Ukrayna: Silahlı kuvvetlerimiz, Nova Kahovka'da Rus komuta merkezini vurdu

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik Haberleşme Merkezi (StratCom), Ukrayna ordusunun Nova Kahovka'da bir Rus komuta merkezini vurduğunu iddia etti.

Dünya - 3 yıl önce

Kiev
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik Haberleşme Merkezi'nden (StratCom) yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun vurduğu hedef değerlendirildi.
Açıklamada, "Yerel saatle 10.00 sularında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, geçici olarak işgal altındaki Nova Kahovka'daki bir Rus komuta merkezini vurdu." ifadesi kullanıldı.
StratCom'un başka bir açıklamasında da Ukrayna güçlerinin, Rusya'nın savaş başlattığı 24 Şubat 2022'den bu yana ülkenin 40 bin kilometrekareden fazla toprağını kurtardığı kaydedildi.
Açıklamada, bu alanın Moldova topraklarından veya Moskova gibi yaklaşık 15 şehirden daha büyük olduğu belirtildi.

"Düşman ilerlemeye çalışıyor ancak başarılı olamıyor"

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar da sosyal medya hesabından, doğuda Kupyansk’ın Rus saldırılarının ana yönü olduğunu belirterek, “Burada düşman saldırı grupları oluşturdu ve ilerlemeye çalışıyor ancak başarılı olamıyor.” açıklamasında bulundu.
Operasyonel durumu "zor ancak kontrol edilebilir" olarak nitelendiren Malyar, Ukrayna savunma kuvvetlerinin Rus ordusunun saldırılarını püskürtmeye devam ettiğini aktardı.
Malyar, Rus güçlerinin birkaç gündür Harkov bölgesinin Sinkivka yakınlarında başarısız saldırılar düzenlediğini iddia ederek, “Düşmanın Kupyansk yönündeki amacı, birliklerimizin savunmasını yarmak ve doğrudan Kupyansk’a ilerlemek.” ifadesini kullandı.
Bahmut yönünde Ukrayna ordusunun Bahmut şehrinin güney kanadında taarruz operasyonlarını yürütmeye devam ettiğini kaydeden Malyar, Ukrayna askerlerinin ele geçirilen mevzilere yerleştiğini belirtti.
Malyar, Bahmut yönünde Rus askerlerinin Klişiyivka eteklerinde ve Zaytsevo’da kaybettiği mevzileri geri kazanmaya çalıştığını ileri sürdü.
Güneyde Ukrayna ordusunun Melitopol ve Berdyansk yönlerinde taarruz operasyonlarını sürdürdüğüne dikkati çeken Malyar, “Urojayne, Priyutne ve Verbove yönlerinde askerlerimiz kısmen başarı elde etti. Şu anda ele geçirilen mevzilere yerleşiyorlar.” değerlendirmesini yaptı.
Malyar, Rus birliklerinin Novokalinove, Severne, Novomıhaylivka ve Staromayorske’de başarısız saldırı eylemleri düzenlediğini savunarak, Ukrayna askerlerinin Ruslara ilerleme ve kaybettiği mevzileri geri kazanma şansı bırakmadığını öne sürdü.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Endüstride Hal Değişiminin Kullanıldığı Alanlar Nelerdir?

2023-08-07 14:13 - Yerel haber-Şirket Haber

Tekirdağ'da kimya fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

2023-08-07 17:23 - Gündem

Kuraklığa dayanıklı Kilis yağlık zeytininde verim yüksek olacak

2023-08-04 12:17 - Ekonomi

İstanbul'da sıcaktan bunalan vatandaşlar hafta sonu sahil ve parklarda serinlemeye çalıştı

2023-08-06 16:58 - Çevre-Hayat

Bilal Erdoğan, şampiyon güreşçi Cemal Yusuf Bakır'a plaket verdi

2023-08-04 17:38 - Spor

ABD-Tayvan ticaret anlaşması Biden'ın imzasıyla yasalaştı

2023-08-08 09:33 - Dünya

Sudan'daki çatışmalar nedeniyle yaklaşık 4 milyon kişi yerinden oldu

2023-08-02 18:43 - Dünya

Yazarımız Ömür Çelikdönmez’in acı günü

2023-08-09 06:48 - Özel Haber

Gümrük Muhafaza ekipleri Mersin Limanında "hayali ihracat"a geçit vermedi

2023-08-05 13:32 - Gündem

Ukrayna: Silahlı kuvvetlerimiz, Nova Kahovka'da Rus komuta merkezini vurdu

2023-08-09 14:57 - Dünya

İlgili Haberler

Yunanistan'ın İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

19:12 - Dünya

AB Komisyonu: Uganda'daki "geri dönüş merkezi" görüşmelerine dahil değiliz

16:53 - Dünya

Somalili Profesör Elmi, Türkiye'nin ülkesindeki siyasi krizin çözümünde olumlu rol oynayabilece

16:42 - Dünya

Gazze’de nüfusun yüzde 90’ı derme çatma çadırlar, barınma merkezleri ve evlerin enkazında yaşıyor

16:22 - Dünya

Kuzey Makedonya'daki iç karışıklıkları sonlandıran Ohri Çerçeve Anlaşması'nın üzerinden çe

15:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Yunanistan'ın İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

19:12 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecinde Meclisimiz bu hafta önemli bir adım attı

18:57 - Gündem

Ankara'da özel halk otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 25 kişi yaralandı

18:53 - Asayiş

Dünya şampiyonu T3 Vakfı bursiyeri Ayşegül Balım Yabacı, Selçuk Bayraktar'ı ziyaret etti

18:32 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir kupa ülkemizin huzurundan, kardeşliğinden, iç barışından daha değerli

18:28 - Gündem