?>

TÜRKSAT baskını davası başladı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT'a giderek yayınları kesmeye çalışan 5'i sivil, 16 sanığın yargılanmasına başlandı.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT'a giderek yayınları kesmeye çalışan 5'i sivil, 16 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar, avukatları ve yakınları ile müştekiler yer aldı. Sanıklar, güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna getirildi.Kocaeli ve Kırıkkale'de tutuklu 2 sanık ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.Duruşma kimlik kontrolünün ardından iddianamenin okunmasıyla devam ediyor.

Vatandaşlardan sanıklara tepki

Bu arada, sanıkların adliyeye girişinin ardından, Milli İrade Platformu adına Ensar Vakfı Ankara Başkanı avukat Ercan Poyraz, basın açıklaması yaptı.

Darbecilerin, tankları vatandaşların üzerine sürdüğünü, istikbali için sokağa çıkan insanları şehit ettiğini söyleyen Poyraz, "Milletimiz acı da olsa bu tecrübesini hem koruyacak hem de nesiller boyunca aktaracak, iradesinin, devletinin ve mücadelesinin bekçisi olacaktır. 15 Temmuz'da kanımızla ve canımızla verdiğimiz destansı mücadelenin hukukla perçinleşmesi için bugün görülecek olan TÜRKSAT davası ve bütün FETÖ davalarının da sonuna kadar takipçisi olacağız." diye konuştu.

"Hainler hesap verecek", "Vatan haini FETÖ" ve "Adliyede nöbete devam" yazılı dövizler taşıyan protestocular, "İdam isteriz" sloganı attı.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz-Serdar Açıl

Haftanın Öne Çıkanları

'Elinde silahla dolaşanlarla barış olur mu?'

2017-04-01 20:22 - Gündem

Trump'ın Yüksek Mahkeme adayı Gorsuch'a komiteden onay

2017-04-04 10:47 - Dünya

Bursa'da FETÖ/PDY operasyonu: 7 gözaltı

2017-03-30 13:02 - Gündem

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı

2017-04-03 13:17 - Ekonomi

Medipol Başakşehir'de hedef yarı final

2017-04-03 14:52 - Spor

Fenerbahçe yarı finale yükselmek için sahada

2017-04-04 13:22 - Spor

Darüşşafaka Doğuş Almanya deplasmanında

2017-03-29 13:32 - Spor

Fed yetkililerinden 'şahin' açıklamalar

2017-03-30 04:08 - Ekonomi

Esed rejimi İdlib'e klor gazlı kimyasal saldırı düzenledi

2017-04-04 02:33 - Genel

Ekonomik güven endeksi arttı

2017-03-30 15:53 - Ekonomi

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Hatay İskenderun'da şehit olan iki asker son yolculuklarına uğurlandı

15:13 - Gündem

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in duyurduğu "insani ara" hiçbir şey ifade e

15:07 - Dünya

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Karşılaşılan şoklara rağmen enflasyon düşmeye devam ediyor

14:37 - Ekonomi

Papa 14. Leo: Gazze'deki çok ciddi insani durumu büyük bir endişeyle takip ediyorum

14:22 - Dünya

Günün ilk yarısında sıcaklıklar 14 ilde 40 derecenin üzerini gösterdi

14:13 - Gündem