?>

Türkiye'de dinleyenlerin radyoya günlük erişim oranı yüzde 59,7

Haberden müziğe, eğlenceden reklama birçok alanda üretilen içeriklerle yayın hizmeti sunan ve gelişen teknolojiye uyum sağlayan radyoya, Türkiye'de günlük erişim oranı yüzde 59,7 olarak hesaplandı.

Kültür Sanat - 4 yıl önce

Ankara

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yaptırılan "Radyo Dinleyici Ölçüm Araştırması" sonuçlarına göre, 2021'de radyoya günlük erişim oranı erkeklerde yüzde 63, kadınlarda ise yüzde 56 olarak ölçüldü.

Yaş grubu bazında günlük radyo erişim oranı, 12-24 yaşta yüzde 49,1 oldu. Bu oran 25-34 yaş grubunda yüzde 57,9, 35-44 yaş grubunda yüzde 63,3, 45 ve üstü yaş grubunda ise yüzde 65,6 olarak hesaplandı.

Dinleyicilerin en çok tercih ettiği saat aralıkları ise 10.00-11.00 ile 15.00-16.00 oldu. Bu saatler arasında radyonun dinlenme oranı sırasıyla yüzde 17,9 ve 16,6 olarak gerçekleşti.

Çalışma durumuna göre incelendiğindeyse çalışanların radyoya günlük erişim oranı yüzde 66,9, çalışmayanların ise yüzde 55,6 olarak ölçüldü.

Türkiye genelinde ortalama günlük erişim oranının yüzde 59,7 olarak hesaplandığı araştırmaya göre radyo, yüzde 61,1 ile 2021'de en çok temmuz ayında dinlendi.

"Radyo, dinleyiciyi daha fazla hayal gücü kullanmaya itiyor"

Radyoya ve radyonun geleceğine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan radyo programcısı Tuğrulhan Şen, özel bir radyoda dokuz yıldır kültür sanat programı sunduğunu, görsel olmadığı için radyonun, dinleyicileri hayal gücünü kullanmaya televizyondan daha fazla ittiğini dile getirdi.

Radyonun özellikle trafikte dinlenen bir iletişim aracına dönüştüğünü ancak bazı programların özel dinleyicilerinin bulunduğunu kaydeden Şen, "Ulusal yayın yapan bir radyonun mikrofonundan 'merhaba' dediğinizde Anadolu'da tarlada çalışan, şehirde işe giden ya da sınavına çalışan bir öğrenciyle uzun yolda seyahat eden birinin sizi duyduğunu bilmek, onlara yol arkadaşı olabilmek çok kıymetli." ifadelerini kullandı.

Yayınlarda kültür sanat çalışması yürüten gençlere de söz verdiklerini kaydeden Şen, radyonun geleceği konusunda "Geçmişle kıyasladığımızda radyo hala en etkili iletişim araçlarından. İnternet radyoculuğu, podcast ve benzerleriyle bir güncel formu da oluştu. Geçtiğimiz günlerde Metaverse'de de ilk radyo istasyonu kuruldu mesela. Radyo, şekli değişse de gelecekte varlığını koruyacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli, il başkanlarını 11 Şubat'ta Kızılcahamam'da toplayacak

2022-02-08 15:04 - Siyaset

Meclis 12 günlük aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlayacak

2022-02-13 11:24 - Siyaset

Litvanya Başbakanı Simonyte, Rusya'nın Belarus'taki askeri varlığının tehlike yarattığını

2022-02-08 18:04 - Dünya

AB'nin geleceği için en kötümserler Yunanlar ve Fransızlar

2022-02-08 15:35 - Dünya

Büyük kısmı donan Beyşehir Gölü'nün balıkçıları buzların erimesini bekliyor

2022-02-09 14:04 - Çevre-Hayat

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, çeyrek finale yükseldi

2022-02-10 23:56 - Spor

Kanada’nın Ontario eyaletinde aşı karşıtı protestolar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

2022-02-11 20:20 - Dünya

Burdur'daki Karanlıkdere Kanyonu'na 11 yaban keçisi daha bırakıldı

2022-02-08 21:54 - Çevre-Hayat

İş dünyası Bakan Nebati'nin açıkladığı yeni adımlar ve tedbirlerden memnun

2022-02-12 17:12 - Ekonomi

Suriye’nin güneyindeki Süveyda ilinde rejim karşıtı protestolar sürüyor

2022-02-07 17:21 - Dünya

İlgili Haberler

Doğa ve hayvan sevgisini taş, toprak, ağaç dalı gibi malzemelerle tuvale yansıtıyor

16:33 - Kültür Sanat

Kadın meddah, okul okul gezerek geleneği yaşatıyor

11:53 - Kültür Sanat

Tiyatro hayalinin peşinden koşan girişimci, çocukları dijital dekorlu sahneyle tanıştırıyor

13:49 - Kültür Sanat

Karahantepe kazılarında Neolitik Çağ'daki beslenme alışkanlıkları araştırılıyor

12:28 - Kültür Sanat

Zeki Demirkubuz, yeni sergisindeki fotoğraflarla yalnızlığın izini sürüyor

16:51 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Türkiye ile Gambiya enerji alanında işbirliği anlaşması imzaladı

16:47 - Ekonomi

DEİK Başkanı Olpak: Afrika ile ikili ticaretimizi 75 milyar dolara çıkarmak ana hedefimiz

16:42 - Ekonomi

BM, Gazze'de 1 milyondan fazla kadın ve kız çocuğunun gıdaya ihtiyaç duyduğunu bildirdi

16:32 - Dünya

Hafta sonu yurdun batı kesimlerinde sağanak bekleniyor

16:12 - Gündem

ABD'deki banka krizi endişesi küresel banka hisselerini vurdu

16:07 - Ekonomi