?>

TürkTraktör, tarımda kesintisiz üretime katkı için “Tarlam Cepte“ uygulamasını ücretsiz sunuyor

Şirket, salgınla mücadele kapsamında 65 yaş üstü çiftçiler için hayata geçirdiği Mobil Yol Desteği projesinin ardından...

Ekonomi - 5 yıl önce

TürkTraktör, 65 yaş üstü çiftçiler için başlattığı Mobil Yol Desteği hizmetinin ardından dijital karar alma desteği sağlayan Tarlam Cepte uygulamasını da tüm çiftçilere ücretsiz sunma kararı aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Tarlam Cepte uygulamasıyla, çiftçiler kendi arazilerindeki mahsulün sağlığını günlük olarak takip edebilmek ve arazilerine yaklaşan fırtına, yıldırım gibi hava durumu bilgilerine 1 saat öncesinden ulaşabilmek dahil birçok bilgi ve öneriye cep telefonu, tablet ya da bilgisayarlarından kolayca ulaşabilecek.

Türkiye traktör pazarının lideri olan TürkTraktör, koronavirüs salgını nedeniyle ülkenin zorlu koşullardan geçtiği bu dönemde, çiftçilerin hayatını kolaylaştırmak adına çeşitli çalışmaları hayata geçiriyor.

Şirket, salgınla mücadele kapsamında 65 yaş üstü çiftçiler için hayata geçirdiği Mobil Yol Desteği projesinin ardından şimdi de çiftçilerin tarlalarıyla ilgili gerekli kontrolleri yapabilecekleri Tarlam Cepte uygulamasının ileri servislerini ücretsiz olarak sunuyor.

Tarımsal faaliyetlerde dijital karar desteği sağlamak üzere, geçen yılın mayıs ayında hizmete sunulan Tarlam Cepte uygulaması ile yetiştiricilerin birçok tarımsal bilgiye mobil cihazlar üzerinden kolayca erişebilmesi sağlanıyor. Sektörde bir ilk olan bu önemli hizmet paketi ile halihazırda ücretsiz sağlanan genel özelliklerin yanı sıra uydu temelli lokasyon belirlenmesiyle sunulan arazi özelindeki ileri servislerden de isteyen tüm çiftçiler 1 yıl boyunca ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Bu uygulamaya sahip olmak için "www.tarlamcepte.com" adresinden nisan ayı boyunca başvuruda bulunan çiftçiler 24 saat içinde kendilerine gönderilen aktivasyon kodlarıyla sisteme giriş yapabilecekler.

- Mobil cihazlar üzerinden arazi hakkındaki tüm bilgilere bir tıkla ulaşılabiliyor

Tarlam Cepte uygulamasını akıllı cep telefonu veya tabletlerine indiren kullanıcılar bulundukları bölgenin hava durumundan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal hibe/desteklerine ilişkin duyurularına, hal/borsa fiyatlarından mazot, gübre ve ilaç fiyatlarına kadar pek çok güncel bilgiyi hızlıca ve kolaylıkla edinebiliyor.

Ayrıca, tarım yaptıkları arazi parçalarının harita üzerinde tanımlanarak izlenmesine imkan tanıyan "kullanıcının tarlasına özel" takip özelliği sayesinde çiftçiler, erken uyarı sistemiyle meteorolojik risk uyarılarını alıyor, bitki sağlığını düzenli olarak takip edebiliyor. Risk ve kuraklık raporları, traktör ve ilaçlama kullanım saat önerileri ile yetiştiricilik tavsiyeleri ise çiftçilerin bu hizmet ile yararlanabileceği diğer imkanlar arasında yer alıyor.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kovid-19 tedavisinde 'sigorta' güvencesi

2020-04-07 15:02 - Sağlık

Karantina yurtlarında kalanlardan teşekkür mektubu

2020-04-09 15:57 - Çevre-Hayat

WhatsApp mesaj iletimini sınırlandırdı

2020-04-07 16:27 - Dünya

BM'den DSÖ'ye yüklenen Trump'a 'Şimdi dayanışma zamanı' mesajı

2020-04-09 01:54 - Gündem

Yunus Mallı gelecek hafta antrenmanlara katılacak

2020-04-09 19:27 - Spor

Evde kalan gençler 'webmaster'lığa yöneldi

2020-04-08 17:02 - Teknoloji

Sarkuysan'da üretim faaliyeti normale döndü

2020-04-13 15:28 - Genel

Yurt genelinde 'evde kal' çağrısına büyük oranda uyuluyor

2020-04-06 19:52 - Gündem

İstanbul'da hizmete girmesi planlanan hastaneler için çalışmalar devam ediyor

2020-04-10 19:52 - Sağlık

Kars'ta doğa kardelenlerle renklendi

2020-04-07 14:07 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Kur Korumalı Mevduat bakiyesi 9,7 milyar dolara geriledi

15:12 - Ekonomi

Türkiye'nin yeni sondaj gemisi Mersin açıklarına demirledi

15:08 - Ekonomi

Boeing, 737 MAX yerine yeni dar gövdeli ve tek koridorlu uçak üretmeyi planlıyor

14:49 - Ekonomi

Türkiye ve Azerbaycan yapay zekada güçlerini birleştirdi

14:37 - Ekonomi

İş kurmak ve işini geliştirmek isteyenlere 2 milyon liraya kadar destek sağlanacak

14:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist tam kapasite hizmet vermeye başladı

15:53 - Gündem

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Gazze müzakereleri için Katar'da

15:37 - Gündem

Katar: Gazze'de ateşkes müzakerelerine Türkiye de katılacak

15:23 - Dünya

Bu hafta yurdun batı kesimleri yağışlı geçecek

15:17 - Gündem

Kur Korumalı Mevduat bakiyesi 9,7 milyar dolara geriledi

15:12 - Ekonomi