?>

Türkiye'nin Balkanlar'da 15 yıllık madalya hasretini bitirdi, gözünü olimpiyatlara dikti

Büyükler Balkan Atletizm Şampiyonası'nı 800 metrede birinci tamamlayan ve bu kategoride Türkiye'nin 15 yıllık madalya hasretini sona erdiren milli sporcu Salih Teksöz (29), olimpiyatlara katılma hedefiyle çalışıyor.

Spor - 2 yıl önce

Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Hekimliği Fakültesi son sınıf öğrencisi ve Fenerbahçe Kulübü sporcusu Suriye asıllı Salih Teksöz, 2007 yılında abisine özenerek bu spora yöneldi.

Sonrasında üniversitedeki akademisyenlerin yönlendirmesiyle 2016 yılında yeniden atletizme başlayan Teksöz, geçen süreçte aralarında Türkiye şampiyonalarının da yer aldığı 12 yarışta birincilik kazanırken, Balkan şampiyonalarında ise 5 defa dereceye girdi.

Son olarak Sırbistan'ın Kraljevo kentinde 22-23 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Büyükler Balkan Şampiyonası'nda 800 metre branşında altın madalya alan Teksöz, bu kategoride Türkiye'nin 15 yıllık madalya hasretine son verdi.

Dünya Şampiyonası'na katılım barajını aşmak için çaba gösteren Teksöz, ana hedef olarak ise olimpiyatları belirledi.

Teksöz: "Şu an Dünya Şampiyonası barajına yakınız"

Milli sporcu Salih Teksöz, AA muhabirine, çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Balkan Atletizm Şampiyonası'nın 800 metre kategorisinde Türkiye'nin 15 yıllık madalya hasretini sona erdirdiği için mutlu olduğunu dile getiren Teksöz, "İlk hedefim, bu ay (19-27 Ağustos/Budapeşte) yapılacak Dünya Şampiyonası öncesi katılım barajını geçmek. Sonra ise olimpiyat kotası almak istiyorum. Şu an Dünya Şampiyonası barajına yakınız. Belçika'da düzenlenecek yarışlarda bu barajı geçmek için çok çaba göstereceğim. Geçeceğimi ve Dünya Şampiyonası'na katılabileceğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Önemli başarılar kazanmayı amaçladığını vurgulayan Teksöz, şunları kaydetti:

"Balkanlar'daki derece ve madalyayı borç ödeme olarak görüyorum. Suriye'deyken yarışlara katılmak aklımda geçmiyordu, çünkü fazla bir imkan yoktu. Orada bunu hayal edemiyorduk. Çok şükür burada hayallerimi gerçekleştiriyorum. Balkan Şampiyonası'nda altın madalya aldım. Bu başarımı bir borç ödemesi olarak görüyorum. Ben 'Türkiye'ye bir altın madalya kazandırdım.' diye düşünmedim. Daha fazla kazandıracağıma inanıyorum. Dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda yarışmak ayrı bir mutluluk olacaktır. Bunu ben borç olarak görüyorum. Ben o borcu da ödemek zorunda olduğumu düşünüyorum. Bunun için çok çalışacağım."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fransa'nın Korsika Adası'ndaki yangında 200 hektarlık alan kül oldu

2023-07-26 13:13 - Dünya

Miilux OY'un yerli zırh çelikleri IDEF'23'te yoğun ilgi görüyor

2023-07-26 15:10 - Teknoloji

Uşak'ta bunaltıcı hava nedeniyle tütün hasadı gün batımıyla başlıyor

2023-07-28 11:58 - Gündem

İzmir'de metro ve tramvay çalışanları greve gitti

2023-07-31 08:38 - Gündem

Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü'nde 47 yılda 23 üzüm çeşidi geliştirildi

2023-07-29 12:17 - Çevre-Hayat

NASA, yanlış komut gönderip bağlantıyı kaybettiği "Voyager 2" isimli uzay aracını arıyor

2023-08-01 11:57 - Dünya

Sakız Adası'ndaki orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı

2023-07-31 11:42 - Dünya

Ağrı'da 112 Acil Çağrı Merkezine gelen çağrıların yüzde 88,99'u "asılsız" çıktı

2023-07-26 13:38 - Gündem

Uzmanlar İstanbul'daki taksi sorununa ilişkin çözüm önerilerini anlattı

2023-07-30 11:37 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Türkiye, Avrupa'nın en büyük teknoloji fonunun ortağı oldu

2023-07-28 14:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

PSG'nin yıldızı Desire Doue, 2025 Golden Boy ödülünü kazandı

00:28 - Spor

Okan Buruk: Bundan önce kazandığımız iki maçı değerli kılmak için bu maçı da kazanmalıyız

23:52 - Spor

İngiltere'de İsrail'in futboldan men edilmesi için 25 bin imza toplandı

22:43 - Spor

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2027 Dünya Kupası yolundaki rakipleri belli oldu

17:32 - Spor

Galatasaray, Ajax maçı için Hollanda'ya gitti

17:02 - Spor

Günün Manşetleri

Silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik operasyonlarda 135 şüpheli yakalandı

08:27 - Gündem

ABD'deki kargo uçağı kazasında 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

07:47 - Dünya

New York'un ilk Müslüman Belediye başkan adayı Mamdani, sandıktan zaferle çıktı

06:12 - Dünya

Trump, milyarder iş insanı Isaacman'i NASA Direktörlüğüne yeniden aday gösterdi

03:17 - Dünya

Dünya Bankası: Dünyanın yıllık tatlı su kaybı 280 milyon kişinin ihtiyacını karşılayabilir

01:43 - Ekonomi