?>

Türkoğlu'ndaki deprem konutları yükselmeye başladı

​​​​​​​Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen deprem konutları yükseliyor.

Gündem - 2 yıl önce

Kahramanmaraş

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 6 Şubat'taki depremlerden en fazla etkilenen yerleşim birimleri arasında yer alan Türkoğlu'nda hayatın normale dönmesi için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

"Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde kırsal mahallelere ilk etapta yapılacak 127 metrekarelik 3 oda 1 salondan oluşan tek katlı 310 afet evinin teslimatları başladı. Binaların da tüm hızıyla inşaatına devam edilen ilçede, 6 aya kadar konut teslimlerine başlanması hedefleniyor.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AA muhabirine, depremzedelerin kalıcı konutlara yerleştirmek için çalışmaların devam ettiklerini hatırlattı.

İlçenin felaketten en çok etkilenen yerleşim birimleri arasında yer aldığını, bu nedenle de birçok bakan ve koordinatör valinin bölgeye gelerek çalışmaları yakından takip ettiğini dile getiren Okumuş, şöyle konuştu:

"İlçemizde yıkılan, ağır ve orta hasarlı yıkılacak 5 bin 670 civarında binamız var. Biz deprem sonrası çalışmaları dört etapta projelendirmiştik. Birincisi arama kurtarma, iki çadır kent, 3 konteyner kent ve sonuncu da kalıcı konutlardı. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinin çalışmasıyla depremden sonra planlamalar yapıldı. Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla 20 gün önce köy evleri teslim edilmeye başlandı. TOKİ konutları da altı ay sonra teslim edilmeye başlanacak ve bir yıl içinde 7 bin 200 konut hak sahiplerine verilmiş olacak. Vatandaşlarımız memnun. İlk günden beri devletimiz yanımızda. Bu kadar zorlu süreçte 11 şehirde deprem olmasına rağmen Türkoğlu ilçemizde de devletimiz ilk günden itibaren yetkilileriyle beraber burada. Çalışmalarımız devam ediyor."

İlçeye daha önceki yıllarda da TOKİ konutları yapıldığını hatırlatan Okumuş, yeni konutların da inşasının aynı bölgede başlatıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bundan sonraki süreçte de bu bölgeye yapılacak. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Vatandaşlarımız gayet memnun. Önümüzdeki kıştan önce inşallah bu 7 bin 200 konutun büyük çoğunluğunu teslim etmiş olacağız. 30 günde dünyanın hiçbir yerinde ev yapılıp teslim edilmez. Ama devletimizin büyüklüğü, Cumhurbaşkanımızın, depremzedelerimizin hassasiyetini, duygularını paylaşması süreci hızlandırdı. Kahramanmaraş'ımıza depremin ilk günden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız 5 defa geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız sürekli burada. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu burada. Bakanlarımızın ve valilerimizin burada olması buradaki sürecin de hızlı işlemesine vesile oluyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla'da düzenlenen dostluk ve doğa yürüyüşünde Akdeniz'den alınan su Ege'ye döküldü

2023-05-08 13:13 - Çevre-Hayat

Tekirdağ'da meslek lisesiler TEKNOFEST'te birinci oldukları elektrikli aracı geliştirmek i

2023-05-12 12:45 - Teknoloji

ABD'nin Florida eyaletinde Çinlilerin tarım arazisi satın alması yasaklanıyor

2023-05-09 19:23 - Dünya

Hasta seçmenler 14 Mayıs'ta hasta nakil araçları ve ambulanslarla sandıklara götürülecek

2023-05-11 15:43 - Gündem

Kanada’daki gıda fuarında "Türkiye’nin lezzetleri" tanıtıldı

2023-05-11 16:08 - Dünya

Hobi amaçlı başladığı okçulukta milli takımın başarısı için ter döküyor

2023-05-12 12:48 - Spor

Depremden etkilenen Hatay'da esnaf konteyner çarşılarda hizmet vermeyi sürdürüyor

2023-05-09 13:57 - Gündem

Rus e-ticaret sektöründe Türk ürünlerine talep hızla artıyor

2023-05-11 14:32 - Ekonomi

Rusya: Ukrayna rezerv birlikleri ve cephaneliklerini uzun menzilli silahlarla vurduk

2023-05-09 20:44 - Dünya

Lider Galatasaray'dan şampiyonluk yolunda önemli galibiyet

2023-05-08 23:17 - Spor

İlgili Haberler

Bilecik'te Kent Ormanı'nda 20 ton çöp toplandı

19:17 - Gündem

İletişim Başkanlığı orman yangınlarına ilişkin rehber hazırladı

19:08 - Gündem

Mühendis Tek-Sen Konfederasyonu kuruldu

16:38 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul'da Balkan ülkelerinden mevkidaşlarıyla görüştü

16:28 - Gündem

Kars'ta sel ve heyelan nedeniyle köylerde hasar oluştu

15:17 - Gündem

Günün Manşetleri

İngiltere ve Avustralya, nükleer denizaltı ittifakını güçlendirecek 50 yıllık anlaşma imzaladı

19:23 - Dünya

Bilecik'te Kent Ormanı'nda 20 ton çöp toplandı

19:17 - Gündem

İletişim Başkanlığı orman yangınlarına ilişkin rehber hazırladı

19:08 - Gündem

Trump'ın ekibinin Gazze stratejisinde değişiklik yapacağı iddia edildi

18:32 - Dünya

İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli aktivistler, "Gazze için açlık grevine" başl

18:27 - Dünya