?>

Turuncu listedeki terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Bingöl Karlıova Hacılar Köyü mevkinde 3 askerin şehit olduğu ve 6 askerin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren turuncu listede yer alan Roni kod adlı Mehmet Füdeyil Aydın isimli teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Asayiş - 8 yıl önce

Tunceli'nin Pülümür ilçesi Kızılmescit bölgesinde 26 Nisan 2017’de gerçekleşen operasyonda 7 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişti. TSK’dan yapılan açıklamada, operasyonda ele geçen teröristlerin arasında turuncu listede yer alan teröristler kategorisinde bulunan Roni kod adlı Mehmet Füdeyil Aydın isimli teröristin de bulunduğu bildirildi.

Muş Bulanık nüfusuna kayıtlı 1974 doğumlu teröristin, terör örgütüne 2001 yılında katıldığı, 16 yıldır bölücü örgüt saflarında faaliyet gösterdiği belirtildi. Mehmet Füdeyil Aydın’ın, 15 Ağustos 2015’te Bingöl Karlıova Hacılar köyü mevkiinde gerçekleştirilen ve 3 askerin şehit olduğu ve 6 askerin yaralandığı EYP saldırısını gerçekleştiren terörist olduğu ifade edildi.

TSK’dan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: "Bu kayıplarla birlikte terör örgütünü sözde Erzurum eyaletinin yönetim seviyesindeki teröristlerin büyük bir bölümünün güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir. 04 Kasım 2016 tarihinde sözde Erzurum eyalet sorumlusu İsa Teres ve yardımcısı İran uyruklu Yılmaz Rezgücü adlı teröristler öldürülmüştür. Yine örgütün sözde Yayladere gücü sorumlusu Hüseyin Ulaş İlter isimli terörist, grubunu bırakarak Irak kuzeyine kaçmaya çalışırken 03 Aralık 2016 tarihinde güvenlik güçlerince Bingöl’de yakalanmış, yardımcısı da 28 Mart 2017 tarihinde Bingöl Yayladere’de çatışma sonrasında güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Tunceli Pülümür Kızılmescit bölgesinde 26 Nisan 2017’de Mehmet Füdeyil Aydın adlı teröristin ölü ele geçirildiği operasyonda, aralarında sözde Erzurum eyaleti Bağır Gücü kadın sorumlusu İran uyruklu Dohter Hatemi Es ve sözde Barav Gücü sorumlusu Irak’lı Cabir Mevlüdü isimli teröristler de ölü olarak ele geçirilmiştir. Bingöl halkı, teröristlerin bölgeden atılması, huzur ve güvenliğin sağlanması için güvenlik güçlerine tam destek vermiş, vermeye de devam etmektedir."

İlker Turak

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

PKK mağarasından Rus füzesi çıktı

2017-05-10 22:37 - Gündem

Kolombiya'da ELN'nin kaçırdığı 8 kişi serbest bırakıldı

2017-05-10 10:12 - Dünya

Tam 130 ton !

2017-05-05 14:57 - Asayiş

4. İslami Dayanışma Oyunları yarın başlıyor

2017-05-11 15:27 - Spor

George Hogg'un yeni koleksiyonu tanıtıldı

2017-05-08 18:45 - Ekonomi

Karaman Belediyesi 740. Yıl Türk Dil Bayramı etkinliği düzenledi

2017-05-10 22:17 - Kültür Sanat

WhatsApp güvenliği arttırıyor!

2017-05-09 19:22 - Medya

BM'den Suriye'de 'çatışmasızlık bölgeleri'ne destek

2017-05-04 23:47 - Dünya

71 yaşında her gün kilometrelerce yürüyüp simit satıyor

2017-05-10 16:22 - Çevre-Hayat

Arkadaşına özenerek şampiyonluklara koştu

2017-05-08 16:15 - Spor

İlgili Haberler

Kahramanmaraş'ta işçi servisi ile otomobil çarpıştı, 12 yaralı

09:55 - Asayiş

Mali suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 146 şüpheli gözaltına alındı

08:52 - Asayiş

Denizli'de ormanlık alanlara girişler 5 ay süreyle yasaklandı

17:48 - Asayiş

İstanbul merkezli suç örgütü operasyonunda 12 şüpheli tutuklandı

15:23 - Asayiş

Aydın'da evinde çıkan yangında eşi ve 2 çocuğu ölen itfaiye eri gözaltına alındı

11:07 - Asayiş

Günün Manşetleri

Türkiye'nin rüzgar enerjisi yerli sanayi ve elektrik üretimiyle enerji arzında kilit rol oynuyo

16:23 - Ekonomi

e-Ticarette "dijital eğlence" sektörünün lideri geçen yıl oyun kategorisi oldu

16:18 - Ekonomi

Bakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Sybiha ile Ukrayna-Rusya arasındaki ateşkes çabalarını görüştü

16:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dörtlü liderler toplantısına katılması dünya basınında geniş yankı buldu

16:08 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, yarın ABD'li ve Suriyeli mevkidaşlarıyla görüşeceğini açıkladı

16:03 - Siyaset