?>

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Güvenlik garantilerine ihtiyacımız var

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, her ay yaklaşık 5 milyar dolara ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Dünya - 3 yıl önce

Kiev

​​​​​​​Zelenskiy, NATO zirvesinde çevrim içi konuşmasında, NATO ülkelerinin liderlerine çağrıda bulunarak, "İhtiyacımız olanı söyleyebilirim; güvenlik garantilerine ihtiyacımız var ve ortak bir güvenlik alanında Ukrayna için bir yer bulmalısınız. Ya Ukrayna'ya kazanmaya yetecek kadar acil yardım ya da Rusya ile sizin aranızda ertelenmiş bir savaş." ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın NATO ülkelerinin sahip olduğu modern füzesavar ve uçaksavar hava savunmasına ihtiyacı olduğuna işaret eden Zelenskiy, NATO ülkelerine modern topçu sistemlerinin de tedarikini artırma çağrısı yaptı.

Zelenskiy, Ukrayna'ya mali desteğin en az silah yardımı kadar önemli olduğunu vurgulayarak, "Rusya, halen günlük milyarlar alıyor ve onları savaşa harcıyor. Bizlerin milyarlarca dolarlık bir açığımız var ama bunu kapatacak petrol ve gaz yok. Her ay yaklaşık 5 milyar dolara ihtiyacımız var. Savunma ve korunmak için bu gerekli." diye konuştu.

"Ortak zaferimizin kanıtı olacak"

Rusya'nın gerçek amacının bir zamanlar kendi etki alanında bulunan ülkeleri yeniden etkisi altına almak olduğuna dikkati çeken Zelenskiy, "Son derece agresif bir Kremlin döneminde, dünyanın son derece cesur bir ittifaka ihtiyacı var. Ve eminim ki, bu zirvenin sonuçları ve NATO'nun geleceğinin ne olacağı bir yıl sonra yapılacak zirvede ortaya çıkacaktır. Ve gelecek yıl, ittifakın bir sonraki zirvesinde konuşacak olmam ortak zaferimizin kanıtı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Gelecekte sadece Ukrayna'nın değil ittifak üyesi ülkeler dahil diğer devletlerin de Rusya'nın saldırısıyla karşı karşıya kalabileceğini ileri süren Zelenskiy, "Ukrayna'nın NATO'ya katılması ile tehdit ettiler. Ancak Ukrayna, NATO'da değil ve Rusya'nın ülkemize karşı savaşı Donbas'taki 8 yıllık savaşın ardından 126 gündür devam ediyor." dedi.

Zelenskiy, ülkesinin Finlandiya ve İsveç'in Kuzey Atlantik İttifakı'na katılma kararını memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Megakentte depreme karşı en büyük tıbbi tahliye tatbikatı yapıldı

2022-06-24 11:59 - Gündem

Trabzonspor Kulübü 51. Olağan Divan Genel Kurulu yapıldı

2022-06-25 16:20 - Spor

Düzce'de sağanak taşkınlara neden oldu

2022-06-28 08:40 - Asayiş

Bangladeş ve Hindistan son yılların en büyük sel felaketi ile karşı karşıya

2022-06-25 14:07 - Dünya

Şehit Topçu Uzman Çavuş Özkaya, son yolculuğuna uğurlandı

2022-06-23 15:55 - Gündem

Fenerbahçe'de yeni sezon hazırlıkları

2022-06-27 14:59 - Spor

Asgari ücret trafiği hızlandı

2022-06-25 13:18 - Ekonomi

Kolombiya'da boğa güreşi festivalinde tribün çöktü

2022-06-27 00:55 - Dünya

Gürcistan'da halk, AB'den 'aday ülke' statüsü alamayan hükümeti protesto etti

2022-06-24 23:34 - Dünya

"Yeşil hidrojen" geleceğin yakıtı olabilir

2022-06-28 11:24 - Teknoloji

İlgili Haberler

Trump, California'daki hızlı tren projesine ayrılan milyarlarca dolarlık fonun kesildiğini bild

08:57 - Dünya

Arap ülkeleri, İsrail'in Suriye’ye yönelik düzenlediği saldırıları kınadı

06:43 - Dünya

İran: İsrail barış ve güvenliği eşi benzeri görülmemiş şekilde tehdit ediyor

01:33 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye ve İsrail'e çatışmalı bölgeden çekilmeleri çağrısı yaptı

23:28 - Dünya

Mars'tan gelen ve dünyaya düşen en büyük gök taşı New York'ta 5,3 milyon dolara satıldı

22:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump, California'daki hızlı tren projesine ayrılan milyarlarca dolarlık fonun kesildiğini bild

08:57 - Dünya

TİGEM 59 safkan Arap koşu tayı satacak

08:47 - Ekonomi

Ukrayna 36. Deniz Tugayı ve son gelişmeler -Sezgin Onaran, Mariupol/Ukrayna'dan yazdı-

08:03 - En Son Yazılar

Uyuşturucu Bağımlılığı: ‘Hayır’ demeyi öğretmekten değil, ‘neden evet dememeli’ sorusuna verilen cevapla ilintilidir -Emrah Bekçi, iki dilde yazdı-

07:27 - En Son Yazılar

Ermeni Taşnak işbirlikçisi Hoybun Cemiyeti ve modern isyanlarda Yeni Bedirhaniler kimlerdir? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

07:07 - En Son Yazılar