?>

TürkTraktör yerli iş makinesi üretiminde 1 yılı geride bıraktı

TürkTraktör İş Makineleri İş Birimi Grup Müdürü Boğaç Ertekin: "Kazıcı yükleyiciler başta olmak üzere, iş makinelerinin...

Genel - 5 yıl önce

TürkTraktör, paletli ekskavatör, lastikli yükleyici, kazıcı yükleyici, mini yükleyici ve mini ekskavatör gibi tüm saha çalışmalarındaki ihtiyaçlara çözüm sunan Case ve New Holland marka iş makineleri ile sektörde başarılı çalışmaları sürdürüyor.

TürkTraktör açıklamasına göre şirket, 2020 yılının başında önemli bir yatırıma imza atarak kazıcı yükleyicileri Dünya Standardında Üretim (WCM) prensipleriyle üreterek kullanıcılara "yerli üretim" olarak sunmaya başladı. TürkTraktör, bu ürünleri ile kamu ve özel sektör tarafından tercih ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TürkTraktör İş Makineleri İş Birimi Grup Müdürü Boğaç Ertekin, TürkTraktör'ün bu yatırımla iş makinelerindeki iddiasını bir üst seviyeye taşıdığını belirterek, "Ülkelerde gelişim seviyesinin önemli göstergelerinden biri olan iş ve inşaat makineleri sektöründe, tüketiciyi yerli malı ile buluşturmaktan, Türk sanayiine ve ekonomisine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Boğaç Ertekin, şunları kaydetti:

"TürkTraktör’ün Türk sanayiindeki öncü kimliğinin globaldeki partnerimizin marka bilinirliğiyle birleşmesi, bizi iş makineleri alanında da güçlü bir yerli üretici yapıyor. Yerli üretim sektöre adım attığımız ilk günden itibaren odağımızdaydı ve bu yatırımı hayata geçirmemizle beraber çalışmalarımıza büyük bir ivme kazandırdık.

2020 yılı içerisinde yerli kazıcı yükleyicilerimizi, bu makinelerin en yaygın kullanım alanları olan inşaat ve hafriyat firmalarının yanı sıra, maden, tarım, çevre düzenleme, liman işletmeciliği gibi farklı birçok sektörden müşterimizle de buluşturduk.

Kamu ihtiyaçları çerçevesinde oluşan taleplere de daha etkin şekilde yanıt vermek üzere kendimizi yapılandırdık ve Devlet Malzeme Ofisi’nin kamu kuruluşlarına sunduğu listelerde New Holland markalı yerli kazıcı yükleyicilerimizle yer almaya başladık."

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa Azerbaycan'ın 'kültür başkenti' ilan edildi

2021-01-05 19:56 - Dünya

İstanbullular 2020 yılında en çok domates ve patates tüketti

2021-01-09 16:30 - Ekonomi

İtalya'da Kovid-19 aşısı olanların sayısı 500 bini geçti

2021-01-10 00:57 - Dünya

Trakya'ya 'çok kuvvetli yağış' uyarısı yapıldı

2021-01-11 19:56 - Gündem

İçişleri Bakanı Soylu, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesiyle görüştü

2021-01-08 23:16 - Gündem

Ümitcan Uygun'un yakınları AA ekibine saldırdı

2021-01-11 19:01 - Gündem

Uzmanlardan Burdur Gölü'ndeki çekilmeye ilişkin 'idareli su kullanımı' uyarısı

2021-01-06 15:06 - Gündem

Evde kullanılan suyun yüzde 70'i banyo ve tuvalete gidiyor

2021-01-06 15:21 - Gündem

Görme engelli müezzin yaşam ve eğitim azmiyle gönüllere ışık oluyor

2021-01-11 14:46 - Çevre-Hayat

Milli motosikletçi Öncü kardeşler Sakarya'da kaza geçirdi

2021-01-07 18:49 - Asayiş

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailelerine başsağlığı diledi

16:53 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Vakıf Mağaza'yı ziyaret etti

16:38 - Gündem

Yurt geneli, hafta boyunca "tropikal gece"nin etkisinde olacak

15:58 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeşil Vatan'ı korumak için gece gündüz teyakkuz halindeyiz

15:47 - Gündem

Hatay İskenderun'da şehit olan iki asker son yolculuklarına uğurlandı

15:13 - Gündem