TUSAŞ, Malezya'da savunma sanayi işbirliğini büyütmeyi hedefliyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Malezya ile mevcut savunma projelerinin başarıyla devam ettiğini belirterek, yeni işbirlikleri için umutlu olduklarını ifade etti.

Ekonomi - 4 ay önce

TUSAŞ, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen Defence Services Asia (DSA) 2026 Fuarı'nda ürün ve kabiliyetlerinden örnekler sergiliyor. Malezya Başbakanı Enver İbrahim, fuar kapsamında TUSAŞ standını ziyaret ederek, sergilenen jet eğitim uçağı HÜRJET'in birebir ölçülerdeki maketini imzaladı.
Demiroğlu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen DSA 2026 Fuarı'na ilişkin yaptığı açıklamada, DSA'nın Asya'nın en köklü ve en büyük savunma fuarlarından biri olduğunu belirtti.
Türkiye ile Malezya arasındaki savunma işbirliğinin güçlü bir zeminde ilerlediğini vurgulayan Demiroğlu, "Bizim de Malezya'yla ilişkilerimiz çok iyi durumda. TUSAŞ olarak da Malezya Hava Kuvvetlerine üç tane ANKA insansız hava aracı projemizin teslimatını bitirerek sonlandırdık. Bu bizim için çok büyük öneme sahip bir başarıydı." dedi.
TUSAŞ'ın Malezya ile yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ettiğini aktaran Demiroğlu, Malezya'daki TUSAŞ ofisinin önemine değinerek, "Malezya'yla hem insansız hava araçları konusunda hem de HÜRJET konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Burada 120 kişinin üzerinde sayıya ulaşmış TUSAŞ Malezya ofisimiz var. Ofisimiz, ülke arasında köprü vazifesi görüyor. Hem Malezya'nın insan ve mühendislik kaynağına hem de altyapısına ulaşmamızı sağlıyor." diye konuştu.
Mehmet Demiroğlu, Malezya'nın savunma alanında Türkiye için önemli bir partner olduğuna işaret ederek, ülkedeki diğer Türk firmalarının da yeni projelerde yer almasını beklediklerini söyledi.
Türk savunma sanayisinin bölgede daha büyük projelere imza atacağına inandıklarını belirten Demiroğlu, şu değerlendirmede bulundu:
"Malezya, gelişmekte olan ülkelerin başında, gelişmiş bir ülke esasında birçok açıdan. Savunma konusunda da Türkiye'yle çok yakın münasebetleri var. Türkiye'deki diğer firmalarımız da inşallah daha büyük projelerde yer alacaklar. Fuarı gerçekten ilgi çekiyor. Ben inanıyorum ki ilerleyen yıllarda biz TUSAŞ olarak ve Türkiye'nin savunma sanayisi olarak daha büyük projeleri hep beraber hayata geçireceğiz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Şehir Hastanesi'ne taşınması haziranda tamamlanacak

2026-04-14 16:37 - Sağlık

Bilkent Şehir Hastanesi'nde "Kalp Sağlığı Haftası" programı düzenlendi

2026-04-15 21:23 - Sağlık

Diyarbakır'da ortaokul öğrencileri yapay zeka destekli görsel tasarımlar yapıyor

2026-04-19 11:38 - Kültür Sanat

Atmosferik karbondioksit artışı uzun vadede sağlık risklerini tetikleyebilir

2026-04-19 11:18 - Sağlık

KVKK Kurallarına Uymak İçin 5651 Sayısı Yasaya Uygun Loglama Zorunluluğu Nedir?

2026-04-16 17:09 - İnsan-Hayat

Uzmanından "Dijital kültür, dopamin bağımlılığını artırıyor" uyarısı

2026-04-20 13:53 - Sağlık

Kalp kriziyle gittiği hastanede prostat kanseri olduğunu öğrenen kişi sağlığına kavuştu

2026-04-17 17:33 - Sağlık

Sağlıksız beslenme, madde ve sigara kullanımı gençlerde kalp krizini tetikliyor

2026-04-15 12:17 - Sağlık

Ege Üniversitesi Hastanesinde 28 yılda 308 kalp nakli yapıldı

2026-04-16 15:53 - Sağlık

Hollywood, Paramount Skydance-Warner Bros. Discovery birleşmesine karşı çıkıyor

2026-04-14 09:22 - Magazin

İlgili Haberler

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

TİGEM, 30 safkan Arap tayının satışından yaklaşık 28 milyon lira gelir elde etti

17:32 - Ekonomi

Sigorta ve emeklilik sektörünün aktif büyüklüğü 4,4 trilyon liraya ulaştı

15:35 - Ekonomi

Küresel gaz türbini siparişleri ikinci çeyrekte rekor kırdı

16:03 - Ekonomi

KAPEKS halka arzla Orta Asya ve Afrika'daki büyümesini hızlandıracak

14:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 234'e yükseldi

21:37 - Dünya

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem