus komuta merkezini vurdu

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik Haberleşme Merkezi (StratCom), Ukrayna ordusunun Nova Kahovka'da bir Rus komuta merkezini vurduğunu iddia etti.

Dünya - 3 yıl önce

Kiev
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik Haberleşme Merkezi'nden (StratCom) yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun vurduğu hedef değerlendirildi.
Açıklamada, "Yerel saatle 10.00 sularında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, geçici olarak işgal altındaki Nova Kahovka'daki bir Rus komuta merkezini vurdu." ifadesi kullanıldı.
StratCom'un başka bir açıklamasında da Ukrayna güçlerinin, Rusya'nın savaş başlattığı 24 Şubat 2022'den bu yana ülkenin 40 bin kilometrekareden fazla toprağını kurtardığı kaydedildi.
Açıklamada, bu alanın Moldova topraklarından veya Moskova gibi yaklaşık 15 şehirden daha büyük olduğu belirtildi.

"Düşman ilerlemeye çalışıyor ancak başarılı olamıyor"

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar da sosyal medya hesabından, doğuda Kupyansk’ın Rus saldırılarının ana yönü olduğunu belirterek, “Burada düşman saldırı grupları oluşturdu ve ilerlemeye çalışıyor ancak başarılı olamıyor.” açıklamasında bulundu.
Operasyonel durumu "zor ancak kontrol edilebilir" olarak nitelendiren Malyar, Ukrayna savunma kuvvetlerinin Rus ordusunun saldırılarını püskürtmeye devam ettiğini aktardı.
Malyar, Rus güçlerinin birkaç gündür Harkov bölgesinin Sinkivka yakınlarında başarısız saldırılar düzenlediğini iddia ederek, “Düşmanın Kupyansk yönündeki amacı, birliklerimizin savunmasını yarmak ve doğrudan Kupyansk’a ilerlemek.” ifadesini kullandı.
Bahmut yönünde Ukrayna ordusunun Bahmut şehrinin güney kanadında taarruz operasyonlarını yürütmeye devam ettiğini kaydeden Malyar, Ukrayna askerlerinin ele geçirilen mevzilere yerleştiğini belirtti.
Malyar, Bahmut yönünde Rus askerlerinin Klişiyivka eteklerinde ve Zaytsevo’da kaybettiği mevzileri geri kazanmaya çalıştığını ileri sürdü.
Güneyde Ukrayna ordusunun Melitopol ve Berdyansk yönlerinde taarruz operasyonlarını sürdürdüğüne dikkati çeken Malyar, “Urojayne, Priyutne ve Verbove yönlerinde askerlerimiz kısmen başarı elde etti. Şu anda ele geçirilen mevzilere yerleşiyorlar.” değerlendirmesini yaptı.
Malyar, Rus birliklerinin Novokalinove, Severne, Novomıhaylivka ve Staromayorske’de başarısız saldırı eylemleri düzenlediğini savunarak, Ukrayna askerlerinin Ruslara ilerleme ve kaybettiği mevzileri geri kazanma şansı bırakmadığını öne sürdü.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tekirdağ'da kimya fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

2023-08-07 17:23 - Gündem

Kuraklığa dayanıklı Kilis yağlık zeytininde verim yüksek olacak

2023-08-04 12:17 - Ekonomi

Endüstride Hal Değişiminin Kullanıldığı Alanlar Nelerdir?

2023-08-07 14:13 - Yerel haber-Şirket Haber

İstanbul'da sıcaktan bunalan vatandaşlar hafta sonu sahil ve parklarda serinlemeye çalıştı

2023-08-06 16:58 - Çevre-Hayat

Atık suların yeniden kullanım oranında yıl sonu hedefine şimdiden ulaşıldı

2023-08-04 12:27 - Gündem

Sudan'daki çatışmalar nedeniyle yaklaşık 4 milyon kişi yerinden oldu

2023-08-02 18:43 - Dünya

Van'da sıcaktan bunalan vatandaşlar Müküs Çayı'nda serinliyor

2023-08-02 16:42 - Çevre-Hayat

Bilal Erdoğan, şampiyon güreşçi Cemal Yusuf Bakır'a plaket verdi

2023-08-04 17:38 - Spor

Gümrük Muhafaza ekipleri Mersin Limanında "hayali ihracat"a geçit vermedi

2023-08-05 13:32 - Gündem

ABD-Tayvan ticaret anlaşması Biden'ın imzasıyla yasalaştı

2023-08-08 09:33 - Dünya

İlgili Haberler

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya

ABD'de mahkeme, Trump'ın düşük değerli gönderilerde tarife muafiyetini kaldırma yetkisini onayladı

23:47 - Dünya

BM: Lübnan'da İsrail ordusunun tek taraflı ihlalleri ve saldırıları devam ediyor

23:43 - Dünya

CENTCOM, ilk çok uluslu "tek yönlü saldırı İHA'larından oluşan görev gücünün kurulacağını" bildirdi

23:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Gündem

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya

ABD'de mahkeme, Trump'ın düşük değerli gönderilerde tarife muafiyetini kaldırma yetkisini onayladı

23:47 - Dünya

BM: Lübnan'da İsrail ordusunun tek taraflı ihlalleri ve saldırıları devam ediyor

23:43 - Dünya