?>

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Önal: Terör örgütlerini akamete uğratmayı sürdüreceğiz

Türkiye'nin Birleşmiş BM Daimi Temsilcisi Önal, "Türkiye, Suriye'nin siyasi ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını sürdürürken, PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin ayrılıkçı gündemlerini akamete uğratma konusunda kararlığını sürdürecek." dedi.

Gündem - 2 yıl önce

New York

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, "Türkiye, Suriye'nin siyasi ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını sürdürürken, PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin ayrılıkçı gündemlerini akamete uğratma konusunda kararlığını sürdürecek." dedi.

Önal, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Suriye konulu oturumda konuştu.

Suriye'de çatışmanın 13. yılına girdiğine dikkati çeken Önal, Suriye halkının savaş ve yerinden edilmenin yarattığı tahribatın acısını çekmeye devam ettiğini dile getirdi.

Önal, depremler öncesinde de ülkedeki insani durumun çok kötü olduğuna işaret ederek, "Depremler halihazırda çok kırılgan olan durumu kötüleştirerek, insani ihtiyaçları kritik hale getirdi. Bu durum BM sınır ötesi yardımının sürdürülmesini daha da önemli kılmıştır." diye konuştu.

Suriye'de süregelen krize kayıtsız kalınamayacağının altını çizen Önal, depremlerin, krize çözüm bulma çabalarını ertelemenin maliyetinin ne kadar yüksek olabileceğini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Büyükelçi Önal, "Siyasi süreç tekrar canlandırılmalı. BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 nolu kararı, uygulanabilir siyasi çözüm için temel ilkeleri içeriyor. Bu süreçte sahada sukünetin muhafaza edilmesi, insani yardımların engelsiz sürdürülmesi ve siyasi sürecin ilerletilmesi için önem taşıyor." diye konuştu.

Sığınmacıların güvenli, gönüllü ve onurlu geri dönüşleri için uygun koşulların yaratılmasının krize kalıcı çözüm bulma çabalarının bir parçası olması gerektiğini vurgulayan Önal, "Bu tüm uluslararası toplumun ortak sorumluluğu." dedi.

Büyükelçi Önal, "Türkiye, Suriye'nin siyasi ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını sürdürürken, PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin ayrılıkçı gündemlerini akamete uğratma konusunda kararlığını sürdürecek." vurgusunda bulundu.

Önal, Suriye halkının durumunu iyileştirmek için çok taraflı bir yaklaşımın gerekli olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu çerçevede tüm uluslararası çabalara taraf olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adıyaman'da selin ardından başlatılan aramada bir çocuğun cansız bedenine ulaşıldı

2023-03-20 21:03 - Asayiş

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçlarının programı belli oldu

2023-03-23 16:37 - Spor

İskenderun'da hasar tespit çalışmaları tamamlandı

2023-03-21 13:07 - Gündem

Kronik hastalar oruç tutmadan önce mutlaka doktorlarına başvurmalı

2023-03-23 12:08 - Sağlık

Afetzede emekli öğretmen ailesiyle KYK yurdunda depremi unutmaya çalışıyor

2023-03-19 11:47 - Çevre-Hayat

Malatya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

2023-03-18 11:52 - Gündem

Avrupa'nın LNG kapasitesinin yarısından fazlası 2030'da atıl kalma riski taşıyor

2023-03-22 09:27 - Dünya

Iga Swiatek sakatlığı nedeniyle Miami Açık'a katılamayacak

2023-03-22 20:18 - Spor

Brezilya'da üst düzey yetkililere suikast yapmayı planlayan suç örgütü çökertildi

2023-03-23 00:38 - Dünya

EURO 2024 Elemeleri'nde ilk hafta heyecanı başlıyor

2023-03-22 10:53 - Spor

İlgili Haberler

Diyarbakır anneleri "Anneler Günü"nde de evlat nöbetinde

16:58 - Gündem

Bakan Göktaş: Kadının her alanda güçlenmesi bizim için çok kıymetli

16:47 - Gündem

İletişim Başkanı Altun'dan, "Anneler Günü" paylaşımı

16:13 - Gündem

Yurt genelinde bu hafta da sağanak etkili olacak

15:23 - Gündem

Beylikdüzü'ndeki metrobüs kazası araç içi kamerasında

15:18 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Antalya'da yapılacak NATO Toplantısı için Türkiye'ye gelecek

17:08 - Dünya

Diyarbakır anneleri "Anneler Günü"nde de evlat nöbetinde

16:58 - Gündem

Bakan Göktaş: Kadının her alanda güçlenmesi bizim için çok kıymetli

16:47 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik: Cumhurbaşkanımızın ilkeli barış diplomasisi en güvenilir iradedir

16:43 - Siyaset

İran ile ABD arasında Umman'da yapılan dördüncü tur görüşmeler sona erdi

16:32 - Dünya