?>

Türkiye'den Almanya'ya tepki

Dışişleri Bakanlığı, Alman vatandaşı Steudtner'in Türkiye'de tutuklanmasının ardından Alman hükümeti yetkililerinin yaptığı açıklamanın kabul edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığınca, Alman vatandaşı Peter Steudtner'in Türkiye'de tutuklanmasının ardından Alman hükümeti yetkililerinin yaptığı açıklamanın kabul edilmesinin mümkün olmadığı vurgulanarak, "Ülkemizde yargı yetkisinin kullanılmasında, Anayasamız çerçevesinde hiçbir organ, makam, merci veya kişinin mahkemelere emir ve talimat veremeyeceği, tavsiye ve telkinde bulunamayacağı teminat altına alınmıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada, "18 Temmuz 2017 tarihinde tutuklanan Alman vatandaşı Peter Steudtner ile ilgili Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı ile Bakanlığımızda yapılan görüşmede konunun yargıya intikal ettiği, bağımsız Türk yargısına güvenilmesi gerektiği, Steudtner’in gözaltına alındığı ilk günden itibaren uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak konsolosluk himayesinin sağlanmasında herhangi bir eksiklik yaşanmadığı izah edilmiştir." ifadesi kullandı.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ın da Almanya Dışişleri Bakanlığına kendi talepleri üzerine izahatta bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu görüşmelerin ardından Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer ve Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert tarafından yapılan ve diplomatik nezaketsizliğe örnek teşkil edebilecek açıklamalarda Türk yargısına doğrudan müdahale edildiği ve haddini aşan ifadeler kullanıldığı görülmüştür. Bu açıklamaların kabul edilmesi mümkün değildir. Ülkemizde yargı yetkisinin kullanılmasında, Anayasamız çerçevesinde hiçbir organ, makam, merci veya kişinin mahkemelere emir ve talimat veremeyeceği, tavsiye ve telkinde bulunamayacağı teminat altına alınmıştır."

Açıklamada, söz konusu açıklamalardaki ifadelerin, Türkiye'yi hedef alan farklı terör örgütü mensuplarına kucak açarak, teröristlerin adalet önüne çıkarılmasını engelleyenlerin hukuka yaklaşımlarındaki çifte standardı bir kez daha ortaya koyduğu vurgulandı.

Muhabir: Uğur Çil

Haftanın Öne Çıkanları

'En güzel intikamı Allah alır'

2017-07-13 15:40 - Genel

Wimbledon'da şampiyon Federer

2017-07-16 21:12 - Spor

Gençlerbirliği, Fenerbahçe'li futbolcuyu kadrosuna kattı

2017-07-13 15:04 - Spor

Barcelona'ya Portekizli sağ bek

2017-07-14 02:49 - Spor

Türkiye FETÖ'nün gerçek yüzünü dünyaya anlattı

2017-07-14 18:26 - Genel

THY'den Galatasaray'a Avrupa'da destek

2017-07-13 13:58 - Genel

Jandarma Okullar Komutanlığı davasında ara karar

2017-07-19 18:43 - Genel

Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyin gözaltına alındı

2017-07-14 18:32 - Dünya

Dolar/TL 2 haftanın en düşüğünde

2017-07-14 19:24 - Ekonomi

Kenya'da teneke evlerdeki yaşam mücadelesi

2017-07-14 14:52 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

BM Genel Sekreteri Guterres, Hamas ile İsrail arasında sağlanan ateşkesi memnuniyetle karşıladı

04:23 - Dünya

Kütahya'da 4,9 büyüklüğünde deprem

03:42 - Gündem

Netanyahu Gazze'de ateşkese varılmasının ardından kabineyi toplayacağını açıkladı

03:07 - Dünya

İsrail, Trump'ın saldırıları durdurma çağrısından bu yana Gazze'de 126 Filistinliyi öldürd

02:02 - Dünya

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG, Halep'in iki mahallesine havan topları yerleştirdi

01:08 - Dünya