Ücretsiz izin desteği ve prim desteği verilecek sektörlerin kapsamı genişletildi

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ekonomi - 5 yıl önce

Ankara
Buna göre, ücretsiz izin ve prim desteği verilecek sektörlerin kapsamı genişletildi.
Kanunla yiyecek ve içecek sektörünün yanı sıra internet kafe, spor, eğlence, eğitim kursları, yüzme kulüpleri, form tutma ve vücut geliştirme salonları, bilardo salonları, eğlence parkları, lunaparklar, düğün, balo ve kokteyl salonları, oyun makinelerinin işletilmesi, güzellik merkezleri, hamam, sauna, kaplıca sektörlerinde faaliyet gösteren iş yerlerinde de günlük 50 lira ücretsiz izin desteği ve sigorta prim desteği verilecek.
Kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları elektronik ortamda açık artırmayla satabilecek.
Bozulma, çürüme ve benzeri sebeplerle korunması mümkün olmayan ya da beklediği zaman önemli bir değer düşüklüğüne uğrayacağı anlaşılan mallar ile muhafazası tehlikeli veya masraflı olan mallar en uygun yerde pazarlıkla, borsası bulunan mallar ilgili borsada satılabilecek.
Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda yapılan değişiklikle, tütün ürünleri, alkollü içecekler, sade ve meyveli gazozlar, meyve suları gibi ürünlerin yer aldığı malların komisyoncular vasıtasıyla veya konsinasyon suretiyle satışında, imalatçı tarafından bu mallar komisyoncuya veya konsinye işletmelere verildiği anda vergilendirilecek.
Kanunla, hastalık ve analık sigortasından ödenecek olan geçici iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazancın hesabında dikkate alınan 3 aylık dönem, 12 aya çıkarılacak.

"Tarımsal kredi borçları yapılandırılacak"

İş göremezliğin başladığı tarihten önceki son bir yıl içerisinde 180 günden az kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olanlara hastalık ve analık halinde ödeneğe esas tutulacak günlük kazanç, iş göremezliğin başladığı tarihteki günlük prime esas kazanç alt sınırının 2 katını geçemeyecek.
Yüzde 20 olan kurumlar vergisi oranı 2021 yılı kurum kazançları için yüzde 25, 2022 yılı kurum kazançları için ise yüzde 23 oranında uygulanacak.
31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla tasfiye olunacak alacaklar hesaplarına aktarılmış olan tarımsal kredi borçları yapılandırılacak.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İçişleri Bakanlığı: İkna çalışması sonucu 2 örgüt mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu

2021-04-21 22:41 - Gündem

Devlet ve vatandaşın BES'teki birikimi 172 milyar lirayı aştı

2021-04-18 15:05 - Ekonomi

Opel Manta GSe ElektroMOD mayıs ayında tanıtılacak

2021-04-21 23:08 - Yerel haber-Şirket Haber

'Fransa Ruanda'da öngörülebilir bir soykırıma imkan tanıdı'

2021-04-20 00:46 - Dünya

Çad Cumhurbaşkanı İdris Deby Itno cephe hattında çıkan çatışmada yaralanarak hayatını kaybetti

2021-04-20 19:09 - Gündem

Voleybolda AXA Sigorta Efeler Ligi play-off final serisinde Ziraat Bankkart şampiyon oldu

2021-04-21 23:01 - Spor

Cephe hattındaki çatışmada hayatını kaybeden Çad Cumhurbaşkanı için ülkede 14 gün yas ilan edildi

2021-04-21 02:21 - Dünya

Fatih'te kimyasal maddelerin bulunduğu depoda yangın

2021-04-20 16:31 - Dünya

Süper Lig'de son 2 sıradaki Denizlispor ile Erzurumspor yarın Denizli'de karşılaşacak

2021-04-16 13:01 - Spor

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İki yeni bakanlık oluşturuldu, 3 Bakan görevden alındı

2021-04-21 05:51 - Gündem

İlgili Haberler

Hizmet üretim endeksi haziranda yıllık yüzde 1,3, aylık yüzde 0,6 arttı

10:33 - Ekonomi

Ücretli çalışan sayısı haziranda yıllık yüzde 2,5 arttı

10:28 - Ekonomi

Borsa güne yatay başladı

10:07 - Ekonomi

Küresel piyasalar enflasyon iyimserliği ile Orta Doğu belirsizliği arasında ilerliyor

09:12 - Ekonomi

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

LGS'de yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçları açıklandı

10:37 - Gündem

Hizmet üretim endeksi haziranda yıllık yüzde 1,3, aylık yüzde 0,6 arttı

10:33 - Ekonomi

Ücretli çalışan sayısı haziranda yıllık yüzde 2,5 arttı

10:28 - Ekonomi

İsrail ordusu ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyinde saldırılarını sürdürüyor

10:22 - Dünya

Rusya: Karadeniz’de 2 römorkörü ve İzmail Limanı’ndaki tren istasyonunu vurduk

10:02 - Dünya