?>

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ile anaokulu öğrencilerinin sosyal becerileri gelişiyor

Diyarbakır'da "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile anaokulu öğrencilerinin sosyal becerileri gelişiyor

Eğitim - 9 ay önce

DIYARBAKIR

Merkez Bağlar ilçesindeki Bağcılar Anaokulu'nda "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında 12 farklı atölye oluşturuldu.

Atölyelerde, geleneksel oyunlar ve modern eğitim metotları bir araya getirilerek, öğrencilere dikkat, hafıza ve sosyal becerilerinin gelişmesi için oyunlarla eğitim veriliyor.

Çocuklarda ekran bağımlılığıyla beraber oluşan dil ve konuşma becerilerinde bozulma ile sosyal uyum zorluğunun önüne geçmek için çeşitli çalışmaların yürütüldüğü atölyelerde, kodlama, mandala ve örüntü gibi çalışmalarla çocukların dikkat becerilerini güçlendirmek ve zihinsel gelişimlerini desteklemek hedefleniyor.

Anaokulu müdürü Mehmet Yıldırım, atölye çalışmasıyla düşünmeyi öğrenen çocukların inşasında önemli bir adım attıklarını söyledi.

Okul öncesi eğitime farklılık katmak istediklerini vurgulayan Yıldırım, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde esas olan oyunla öğretmektir. Oyun her zaman okul öncesi eğitimde vardı ama farklı şekilde kullanılıyordu. Yeni Maarif Modelimizle artık her şeyi oyunla öğretiyoruz." dedi.

Yıldırım, çocuklara oyunla eğitim verdiklerini belirterek, bu sayede onların gelişimini sağladıklarını anlattı.

Öğrencilerin oyunla öğrendiğin ve geliştiğini ifade eden Yıldırım, "Her gün ekrana maruz kalan, dar bir kalıpta büyüyen çocuklarımız bu sayede kendi yeteneklerini keşfediyor. Farklı alanlara yönelmeleri anaokulunda sağlanmaya başlanacak." ifadelerini kullandı.

"Odaklanma becerileri gelişiyor"

Okulda rehber öğretmen Feyza Yolcu da çocukların ekran maruziyetine bağlı olarak yaşadıkları sorunları gözlemlediklerine değinerek, ekran maruziyeti nedeniyle dil konuşma becerilerinde sınırlılık, dikkat sürelerinde azalma, öfke problemleri ve algılamada zorluklar tespit ettiklerini söyledi.

Öğrencilerin masa başında sınırlı sürede oturabildiklerini ve odaklanmada zorluk yaşadıklarını fark ettiklerini aktaran Yolcu, bu sorunlara çözüm sunmak için dikkat becerilerini artıracak atölyeler oluşturduklarını dile getirdi.

"Kodlama, akıl zeka oyunları, mandala, kinestetik dikkat, görsel algı, örüntüler ve kısa süreli bellek etkinliklerini bir araya getirerek farklı bir çalışma ortaya koyduk." diyen Yolcu, çocuklarda dikkatini geliştirmek için geleneksel oyunları ve modern çağın gerektirdiği becerileri kapsayacak şekilde atölyeler hazırladıklarını bildirdi.

Eğitimi kağıt üzerinden çıkarıp, yaşayarak, uygulayarak öğrenme modeline döndürmeyi amaçladıklarına işaret eden Yolcu, şunları kaydetti:

"12 farklı atölye merkezi kurduk. İlk başta kinestetik bir alan oluşturduk. Burada çocuklarımız geleneksel oyunlarımızla kinestetik dikkatlerini geliştiriyorlar. Bir panomuz var. Panomuzu da interaktif bir pano şeklinde hazırladık. Burada çocuk yüzlerce resim arasından tek bir resmi bulma çalışması yürütüyor. Odaklanma becerileri gelişiyor. Ayrıca hafıza, kısa süreli bellek kapasitesini artıracak çalışmalarımız var."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Eyüpspor, Trabzonspor'dan Umut Bozok'u kadrosuna kattı

2025-02-03 15:12 - Spor

iOS güncellemeleri VPN performansını nasıl etkiliyor?

2025-02-02 21:43 - İnsan&Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir vatandaşımızı dahi bırakmayacağız

2025-02-06 19:48 - Siyaset

Japonya'da Gülümseme Kursları: Yeni Nesil Toplumların İhtiyacı

2025-02-06 15:03 - İnsan&Hayat

Diyarbakır Oğlaklı'da yapılan konutlara depremzedeler peyderpey yerleşiyor

2025-02-03 12:47 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ile dayanışma içinde, terörün olmadığı, huzur iklimini ortak coğrafyamızda hakim kılacağız

2025-02-04 20:56 - Siyaset

Galatasaraylı futbolcu Abdülkerim Bardakcı, PFDK'ye sevk edildi

2025-02-05 00:33 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde 252 bin konutla iş yerimizin inşasını hızlıca bitirmenin gayretindeyiz

2025-02-07 19:12 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizi süratle depreme dayanıklı hale getirmek dışında bir seçeneğimiz bulunmuyor

2025-02-03 20:02 - Siyaset

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: Türkiye'yle ortak bir çıkarımız var, o da artık bölgede kalıcı barışın yerleşmesi

2025-02-05 21:13 - Siyaset

İlgili Haberler

2025-DUS 2. Dönem ve 2025-STS Diş Hekimliği 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı

10:47 - Eğitim

Şırnak Balveren'de eğitimcilerin gönüllü desteğiyle 12 yılda 429 genç üniversiteli oldu

12:53 - Eğitim

GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı

20:42 - Eğitim

Norm kadro fazlası öğretmenlerin başka ilçelere resen atanmasına mahkemeden ret

12:12 - Eğitim

ÖSYM'nin eczacılık sınavlarının sonuçları açıklandı

10:38 - Eğitim

Günün Manşetleri

BM: İsrail, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkesten beri 107 insani yardım girişi talebini reddetti

23:23 - Dünya

Erzurum Valisi Çiftçi, il genelindeki sahipsiz hayvanların hepsinin toplandığını açıkladı

23:12 - Gündem

PFDK'den 6 Süper Lig kulübüne ceza

23:03 - Spor

Gazze’de kayıp binlerce Filistinli için uluslararası kurtarma ekibi gönderilmesi çağrısı

22:53 - Dünya

Eyüpsultan'da metrobüste çıkan yangın söndürüldü

22:33 - Gündem