Üç yaşındaki çocuk tedavi olmazsa ölecek

Yaklaşık 5 ay önce yakalandığı milyonda bir görülen metakromatik lökodistrofi hastası 3 yaşındaki Müslüm Ağaç’ın ailesi yetkililerden yardım istedi.

Sağlık - 9 yıl önce

Müslüm’e sarılan 5 yaşındaki kuzeni Rümeysa Mızrak ise “Kardeşimin ölmesini istemiyorum, Cumhurbaşkanıma kardeşimin selamını gönderiyorum, ona iyi bakın artık” diyerek gözyaşları içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.
Şanlıurfa’da yaklaşık 5 ay önce metakromatik lökodistrofi hastalığı teşhisi konulan 3 yaşındaki Müslüm Ağaç’ın ailesi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. 8 aylık hamile anne Zeliha Ağaç, çocuğunun gün geçtikçe gözlerinin önünde erimesine dayanamadığını ifade ederken, baba Mehmet Ağaç ise sağlık bakanlığını devreye girerek tedavi için kendilerine yardım etmesini istedi. Müslüm’e sarılan 5 yaşındaki dayısının kızı Rümeysa Mızrak, “Kardeşimin ölmesini istemiyorum, Cumhurbaşkanıma kardeşimin selamını gönderiyorum, ona iyi bakın artık” diyerek gözyaşları içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenirken, Rümeysa'nın ağlamasına dayanamayan ve hiçbir şeyden haberi olmayan Müslüm ise onu yanağından öperek teselli etmeye çalıştı.

"Oğlum gözümün önünde eriyip gitmesin"

Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Yesevi Mahallesi'nde oturan aile, çocuklarının iyileşmesi için Türkiye’de çalmadık kapı bırakmadı. Bütün hastanelere giden ailenin tek çaresinin ise İtalya'daki bir hastane olduğu ifade edildi. Devletten sadece devreye girip İtalya’ya gitmeleri konusunda yardım istediklerini söyleyen anne Zeliha Ağaç, “Evlat acıdır, zordur yani. Bile bile çocuğumun gözlerimin önünde eriyip bitmesi nasıl olacak. Ben anne olarak bütün duyguları yaşıyorum. Çok zor. Karnımdakinin de öyle olması daha da zor. Benim oğlum gözümün önünde eriyip gitmesin. Acısı çok zor, Rabbim kimsenin başına vermesin” dedi.

"Oğlum ölecek yardım edin"

Son 5 aydır hastalığın ortaya çıktığını belirten Zeliha Ağaç, “Günden güne her şeyini kaybediyor. Yürümesini, oturmasını, su içerken bile zorlanıyor. Zamanla gözlerini kaybedecek, duymasını, yemesini, her şeyini kaybettikten sonra belli bir yaştan sonra da ölüme yol açıyor. Yani ölecek, 3 yaşında ya da 6 yaşında ama ölecek. Tedavisi İtalya’da var. Ben buradan Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan, Sağlık Bakanlığından yardım istiyorum. Maddi olarak istemiyorum, sadece tedavisini istiyorum. Bir el atsalar benim oğlum hayata bağlanacak. Yoksa benim oğlum ölecek. Sağlık Bakanlığı devreye girse, benim oğlumu oraya gönderseler orada tedavisi var” şeklinde konuştu.

Umutları İtalya'daki doktorlar

Baba Mehmet Ağaç ise çaresizce beklediklerini ifade ederek, "5 aydır evde çaresizce bekliyoruz, elimiz kolumuz bağlı. Bir an önce çocuğumuzun tedavi edilmesini istiyoruz. Kendi çabamızla Türkiye'nin her yerine götürdük, hiçbir tedavisi yok ve günden güne çocuğumuz eriyor. Yürüyen çocuk kalkamıyor. Şu anda bile kucağımda zor tutmuşum. Yetkililere seslenmek istiyorum. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Sağlık Bakanımız, yani devreye girsin. Bize bir yol açsınlar. Biz kendi çabamızla yurt dışına gidemeyiz. Türkiye’de bir yine her şeyi yaptık ama yurt dışında bunun tedavisi varmış. Daha önce Türkiye’den aynı durumda olan 11 hasta oraya gitmiş ve şu anda da sağlıklılar. İnşallah benim çocuğum da bir gün oraya gider, tedavisini olur ve sağlığına kavuşur. Umudumuz Allah’ta, bizi bir an önce oraya göndersinler. Zaten İtalya’da bunun tedavisinin olduğunu söylüyorlar. Devlet büyüklerimiz bunu bizden daha iyi bilir. Bizi bir an önce oraya ulaştırsınlar ve tedavisine başlasınlar. Onların da çocuğu var, torunu var. Benim çocuğun onların da bir torunu olabilir, çocuğu olabilir. Allah kimsenin başına vermesin. Başımıza gelmiş ve evde çaresizce bekliyoruz. Oğlumuz günden güne eriyor” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Karnındaki bebek de aynı kaderi paylaşabilir

İkinci çocuğuna 8 aylık hamile olan anne Zeliha Ağaç, doktorların karnındaki çocuğun da aynı hastalığa yakalanma oranının çok yüksek olduğunu söylediklerini ifade ederek, acısının ikiye katlandığını dile getirdi.
Şinasi İnan  
Kaynak: IHA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şoray Uzun: Röportaja gittim oyuncu oldum

2017-02-26 17:47 - Magazin

'Ortak savunma ve dış politika ilerleme kaydetmek lazım'

2017-02-28 10:37 - Dünya

Lice, Silvan ve Kulp kırsalında sokağa çıkma yasağı

2017-02-24 20:47 - Asayiş

Suriye görüşmelerine katılacak muhalefet heyeti Cenevre'ye ulaştı

2017-02-22 20:37 - Dünya

'28 Şubat 15 Temmuz'un ön hazırlığıymış'

2017-02-26 19:47 - Gündem

Rusya-Ukrayna gerginliği BMGK'nın Churkin taziyesine yansıdı

2017-02-22 12:27 - Dünya

Fırat Kalkanı Harekatı’nda 183. gün

2017-02-22 12:37 - Asayiş

Hakkari'nin ilk buz pateni pistinin çatısı çöktü

2017-02-23 19:27 - Asayiş

Apple, AB'nin yetkisini aştığını iddia etti

2017-02-21 15:57 - Dünya

Bartın’da 500 kişiye istihdam imkanı

2017-02-23 19:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yaşlılarda enfeksiyonlara karşı en etkili koruma "aşı"

18:42 - Sağlık

Baş dönmesi şikayetiyle gittiği hastanede "dünyada 68'inci vaka" olarak literatüre geçti

12:37 - Sağlık

Mobil sigara bırakma poliklinik araçları Eskişehir'de 2 ayda yaklaşık 600 kişiye ulaştı

12:12 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından hiperbarik oksijen tedavisiyle ilgili açıklama

17:37 - Sağlık

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde uzaktan hasta değerlendirme dönemi başladı

12:57 - Sağlık

Günün Manşetleri

Bilecik ve Balıkesir'de çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

15:48 - Gündem

Türkiye'nin en çok vergi veren kurumları listesine bankalar damga vurdu

15:43 - Ekonomi

Türk siyasi tarihindeki çeyrek asırlık öykü: AK Parti 25 yaşında

15:38 - Gündem

Turkuaz renkli Mavigöl'ü 5 yılda 700 bin kişi gezdi

15:32 - Gündem

Çiftçilere yılın ilk 6 ayında 106 milyar lira tarımsal destek ödemesi yapıldı

15:27 - Ekonomi