?>

Türkiye'den BM'de PKK/YPG operasyonları eleştirilerine yanıt

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, "Halen bu terör örgütünü destekleyenlere soruyorum: Bu terör örgütünün suçlarını daha ne kadar görmezden geleceksiniz?" dedi.

Dünya - 3 yıl önce

New York

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin PKK/YPG terör örgütüne karşı operasyonlarına yönelik eleştirilere, "Halen bu terör örgütünü destekleyenlere veya Türkiye'nin bu terörist/bölücü tehdidi ortadan kaldırma kararlılığından 'endişe' duyanlara soruyorum: Bu terör örgütünün suçlarını daha ne kadar görmezden geleceksiniz?" sözleriyle yanıt verdi.

Büyükelçi Sinirlioğlu, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye oturumunda yaptığı konuşmada, PKK/YPG terör örgütünün sadece Suriye'nin toprak bütünlüğünü değil aynı zamanda Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Ekim 2019'da ABD ve Rusya ile varılan anlaşmanın şimdiye kadar tam anlamıyla uygulanmadığına dikkati çeken Sinirlioğlu, "Tel Rıfat ve Münbiç dışında, sınırımızda 30 kilometre derinliğindeki alan terör unsurlarından temizlenmedi. PKK/YPG ve sözde SDG bazılarınca DEAŞ ile mücadele ettikleri iddiasıyla yanlış yönlendiriliyor. Gerçek ise PKK/YPG/SDG Suriyeli sivillere saldırmaya ve DEAŞ'la savaşmak için kendilerine sağlanan silahlarla Türkiye'nin sınırlarını hedef almaya devam ediyor." dedi.

Sözde SDG'nin Suriye'nin kuzeyinde her ay ortalama 100 terör saldırısı gerçekleştirdiğini belirten Sinirlioğlu, "Bu terör örgütü suçlarını örtbas etmeye bile tenezzül etmiyor, daha ziyade saldırılarının sorumluluğunu açıkça üstlenerek sosyal medya hesaplarında yayınlıyor." ifadesini kullandı.

Sinirlioğlu, Türkiye'nin PKK/YPG terör örgütüne karşı operasyonlarına yönelik eleştirilere "Halen bu terör örgütünü destekleyenlere veya Türkiye'nin bu terörist/bölücü tehdidi ortadan kaldırma kararlılığından 'endişe'' duyanlara soruyorum: Bu terör örgütünün suçlarını daha ne kadar görmezden geleceksiniz?" sözleriyle cevap verdi.

Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden tüm terör örgütleriyle BM Şartı'nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkı ve BMGK kararlarıyla uyumlu olarak mücadele ettiğini vurgulayan Sinirlioğlu, "Bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız. Türkiye geçmişte olduğu gibi bölgedeki Suriyeli sivillerin zarar görmemesi için tüm önlemleri ve adımları atıyor." dedi.

Uluslararası topluma ise Suriye'nin "dondurulmuş bir ihtilafa" dönüşmemesi için siyasi çözüme yönelik çabaları artırması çağrısı yapan Sinirlioğlu, Anayasa Komitesinin toplantılarının 9. turunun bir an önce başlamasını temenni etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İddialar havada uçuştu! Maltepe Üniversitesi’nden 'tık' yok!

2022-10-19 08:30 - Özel Haber

Mantar zehirlenmelerine karşı uzmanlar yine uyardı

2022-10-19 16:23 - Sağlık

Orta ve Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

2022-10-19 13:41 - Asayiş

Yılda yaklaşık 1200 ton meyve üreten Karslı köylüler pazar sorunu yaşıyor

2022-10-25 12:48 - Çevre-Hayat

Güneydoğu'da üzüm üreticileri bağ bozumuyla 'tatlı mesai'de

2022-10-23 13:17 - Çevre-Hayat

Torosların koyun yetiştiricisi kadınları, ıslah projesiyle bilinçlendi

2022-10-20 13:39 - Çevre-Hayat

Küçükbaş hayvan yetiştiricileri desteklerin artırılmasından memnun

2022-10-21 11:48 - Ekonomi

İran: Ukrayna'ya karşı silah ve insansız hava aracı göndermek gibi bir politikamız yok

2022-10-20 14:56 - Dünya

Hatayspor, teknik direktör Volkan Demirel'le çıkışa geçti

2022-10-25 09:58 - Spor

İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 42,99 oldu

2022-10-23 17:45 - Gündem

İlgili Haberler

UNICEF: Dünyada 417 milyon çocuk kritik öneme sahip en az iki alanda yoksunluk çekiyor

20:47 - Dünya

Türkiye, Almanya'daki Mazlum Akar cinayetinin tüm yönleriyle soruşturulmasını talep etti

20:28 - Dünya

Vietnam'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 41 kişi hayatını kaybetti

20:02 - Dünya

ABD Kongresi raporu: Çin deniz altı kablolarını kesmeyi hedefleyen yeni kapasiteler geliştiriyor

17:32 - Dünya

BM: Sıcaklığa bağlı ölüm oranı, 1990'lardan bu yana yüzde 63 arttı

16:58 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul merkezli 27 ildeki FETÖ operasyonunda 35 zanlı tutuklandı

21:23 - Gündem

Sahil Güvenlik Komutanlığından Türk balıkçı teknesine ateş açılmasıyla ilgili açıklama

21:07 - Gündem

Ankara'da kamu denetiminde yeni yaklaşımların ele alındığı "3. Denetim Şurası" düzenl

21:03 - Gündem

Google'dan Türkiye'ye yeni Google Cloud bölgesi kapsamında 2 milyar dolarlık yatırım

20:58 - Ekonomi

Esenyurt'ta binada yapılan ilaçlama sonrasında fenalaşan 4 kişi hastaneye kaldırıldı

20:53 - Gündem