Ücretsiz izin alıp FETÖ elebaşını korumuşlar

FETÖ soruşturmasında hazırlanan iddianamede, örgütün emniyet yapılanmasında, örgüte bağlılığı en üst düzeyde polislere, ücretsiz izin verilmesi sağlanarak FETÖ elebaşını korumak için Pensilvanya'ya gönderildiği bilgisi yer aldı.

Genel - 9 yıl önce

İZMİR(AA) - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede, ücretsiz izin verilen örgüte bağlılığı en üst düzeyde polislerin, terör örgütü elebaşını korumak için dörderli gruplar halinde Pensilvanya'ya gönderildiği, ücret almadıkları süre kadar belirlenen maaşlarının da ailelerine yine örgüt tarafından ödendiği bilgisi yer aldı.
İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan ve 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, İzmir'deki "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlık yasasından yararlanan eski polis memuru H.Y'nin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesindeki örgütsel faaliyetlerine ilişkin anlatımlarından yola çıkılarak düzenlenen operasyonlarda, FETÖ'nün emniyet içindeki yapılanmasını ortaya koyan, diğer soruşturmalara da kaynak ve örnek olacak nitelikte önemli bilgilere ulaşıldığı vurgulandı.
Ücretsiz izinle Pensilvanya'ya göndermişler
İddianamede, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki yapılanmasında Türkiye'yi 6 büyük bölgeye ayırdığı, büyük bölgelerden sorumlu kişinin "genel müdür" olarak anıldığını, bunun hemen altında "genel sekreter", sonra "danışman", sonra "il müdürü", sonra "rehber" gibi sıfatların yer aldığı anlatıldı.
İddianamede, "genel sekreter" olarak anılan kişinin, "lise öğrencisi" diye adlandırılan polis memurlarından "Sayısal-A" olarak kodlanan örgüte bağlılığı en üst düzeyde polis memurlarını seçerek örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in kalmış olduğu ABD'nin Pensilvanya eyaletine göndermekle görevli olduğu vurgulandı.
Bu polislerin periyodik olarak 17-25 Aralık sürecinden önce iki ayda bir, sonrasında ise 3 ayda bir dörderli gruplar halinde örgüt elebaşı Gülen'in kalmış olduğu ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki ikametinin korunması ve bu şahsa yakın koruma yapılması için görevlendirildikleri ifade edilen iddianamede, polislerin kalacakları süre zarfı kadar ücretsiz izne ayrılmalarının sağlandığı, bu kişilerin ailelerine ise devletten aldığı para miktarı kadar maaş ödemesinin de yine örgüt tarafından "genel sekreter" olarak anılan kişi aracılığıyla yapıldığı kaydedildi.
Haftanın Öne Çıkanları

YTB Başkanı Köse BM'de Suriyelilere yönelik çalışmaları anlattı

2017-10-18 19:13 - Genel

'Sakin kent'in kadınları kışa hazır'

2017-10-18 15:08 - Çevre-Hayat

Yunan gümrükçülerin grevi yaya geçişlerini de etkileyecek

2017-10-18 17:42 - Gündem

Türkiye ile Kolombiya arasında iş birliği

2017-10-22 01:17 - Dünya

'Kamu projeleri' görücüye çıkacak

2017-10-21 14:07 - Gündem

Frankfurt Başkonsolosluğundan polise 'PKK' tepkisi

2017-10-17 20:02 - Dünya

HRW'den Rusya'ya 'kimyasal silah' çağrısı

2017-10-21 01:32 - Dünya

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Çebi: İnşallah derbi Beşiktaş'a yarayacak şekilde sonuçlanır

2017-10-21 20:56 - Spor

FETÖ sanığından komik 'ByLock' savunması

2017-10-18 12:52 - Gündem

Tatbikat alanına yeni mevziler kazıldı

2017-10-20 17:52 - Asayiş

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Apple, ABD'nin Houston kentinde üretim merkezi açtı

23:17 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Suriye ile geçen yıl ticaretimiz yüzde 45 oranında arttı

23:07 - Ekonomi

Türkiye ile Suriye'nin iş birliğinde düzenlenen dil eğitimi kampına katılan öğrencilere sertifi

22:52 - Dünya

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

İngiltere'de 38,1 dereceyle "bu yılın en yüksek sıcaklığı" kaydedildi

22:43 - Dünya