?>

Tutuklanan 3 terörist Kocaeli’yi kana bulayacaktı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne yönelik eylem için keşif yaparak bölücü terör örgütüne bilgi verdikleri tespit edilen 4 kişinin yakalanmasının ardından planlanan kanlı eylemin son anda engellendiği ortaya çıktı.

Asayiş - 9 yıl önce

Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne yönelik eylem için keşif yaptıkları belirlenerek operasyonla gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklanmıştı. PKK/KCK terör örgütlerine bilgi aktardıkları belirlenen 3 kişinin Kocaeli Emniyetine yönelik eylem planlarının son anda önlendiği belirlendi. Şüpheli şahıslar hakkında 26 Kasım 2016 tarihinde Kocaeli Emniyetine yapılan "Şırnak’tan L. isminde biri geldi. Ağustos ayının başında Kocaeli Emniyetinin fotoğraflarını çekti. Şahsın soy ismini bilmiyorum. Adana’da da yaşanan olaydan sonra uykularım kaçtı ve bu konuyu size bildirmek istedim” şeklindeki ihbardan sonra Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kırmızı alarma geçti.

İhbarda belirtilen araç kolluk görevlilerince tespit edildikten sonra MOBESE ve PTS kayıtları ile araç sahibi, aracı kullanan ve araç içerisinde bulunan şüpheliler araştırıldı. Aracın 47 plakalı araç olduğu, şüpheliler tarafından 7 Ağustos 2016 tarihinde yaklaşık 1 saat kadar Kocaeli Emniyet Müdürlüğünü keşif ve fotoğraflama çalışması yapıldığı ve aracın şüphelilerden M.D.’nin üzerine tescilli olduğu, aracı kullanan kişinin şüpheli L.A. olduğu, yanında aynı zamanda yeğenleri olan ve Yalova’da yaşayan F.A. ve C.A. olduğu tespit edildi.

İki defa keşif için gelmişler Bunun üzerine genişletilen soruşturmada, MOBESE ve PTS incelemeleri sırasında şüpheli L.A.’nın üzerine kayıtlı bulunan 41 plakalı araç ile 19 Eylül 2016 tarihinde yaklaşık 3 saat ve 20 Eylül 2016 tarihinde yaklaşık 2 saat kadar Kocaeli Emniyet Müdürlüğünün etrafında yine keşif amacı ile dolaştıkları tespit edildi. Şahısların daha önce deşifre olmamış, hakkında herhangi bir işlem yapılmamış kişileri kullandığı, şehir merkezinde ve özellikle metropollerde silahlı eylemler geliştirmek amacı ile keşif ve istihbarat faaliyetinde bulundukları, örgüt üyelerince yapılan tespitlerin örgütün eylem hazırlayıcısı birimlerine gönderildiği, sonrasında ise özellikle gündem oluşturulabilecek kamuya ait bina ve araçlara yönelik kanlı eylemler gerçekleştirdikleri belirlendi.

Soruşturmada 26 Kasım 2016 tarihinde yapılan ihbar, şüphelilerin bazılarının vermiş oldukları beyanlar, HTS ve PTS analizlerinden PKK/KCK terör örgütünün amaç ve faaliyetleri doğrultusunda Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne yönelik gerçekleştirilecek saldırıya lojistik bilgi temini amacı ile farklı tarihlerde birçok kez fotoğraflama, istihbarat ve keşif faaliyetlerinin yapıldığı tespit edildi. Şüphelilerden ‘keşif ve fotoğraflama' çalışmasına katıldıkları belirlenen L.A., F.A. ve C.A. hakkında Kocaeli 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile tutuklama kararı verildi.

Öte yandan, 47 plaka sayılı araç sahibi M.D. hakkında ise Kocaeli 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile adli kontrol kararı verildi. Yetkililerden alınan bilgilere göre soruşturmanın halen devam etmekte olduğu bilgisine de ulaşıldı.

Mehmet Oğuzhan Altun

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gaü’den Mersin’e Uluslararası Havacılık Lisesi

2017-01-09 12:32 - Eğitim

Asus'tan çift kameralı Zenfone 3 Zoom!

2017-01-05 05:32 - Teknoloji

Tutuklu Belediye Başkanı Bakırhan’a 114 yıl hapis istemi

2017-01-05 15:52 - Asayiş

'Torba tasarı'nın 1. bölümü kabul edildi

2017-01-05 22:52 - Gündem

Kahraman polis, oğlunun doğum gününde toprağa verilmiş

2017-01-09 16:17 - Çevre-Hayat

Polislerin şehit olmasına neden olan 3 şüpheli yakalandı

2017-01-04 01:52 - Asayiş

60 milyonluk ‘bilet’ şakası herkesi kendisine inandırdı

2017-01-07 21:47 - Gündem

Domuz sanıp arkadaşını öldüren sanığa 1 yıl 8 ay hapis

2017-01-06 11:17 - Asayiş

Passolig kart sayısı 2,5 milyonu geçti

2017-01-10 16:09 - Spor

Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile telefonda görüştü

2017-01-07 18:08 - Gündem

İlgili Haberler

Antalya'da soğuk hava deposunda çıkan yangına müdahale ediliyor

01:47 - Asayiş

Şırnak'ta bir evin üzerine çığ düştü

00:12 - Asayiş

Balıkesir'de 8 gündür kayıp olarak aranan kadın ölü bulundu

20:18 - Asayiş

Avcılar'da otomobilin 3 araca çarpıp ters dönmesini araç kamerası kaydetti

14:57 - Asayiş

Silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik 14 ildeki operasyonlarda 202 şüpheli yakalandı

11:57 - Asayiş

Günün Manşetleri

İran Devrim Muhafızları: Protestoculara bundan sonra müsamaha gösterilmeyecek

14:52 - Dünya

Ankara Adliyesinin ajandası yeni yılda yoğun

14:33 - Gündem

Manchester United'da Amorim dönemi sona erdi

14:27 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan, yarın Paris'teki Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi'ne katılacak

14:22 - Siyaset

Berlin'deki sabotajın arkasındaki Volkan Grubu, 2011'den bu yana kritik altyapıyı hedef al

14:17 - Dünya