?>

Türkiye, yetenekli Mısırlı öğrencileri Türk üniversitelerine çekmeyi hedefliyor

Türkiye, yükseköğretim sistemini uluslararasılaştırma stratejisi doğrultusunda yetenekli Mısırlı öğrencilerin Türk üniversitelerine ilgisini artırmayı hedefliyor.

Gündem - 8 saat önce

Kahire

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, bu kapsamda Mısır’ı ziyaret eden Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’u büyükelçilikte ağırladı.

Görüşmede, Mısırlı öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelere yönlendirilmesi için yapılabilecek tanıtım faaliyetleri değerlendirildi.

Ersoy, Türkiye’nin yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşma stratejisi izlediğini belirterek, bu kapsamda daha fazla sayıda Mısırlı öğrenciyi Türk üniversitelerinde görmek istediklerini vurguladı.

Büyükelçi Şen ise Türkiye’nin üniversite eğitim standartlarının kalitesinin Mısır’da bilindiğine ve takdir edildiğine dikkati çekerek, “Mısır’ın genç nüfusu, Türkiye ile kültürel ve sosyal yakınlığı göz önüne alındığında, akademik olarak güçlü Mısırlı gençlerin Türk üniversitelerine daha fazla katılmasını memnuniyetle karşılarız” ifadelerini kullandı.

YÖS, Türk üniversitelerine girişte kolaylık

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS), Türk üniversitelerine girişte önemli bir rol oynuyor. Arapça dahil 6 dilde yapılan sınav, adayların dil engelini aşarak üniversite kabul süreçlerini kolaylaştırıyor.

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Büyükelçi Şen, şunları kaydetti:

“2026 YÖS sınavını Mısırlı adaylara daha etkili şekilde tanıtmak ve katılımı artırmak için ÖSYM Başkanı ile görüş birliğine vardık. Büyük ve genç nüfusu dikkate alındığında toplamda 30 bin Mısırlı öğrencinin Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında eğitim görmesi mümkün. Şu anda da önemli sayıda Mısırlı genç, Türk üniversitelerinde eğitim alıyor. Mezunların Türkiye’de aldıkları eğitimle hem kendi geleceklerini kurmaları hem de Mısır’ın kalkınmasına katkı sağlaması en büyük temennimdir.”

Türkiye’de 209 üniversite, geniş eğitim olanakları

Türkiye’de 209 üniversite bulunuyor. Bunların 131’i devlet, 78’i ise vakıf üniversitesi.

Boğaziçi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi gibi İngilizce eğitim veren köklü devlet üniversiteleri dünya çapında tanınıyor.

Türkçe eğitim veren üniversitelerde ise bir yıllık Türkçe hazırlık eğitimi sunularak yabancı öğrencilerin akademik hayata uyumu sağlanıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'de mahkeme, Filistin'e desteği için gözaltında tutulan Rümeysa Öztürk'ün bırakılmasına karar verdi

2025-05-09 21:31 - Dünya

Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında 4 golle güldü

2025-05-09 22:47 - Spor

Trump'tan Hindistan ile Pakistan arasındaki çatışmanın sona ermesi çağrısı

2025-05-07 21:27 - Dünya

Fenerbahçe 3 puanı 4 golle aldı

2025-05-09 22:33 - Spor

Türk Telekom'dan son 10 yılın en güçlü birinci çeyrek performansı

2025-05-08 11:53 - Ekonomi

Borsa günü yükselişle tamamladı

2025-05-08 18:36 - Ekonomi

Diyarbakır'da '5. Çermik Kitap Fuarı' kapılarını açtı

2025-05-08 19:09 - Kültür Sanat

Çin Merkez Bankası zorunlu karşılık oranı ve kısa vadeli faizleri düşürdü

2025-05-07 09:17 - Ekonomi

İsrail'in, Gazze'de açlığı "silah" olarak kullanması uluslararası hukuka aykırı

2025-05-08 12:18 - Dünya

DJ Mahmut Orhan, Bursaspor yararına binlerce kişiye konser verdi

2025-05-03 23:42 - Magazin

İlgili Haberler

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

01:50 - Gündem

İstanbul'da vapurdan düşen yolcunun balıkçı tarafından kurtarıldığı anlar kamerada

23:17 - Gündem

"1. Kamu Diplomasisi Sempozyumu"nda ilk gün sona erdi

22:58 - Gündem

Fatih'te arızalanan tramvaydan inen yolcuların raylarda yürümesi kamerada

22:42 - Gündem

1. Kamu Diplomasisi Sempozyumu'nda "Türkiye Kamu Diplomasisi Panoraması" paneli yapıl

22:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Zelenskiy, Rusya’yı dünyadan koparmayı başaramadı -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

07:08 - En Son Yazılar

‘TR 705 koduyla çalışan CIA ajanı!..' -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

06:37 - En Son Yazılar

Rusya ve Türk Cumhuriyetleri: Yunus Emre -Rıdvan Aras yazdı-

02:22 - En Son Yazılar

ABD'de göçmenlerin tutulduğu merkezi denetlemek isteyen belediye başkanı gözaltına alındı

00:58 - Dünya

ABD Hazine Bakanı Bessent, Kongre'yi borç limiti konusunda harekete geçmeye çağırdı

00:52 - Dünya